Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Θέλω να ανέβω σκαλί, σκαλί»

Ο Κώστας Μπουλούλης στη διάρκεια ατομικής προπόνησης στο γήπεδο της Γραβιάς. Ο Κώστας Μπουλούλης στη διάρκεια ατομικής προπόνησης στο γήπεδο της Γραβιάς.

Ο Κώστας Μπουλούλης μιλά στο FL News για τον Φωκικό, την εξέλιξη του και τις προτάσεις που υπάρχουν για απόκτηση του από ομάδες της Super League.

Συνέντευξη στον Βαλάντη Καρλιαύτη

.

Στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί γηγενείς ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό καθώς όταν ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται για την ομάδα του τόπου του έχει περισσότερα κίνητρα για να παίξει πέρα από την προσωπική διάκριση και τα χρήματα.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ακαδημία Λαμίας. Η πρώτη του επαφή με επαγγελματική ομάδα ήταν αυτή με το Φωκικό. Ο Κώστας Μπουλούλης-γέννημα θρέμμα της Φωκίδας-υπέγραψε στο Φωκικό τον Αύγουστο του 2010, σε ηλικία μόλις 16,5 χρόνων. Διανύει για κάθε προπόνηση περίπου 66 χιλιόμετρα, αφού διαμένει με τους δικούς του στην ιστορική Γραβιά. Θεωρήθηκε από πολλούς ο «νέος Θανάσης Καραγκούνης» και δεν διέψευσε τις προσδοκίες των διοικούντων της ομάδας της Άμφισσας.

Ξεκίνησα τεσσάρων χρονών με παρότρυνση του πατέρα μου που με έπεισε να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Το ομαδικό πνεύμα και η διασκέδαση ήταν εκείνα που με εντυπωσίασαν από την πρώτη επαφή με την μπάλα.

 

Στην πρώτη του επαφή με επαγγελματική ομάδα, ευτύχησε να πάρει αρκετές συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, και να δείξει το ταλέντο και τις δυνατότητές του. Φέτος, παρά το ότι η κατηγορία ήταν μεγαλύτερη πήρε χρόνο συμμετοχής από το Μιχάλη Κασάπη και ομολογουμένως τον αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο. Με την έλευση του Πέτρου Μίχου ο νεαρός Μπουλούλης θεωρείται ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας της Άμφισσας και φροντίζει κάθε φορά να δικαιώνει σε κάθε παιχνίδι τον προπονητή του. Μαζί με τους Νεκτάριο Σκαρίμπα, Βασίλη Ταμπάκη, Ηλία Σορώκο, Μανώλη Καλέργη, Αντρέα Κουρελή αλλά και τον νεαρό Σταύρο Γεωργουσόπουλο πρεσβεύουν επάξια το ποδόσφαιρο της Φωκίδας στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της χώρας.

Το πρόβλημα που πάντα κυριαρχούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ελλιπής χρησιμοποίηση μικρών ταλαντούχων παικτών και η έλλειψη υποδομών.

Πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο και ποιά ήταν η πρώτη σου επαφή με ομάδα;

Το ξεκίνησα τεσσάρων χρονών με παρότρυνση του πατέρα μου που με έπεισε να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο από τότε είναι το αγαπημένο μου άθλημα. Το ομαδικό πνεύμα και η διασκέδαση ήταν εκείνα που με εντυπωσίασαν από την πρώτη επαφή με την μπάλα.

Πώς σου φαίνεται που στα 19 σου είσαι βασικό μέλος σε ομάδα Β’ Εθνικής;

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος επειδή η Βʼ Εθνική είναι μία δύσκολη κατηγορία και με ιστορικές ομάδες που αποτελούνται από έμπειρους παίκτες.

Η έλευση του Πέτρου Μίχου προσέδωσε νέα κίνητρα σε όλη την ομάδα για να αποδείξει ότι αξίζει να παραμείνει στη κατηγορία. Η πορεία μας το τελευταίο δίμηνο δείχνει σημάδια πως κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.

Όταν σου έκανε την πρόταση ο Φωκικός για να σε εντάξει στο ρόστερ του, το σκέφτηκες καθόλου;

Δεν το σκέφτηκα καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία σε ηλικία 17 ετών να κάνω το άλμα από το τοπικό πρωτάθλημα και να παίξω σε μια επαγγελματική κατηγορία. Είναι σημαντικό κατά τη γνώμη σου, το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί γηγενείς ποδοσφαιριστές. H συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι αυτή με την οποία πρέπει να κινούνται όλες οι ομάδες και ιδιαίτερα αυτές της επαρχίας. Είναι σημαντικό καθώς όταν ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται για την ομάδα του τόπου του έχει περισσότερα κίνητρα για να παίξει πέρα από την προσωπική διάκριση και τα χρήματα.

Μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό μου απομένουν δυο μήνες μέσα στους οποίους η ομάδα μου θα παίξει την παραμονή της στην κατηγορία. Επομένως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω τέτοια σχέδια. Ωστόσο επιθυμία μου είναι να ανέβω σκαλί και να παίξω κάποια στιγμή στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία.

Νομίζεις ότι η Φωκίδα έχει υλικό για να βγάλει καλούς ποδοσφαιριστές;

Τόσο η Φωκίδα όσο και οι υπόλοιποι νομοί έχουν τα φόντα να προωθήσουν ντόπιους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο το πρόβλημα που πάντα κυριαρχούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ελλιπής χρησιμοποίηση μικρών ταλαντούχων παικτών και η έλλειψη υποδομών.

Πόσο έχει αλλάξει την ομάδα η έλευση του νέου προπονητή;

Αναμφισβήτητα η έλευση του Πέτρου Μίχου προσέδωσε νέα κίνητρα σε όλη την ομάδα για να αποδείξει ότι αξίζει να παραμείνει στη κατηγορία. Δε θα ήθελα να κάνω σύγκριση με τον προηγούμενο προπονητή καθώς η θητεία του στην ομάδα μας ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Πάντως η πορεία μας το τελευταίο δίμηνο δείχνει σημάδια πως κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.

Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι ενδιαφέρονται αρκετές ομάδες της Super League να σε αποκτήσουν;

Είναι μια αναγνώριση της μέχρι τώρα προσπάθειάς μου. Σίγουρα το γεγονός αυτό μου προκαλεί ενθουσιασμό και μου δίνει ώθηση να γίνομαι μέρα με την μέρα καλύτερος.

Αν διατηρήσουμε την θέληση, την σκληρή προσπάθεια και τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα ο στόχος της παραμονής θα πραγματοποιηθεί. Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται την βοήθεια και την ουσιαστική στήριξη των φιλάθλων μας.

Θεωρείς πως η ομάδα θα τα καταφέρει να επιτύχει το στόχο της παραμονής;

Αν διατηρήσουμε την θέληση, την σκληρή προσπάθεια και τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα ο στόχος της παραμονής θα πραγματοποιηθεί. Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται την βοήθεια και την ουσιαστική στήριξη των φιλάθλων μας.

Αν ο Φωκικός παραμείνει στην κατηγορία, θέλεις να παίζεις με τη φανέλα του και τη νέα χρονιά;

Μέχρι να λυθεί το συμβόλαιό μου απομένουν δυο μήνες μέσα στους οποίους η ομάδα μου θα παίξει την παραμονή της στην κατηγορία. Επομένως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω τέτοια σχέδια. Ωστόσο επιθυμία μου είναι να ανέβω σκαλί και να παίξω κάποια στιγμή στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία.

Last modified onΔευτέρα, 16 Απρίλιος 2012 19:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep