Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Ζήσαμε μαρτυρικές εβδομάδες»

Ο Πέτρος Δημητρίου μιλά στο FL News για όλο όσα έζησε στον πάγκο του Εθνικού Αστέρα. Ο Πέτρος Δημητρίου μιλά στο FL News για όλο όσα έζησε στον πάγκο του Εθνικού Αστέρα.

Ο Πέτρος Δημητρίου μιλά για τις τελευταίες εβδομάδες του Εθνικού Αστέρα και την απογοήτευση που ζούσαν κάθε Παρασκευή όταν επιβεβαιωνόταν ο αργός θάνατος της ομάδας της Καισαριανής.

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ λες και γύρισε ο διακόπτης και διαλύθηκε η ομάδα. Εκείνη η καρέκλα που έπεσε στον επόπτη μας κόστισε βαθμούς, 70.000 ευρώ και έφερε μια καταιγίδα αρνητικών εξελίξεων. Για εμένα ήταν ακόμη πιο άγριο διότι έλειψα για λίγο καιρό από την ομάδα και όταν επέστρεψα είδα το χάος.

Ο Πέτρος Δημητρίου μιλά στο FL News για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που έζησε φέτος ως προπονητής του Εθνικού Αστέρα. Πιστός κυρίως στην δουλειά που έχει γίνει από όλους αυτή την σεζόν δεν θέλει να εγκαταλείψει την ομάδα και κρατά τα κλειδιά του γηπέδου στο χέρι την ώρα που μιλά για όλα όσα συνέβησαν φέτος στην Καισαριανή και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τι μπορεί να ξεχωρίσει κανείς από όλα όσα έγιναν αυτή την σεζόν στον Εθνικό Αστέρα;

Την Δευτέρα μας διαβεβαίωναν από την διοίκηση πως για το ματς της Κυριακής θα είχαμε στη διάθεση μας τα δελτία των νέων ποδοσφαιριστών και κάναμε την προετοιμασία μας, αλλά κάθε Παρασκευή κάτι γινόταν και δεν ήταν στα χέρια μας.

«Είμαι 20 χρόνια προπονητής και εδώ συνέβη κάτι που δεν μου έχει τύχει ποτέ πάλι. Στη διάρκεια λίγων μηνών με τους συνεργάτες μου φτιάξαμε τρεις ομάδες. Ξεκινήσαμε εντελώς διαφορετικά την προετοιμασία και δουλέψαμε πάνω στο υλικό που είχαμε, αλλά λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα βρέθηκαν κάποιες οικονομικές λύσεις και ενισχύθηκε η ομάδα. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα και ήμασταν η έκπληξη αφού σε 14 παιχνίδια κάναμε μόνο μια ήττα από τον Πανσερραϊκό και δεχθήκαμε τρία γκολ. Παράλληλα είχαμε προχωρήσει στο κύπελλο Ελλάδος. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων έφυγαν δέκα ποδοσφαιριστές και έπρεπε πάλι να φτιάξουμε άλλο κορμό».

Είναι χειρότερο να σου δίνουν ελπίδες και να ζεις μια απογοήτευση κάθε εβδομάδα. Καλύτερα να μας έλεγαν πως δεν υπάρχουν πιθανότητες και να ψάξουμε τον τρόπο να κινηθούμε έτσι όπως ήταν η ομάδα.

Το 2012 μοιάζει με την χειρότερη χρονιά στην ιστορία του Εθνικού Αστέρα;

«Όλα πήγαιναν ρολόι μέχρι τις διακοπές για τις γιορτές. Τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί ξεπεράστηκαν έστω και με δυσκολίες. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ λες και γύρισε ο διακόπτης και διαλύθηκε η ομάδα. Εκείνη η καρέκλα που έπεσε στον επόπτη μας κόστισε βαθμούς, 70.000 ευρώ και έφερε μια καταιγίδα αρνητικών εξελίξεων. Για εμένα ήταν ακόμη πιο άγριο διότι έλειψα για λίγο καιρό από την ομάδα και όταν επέστρεψα είδα το χάος.

Είχα αφήσει ένα πρόβλημα υγείας από τον Σεπτέμβριο και το άφησα για τις ημέρες της διακοπής των Χριστουγέννων. Μπήκα στο νοσοκομείο για μια δύσκολη επέμβαση και όταν επέστρεψα στα αποδυτήρια είδα να λείπουν από τα ντουλάπια τα πράγματα δέκα ποδοσφαιριστών που είχαν φύγει. Ποδοσφαιριστές που τώρα πρωταγωνιστούν στις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο».

Βρήκατε το κουράγιο βέβαια για να κάνετε νέα αρχή.

«Ευτυχώς κινηθήκαμε και κάναμε πάλι μεταγραφές καλές ώστε η ομάδα να είναι σε ένα καλό επίπεδο. Δεν μπορέσαμε να καλύψουμε στον ίδιο βαθμό τις απώλειες, αλλά τελικά δεν αγωνίστηκε κανείς αφού δεν βγήκαν τα δελτία και η ομάδα κατέβηκε με την ομάδα νέων. Παλέψαμε ακόμη και με την ομάδα νέων».

Δεν θέλαμε να είναι έτσι το τελευταίο μας φετινό παιχνίδι. Σε ένα γήπεδο που δεν είχε γραμμές, που δεν ήταν καν κουρεμένο το γρασίδι. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει ιστορία 80 ετών, μια ομάδα που έχει αγωνιστεί στην Α’ Εθνική. Που έχει βγάλει τον Μιχάλη Κρητικόπουλο, τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και έφερε στην Ελλάδα τον Ράφικ Τζιμπούρ.

Αυτή η κατάσταση με την έκδοση των δελτίων δεν ήταν κουραστική;

«Το χειρότερο ήταν ότι κάθε εβδομάδα περνούσαμε το ίδιο σκηνικό. Την Δευτέρα μας διαβεβαίωναν από την διοίκηση πως για το ματς της Κυριακής θα είχαμε στη διάθεση μας τα δελτία των νέων ποδοσφαιριστών και κάναμε την προετοιμασία μας, αλλά κάθε Παρασκευή κάτι γινόταν και δεν ήταν στα χέρια μας. Το αποκορύφωμα ήταν το ματς της Λάρισας που ταξίδεψαν τα παιδιά εκεί και μας είπαν πως θα έρθουν εκεί τα δελτία. Ξεκινάμε να πάμε στην Λάρισα με την διαβεβαίωση των παραγόντων πως θα μας φέρουν τα δελτία εκεί. Τελικά δεν ανέβηκε κανείς και έπαιξαν οι έντεκα ποδοσφαιριστές που είχαν δικαίωμα.

Την Παρασκευή η ομάδα ήταν έτοιμη για να ταξιδέψει στην Πάτρα για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Μας είχαν διαβεβαιώσει πάλι πως θα έχουμε τα δελτία και όχι μόνο δεν τα πήραν, αλλά λόγω προσφυγής δεν είχαμε δικαίωμα να αγωνιστούμε και με τους τρεις μηδενισμούς αποβληθήκαμε από το πρωτάθλημα.

Είναι χειρότερο να σου δίνουν ελπίδες και να ζεις μια απογοήτευση κάθε εβδομάδα. Καλύτερα να μας έλεγαν πως δεν υπάρχουν πιθανότητες και να ψάξουμε τον τρόπο να κινηθούμε έτσι όπως ήταν η ομάδα».

Από όσα ξέρω τα χρέη είναι πάνω από 600.000 ευρώ. Η εποχή δεν είναι καλή για καμία ομάδα. Ακούς πως στον Παναθηναϊκό κάνουν έρανο για να πάνε σε ξενοδοχείο στην Τρίπολη και στην ΑΕΚ δεν έχουν πληρωθεί.

Η διοίκηση έκανε έφεση για την αποβολή από το πρωτάθλημα. Πόσες ελπίδες υπάρχουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

«Τώρα μας έχουν ενημερώσει πως έχει γίνει έφεση για τον τρίτο μηδενισμό μας, αφού έπρεπε να μας είχαν ενημερώσει τουλάχιστον 48 ώρες πριν το ματς. Δηλαδή μέχρι τις δυόμισι το μεσημέρι της Παρασκευής. Αυτό το ξέρουμε διότι πριν το ματς με τον Πιερικό προσπαθήσαμε να πληρώσουμε την προσφυγή για την οποία είχε αναβληθεί το ματς και δεν μας άφησαν από την ΕΠΟ διότι ήταν Παρασκευή και έπρεπε αυτό να είχε συμβεί 48 ώρες νωρίτερα.

Να είχε λυθεί από την Πέμπτη. Ακόμη και τώρα να γυρίσουμε στο πρωτάθλημα θα προλάβουμε να σωθούμε. Οι 21 βαθμοί που πήραμε με αίμα στο γήπεδο έγιναν πλέον 18, αλλά μπορούμε και με αυτούς αν είμαστε όλοι και βγουν τα δελτία να μείνουμε στην κατηγορία. Είμαι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα. Θα περιμένω ακόμη και την τελευταία πιθανότητα».

Τον Οκτώβρη πήραμε τους τελευταίους μισθούς. Υπήρξαν στιγμές που είπαμε στους ανθρώπους της διοίκησης να μην μας πληρώνουν αρκεί να βρουν τον τρόπο να παίξουμε στο πρωτάθλημα.

Το τελευταίο αντίο, όμως, έγινε μπροστά σε ελάχιστα άτομα. Αυτό τι σημαίνει για εσάς;

«Δεν θέλουμε να είναι έτσι το τελευταίο μας φετινό παιχνίδι. Σε ένα γήπεδο που δεν είχε γραμμές, που δεν ήταν καν κουρεμένο το γρασίδι. Ξέρουμε πως η προσπάθειες μας πήγαν χαμένες. Παλέψαμε σε όλα τα επίπεδα αυτή τη σεζόν. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει ιστορία 80 ετών, μια ομάδα που έχει αγωνιστεί στην Α’ Εθνική. Που έχει βγάλει τον Μιχάλη Κρητικόπουλο, τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και έφερε στην Ελλάδα τον Ράφικ Τζιμπούρ».

Πόσα είναι τα χρέη της ομάδας;

«Αυτά τα ξέρει η διοίκηση, αν τα γνωρίζει ακριβώς και η ίδια. Από όσα ξέρω εγώ είναι πάνω από 600.000 ευρώ. Η εποχή δεν είναι καλή για καμία ομάδα. Ακούς πως στον Παναθηναϊκό κάνουν έρανο για να πάνε σε ξενοδοχείο στην Τρίπολη και στην ΑΕΚ δεν έχουν πληρωθεί. Τα δικά μας προβλήματα αποδείχθηκαν πιο δύσκολα για τα δεδομένα μας και η ομάδα βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση».

Το θέμα είναι πως οι ποδοσφαιριστές έχουν καταστραφεί με όλα όσα πέρασαν αυτή την σεζόν. Χωρίς αγώνες, χωρίς προπονήσεις και τώρα με πολλούς μήνες μπροστά τους μέχρι τη νέα σεζόν. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και δύσκολα θα μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις όλοι μαζί για να διατηρηθούν σε κάποιο επίπεδο

Πότε πληρωθήκατε τελευταία φορά;

«Τον Οκτώβρη πήραμε τους τελευταίους μισθούς. Υπήρξαν στιγμές που είπαμε στους ανθρώπους της διοίκησης να μην μας πληρώνουν αρκεί να βρουν τον τρόπο να παίξουμε στο πρωτάθλημα. Εμείς οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές που έχουμε συμβόλαια μπορούμε να διεκδικήσουμε τα χρήματα μας. Οι απλοί υπάλληλοι που δεν έχουν πάρει χρήματα, που δεν είναι καλυμμένοι από πουθενά και παίρνουν μόνο υποσχέσεις τι μπορούν να κάνουν»;

Σε χειρότερη κατάσταση δεν είναι οι ποδοσφαιριστές που θα μείνουν εκτός για τόσο μεγάλο διάστημα;

«Το θέμα είναι πως οι ποδοσφαιριστές έχουν καταστραφεί με όλα όσα πέρασαν αυτή την σεζόν. Χωρίς αγώνες, χωρίς προπονήσεις και τώρα με πολλούς μήνες μπροστά τους μέχρι τη νέα σεζόν. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και δύσκολα θα μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις όλοι μαζί για να διατηρηθούν σε κάποιο επίπεδο. Μένουν μακριά οι περισσότεροι και θα προσπαθήσουν να κάνουν προπονήσεις με τις ομάδες που είναι στις περιοχές τους, αλλά εκείνες αγωνίζονται στο ερασιτεχνικό και οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται δουλειά επιπέδου Football League. Εμένα η διάθεση μου είναι να δουλέψουμε τουλάχιστον με τα παιδιά που είναι στις ακαδημίες, με τις μικρές ηλικίες που έχουν το μέλλον μπροστά τους».

Είναι η χειρότερη χρονιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικά στην δεύτερη και τρίτη κατηγορία υπήρξε μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο τα έσοδα που δεν υπήρχαν φέτος, αλλά δεν υπάρχουν και ομάδες. Στην τρίτη κατηγορία βλέπεις την βαθμολογία και δεν σου γεμίζει το μάτι.

Το προσωπικό πρόβλημα υγείας πως αποκαλύφθηκε;

«Στην αρχή της προετοιμασίας έγινε ο αιματολογικός έλεγχος των ποδοσφαιριστών και ο γιατρός της ομάδας πήρε και από εμένα αίμα. Βρέθηκε ανεβασμένες κάποιες μετρήσεις που έδειχναν πρόβλημα και τελικά ήταν κάτι σοβαρό που έπρεπε να αφαιρεθεί. Δεν μπορούσα να μείνω στο νοσοκομείο για πολλές ημέρες στην αρχή του πρωταθλήματος και αποφασίσαμε να κάνουμε το χειρουργείο στη διακοπή για τις γιορτές. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ έκανα την επέμβαση και επέστρεψα στο ματς με την Επανωμή στον πάγκο χωρίς να έχω ξεπεράσει το πρόβλημα και έχοντας τις μετεγχειρητικές επιδράσεις ακόμη».

Τι γεύση μένει από αυτή την χρονιά;

Ολες οι ομάδες έχουν παρόμοια προβλήματα με του Εθνικού Αστέρα, αλλά δεν έχουν βγει προς τα έξω. Δεν είχαν βέβαια και τα ίδια ανοίγματα, αλλά έχουν καλύψει τις προσφυγές τους. Χρήματα δεν παίρνει κανείς σχεδόν πλέον στην κατηγορία και όλες οι ομάδες ταξιδεύουν με λεωφορείο.

«Είναι η χειρότερη χρονιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικά στην δεύτερη και τρίτη κατηγορία υπήρξε μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο τα έσοδα που δεν υπήρχαν φέτος, αλλά δεν υπάρχουν και ομάδες. Στην τρίτη κατηγορία βλέπεις την βαθμολογία και δεν σου γεμίζει το μάτι. Είναι λίγες οι ομάδες που συμμετέχουν και πάλι καλά που βρέθηκαν και αυτές. Πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάθε εβδομάδα βλέπεις στην Δ’ εθνική να εγκαταλείπουν το πρωτάθλημα ομάδες γιατί δεν υπάρχουν πλέον χρήματα και τους τελείωσαν και οι στόχοι.

Δεν αντέχουν στην Ελλάδα τρεις επαγγελματικές κατηγορίες διότι είναι πάρα πολλές οι απαιτήσεις. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων είναι με το ένα πόδι στην φυλακή αφού χρειάζεται να καλύπτουν την εφορία, το ΙΚΑ και όλα όσα απαιτεί μια ΠΑΕ. Πρέπει να γίνει ερασιτεχνική τουλάχιστον η τρίτη κατηγορία.

Στο δικό μας το πρωτάθλημα όλες οι ομάδες έχουν παρόμοια προβλήματα με του Εθνικού Αστέρα, αλλά δεν έχουν βγει προς τα έξω. Δεν είχαν βέβαια και τα ίδια ανοίγματα, αλλά έχουν καλύψει τις προσφυγές τους. Χρήματα δεν παίρνει κανείς σχεδόν πλέον στην κατηγορία και όλες οι ομάδες ταξιδεύουν με λεωφορείο. Μόνο η Καλλονή και η Βέροια έχουν από πίσω τους ανθρώπους που μπορούν να καλύψουν τα έξοδα».

Ποιο θα είναι το μέλλον της κατηγορίας;

«Δεν αντέχουν στην Ελλάδα τρεις επαγγελματικές κατηγορίες διότι είναι πάρα πολλές οι απαιτήσεις. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων είναι με το ένα πόδι στην φυλακή αφού χρειάζεται να καλύπτουν την εφορία, το ΙΚΑ και όλα όσα απαιτεί μια ΠΑΕ. Πρέπει να γίνει ερασιτεχνική τουλάχιστον η τρίτη κατηγορία».

Last modified onΣάββατο, 14 Απρίλιος 2012 21:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep