Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Στην Ιταλία είναι όλα αλλιώς»

Ο Αλμπέρτος Ρούσσος μίλησε στο FL News για την εμπειρία του με την Μίλαν. Ο Αλμπέρτος Ρούσσος μίλησε στο FL News για την εμπειρία του με την Μίλαν.

 Ο Αλμπέρτος Ρούσσος μιλά για την εμπειρία του στην Μίλαν λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει πάλι για την Ιταλία αυτή την φορά για λογαριασμό της Γιουβέντους.

Εκείνο το απόγευμα που με πήραν τηλέφωνο από την ομάδα και μου είπαν πως η Μίλαν ζήτησε να ταξιδέψω στην Ιταλία για να κάνω προπονήσεις ήμουν σπίτι μου. Είναι κάτι ξεχωριστό το συναίσθημα εκείνης της στιγμής. Εκτός από την χαρά είναι η προοπτική που υπάρχει, ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά και η δικαίωση για μια προσπάθεια που έχω ξεκινήσει από έξι χρονών.

Ο Αλμπέρτος Ρούσσος όταν ήταν έξι χρονών και ξεκινούσε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Διαγόρα δεν φανταζόταν πως οι μεγάλες ομάδες που θα έδειχναν ενδιαφέρον για το ταλέντο του θα περνούσαν τα όρια της ελληνικής πραγματικότητας. Πριν από ένα μήνα φόρεσε έστω και για τις ανάγκες της προπόνησης την φανέλα της Μίλαν και τώρα ετοιμάζει ταξίδι για το Τορίνο και την Γιουβέντους. Στα 16 του χρόνια έχει βιώσει ήδη την εμπειρία των προπονήσεων σε ένα κορυφαίο σύλλογο και τώρα θα πάρει το δεύτερο του μάθημα. Ο ποδοσφαιριστής του Διαγόρα μίλησε στο FL News για την εμπειρία του στο Βισμάρα.

Mπαίνεις στην διαδικασία να σκεφτείς διαφορετικά τα πράγματα. Ειδικά όταν βλέπεις κάτι που συνηθίζεις να κάνεις εσύ στην καθημερινή σου ζωή να μην γίνεται με τον ίδιο τρόπο εκεί. Αυτό σε κάνει να θέλεις να αλλάξεις και να έρχεσαι διαφορετικός πίσω, με θέληση να το κάνεις σωστά. Να πάρεις πράγματα και παραδείγματα από εκεί.

Πότε ξεκίνησε αυτό το ποδοσφαιρικό ταξίδι;

Στα έξι μου χρόνια γράφτηκα στις ακαδημίες του Διαγόρα. Από εκεί ανέβηκα σιγά, σιγά όλα τα σκαλοπάτια μέχρι και τον Οκτώβριο που έκανα το ντεμπούτο μου με την πρώτη ομάδα στο γήπεδο της Καλλιθέας.

Από την Ρόδο έφτασες να κάνεις προπονήσεις με την ομάδα της Μίλαν;

Βρέθηκα για μια εβδομάδα στην Ιταλία για να κάνω προπονήσεις με την ομάδα της Μίλαν. Αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία και κάθε στιγμή που βρίσκεσαι εκεί έχει να σου δώσει κάτι. Βλέπεις άλλα δεδομένα γύρω από το ποδόσφαιρο και τον τρόπο δουλειάς. Οι εικόνες που αποκόμισα θεωρώ πως ήταν πάρα πολύ σημαντικές.

Τι ήταν αυτό που σου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση;

Γενικά τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα ήταν διαφορετικά. Οι συνθήκες, τα παιδιά που συνάντησα εκεί. Δεν μοιάζει τίποτε με αυτά που ζούμε εδώ και με όσα έχουμε στο μυαλό μας. Είναι όλα αλλιώς εκεί.

Με εντυπωσίασε η σημασία που δίνουν μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια σε όλες τις κινήσεις που κάνουν οι ποδοσφαιριστές στην προπόνηση. Από το πως θα υποδεχθείς την μπάλα, πως θα την δώσεις, πως θα κάνεις την κίνηση για να την πάρεις και πως θα κινηθείς χωρίς αυτή. Η τακτική είναι το σημαντικότερο για εκείνους.

Εννοείς τρόπο προπόνησης και νοοτροπίας;

Η σκέψη, η νοοτροπία, ο τρόπος δουλειάς, η προπόνηση. Δουλεύουν εντελώς διαφορετικά σε όλα τα επίπεδα. Σε όλη τη μέρα και κάθε ώρα της που έχει τη σημασία της. Από όλα παίρνεις κάτι.

Τι σου έμεινε χαραγμένο και άλλαξε την σκέψη σου όταν έφυγες από εκεί;

Σίγουρα μπαίνεις στην διαδικασία να σκεφτείς διαφορετικά τα πράγματα. Ειδικά όταν βλέπεις κάτι που συνηθίζεις να κάνεις εσύ στην καθημερινή σου ζωή να μην γίνεται με τον ίδιο τρόπο εκεί. Αυτό σε κάνει να θέλεις να αλλάξεις και να έρχεσαι διαφορετικός πίσω, με θέληση να το κάνεις σωστά. Να πάρεις πράγματα και παραδείγματα από εκεί. Ο τρόπος προπόνησης, ακόμη και οι λεπτομέρειες στα πιο απλά πράγματα που κάνεις στη διάρκεια της. Είναι πολύ πιο αυστηρή η δουλειά και οι συνθήκες. Ξέρεις πως είναι ώρες σοβαρής δουλειάς και δίνεις την προσοχή σου χωρίς να χάνει η προπόνηση τον ευχάριστο χαρακτήρα της.  

Δουλεύω καθημερινά και είμαι προσηλωμένος στο στόχο μου. Δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου. Θυμάμαι πως ένας από τους πρώτους μου προπονητές μου είχε πει πως για να πετύχεις στο ποδόσφαιρο χρειάζονται τρία πράγματα. Δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Σου μίλησε κάποιος από τους προπονητές των ακαδημιών για τα στοιχεία σου;

Μου είπαν για τα προσόντα που διαθέτω. Κρατάω το ότι πρέπει να βελτιωθώ και όχι μόνο τα θετικά στοιχεία που είδαν. Πρέπει να δυναμώσω τον καλό κορμί που είπαν πως έχω και γενικά όλα τα στοιχεία μου χρειάζεται να καλυτερεύσουν χρόνο με το χρόνο. Οι πάσες μου και οι κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο τους άρεσαν.

Σου έδωσαν κάποιο πρόγραμμα; Κάποιες συμβουλές;

Μου έδωσαν διατροφή που πρέπει να ακολουθήσω. Για ασκήσεις δεν πήρα κάτι, ή πρόγραμμα ατομικής προπόνησης.

Συνεχίζουν να σε παρακολουθούν;

Ενδέχεται να ανέβω πάλι στην Ιταλία πριν το καλοκαίρι. Υπάρχει επικοινωνία.

Ανυπομονούμε να δούμε τι θα γίνει με το μέλλον του Διαγόρα και συνεχίζουμε να κάνουμε προπονήσεις. Υπάρχει μέσα μας μια ελπίδα για το ότι θα αγωνιστούμε πάλι στο πρωτάθλημα. Φανταζόμουν καλύτερη την τύχη του Διαγόρα και σίγουρα πιο ουσιαστική τη δική μου βοήθεια στην ομάδα.

Κάποια συμβουλή, ή κάποια εικόνα από την παραμονή σου εκεί;

Η παρατήρηση μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας σε όλες τις κινήσεις που κάνουν οι ποδοσφαιριστές στην προπόνηση. Από το πως θα υποδεχθείς την μπάλα, πως θα την δώσεις, πως θα κάνεις την κίνηση για να την πάρεις και πως θα κινηθείς χωρίς αυτή. Η τακτική είναι το σημαντικότερο για εκείνους. Το πώς θα σταθείς μέσα στο γήπεδο σε κάθε στιγμή του ματς. Στην αμυντική και την επιθετική λειτουργία σου. Μαθαίνεις καλύτερα την αίσθηση του χώρου και πως θα τον εκμεταλλευθείς.

Πως βίωσες αυτή την εμπειρία και την συνύπαρξη με τα άλλα παιδιά της ηλικίας σου;

Εμείς κάναμε προπονήσεις στο Βισμάρα, προπονητικό που είναι μόνο για τις ακαδημίες. Το Μιλανέλο είναι για την πρώτη και την δεύτερη ομάδα. Οι στιγμές εκεί ήταν σημαντικές και σίγουρα είδα άλλες νοοτροπίες και συμπεριφορές εντός και εκτός γηπέδου από τα παιδιά της U 17 της Μίλαν.

Η πρόταση πως προέκυψε;

Με είδαν σε κάποια ματς και έστειλαν χαρτί στον εκπρόσωπο μου και την ομάδα μου για το ότι θέλουν να με δουν για πέντε ημέρες στις προπονήσεις. Δεν υπήρξε αποστολή κάποιου DVD και δεν ξέρω που με είδαν.

Ο Τσάβι και ο Ινιέστα είναι οι ποδοσφαιριστές που μου αρέσουν περισσότερο. Είναι η θέση στην οποία αγωνίζομαι και το παιχνίδι τους είναι αυτό που παρακολουθώ.

Που βρισκόσουν και πως αντέδρασες όταν έμαθες για το ενδιαφέρον της Μίλαν;

Είναι κάτι ξεχωριστό το συναίσθημα εκείνης της στιγμής. Εκτός από την χαρά είναι η προοπτική που υπάρχει, ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά και η δικαίωση για μια προσπάθεια που έχω ξεκινήσει από έξι χρονών. Εκείνο το απόγευμα που με πήραν τηλέφωνο από την ομάδα ήμουν σπίτι μου και μου είπαν πως η Μίλαν ζήτησε να ταξιδέψω στην Ιταλία για να κάνω προπονήσεις. Είχαν επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο μου, τον Νίκο Κλιτσίδη και είχαν στείλει χαρτί στην ομάδα.
Πόσο εύκολο είναι για έναν 16χρονο ποδοσφαιριστή να ξεκινά έτσι την καριέρα του και να αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα με την ομάδα του Διαγόρα;
Ανυπομονούμε να δούμε τι θα γίνει με το μέλλον της ομάδας και συνεχίζουμε να κάνουμε προπονήσεις. Υπάρχει μέσα μας μια ελπίδα για το ότι θα αγωνιστούμε πάλι στο πρωτάθλημα. Φανταζόμουν καλύτερη την τύχη του Διαγόρα και σίγουρα πιο ουσιαστική τη δική μου βοήθεια στην ομάδα.

Σχολείο, προπόνηση και ποδόσφαιρο. Αυτά είναι τα ενδιαφέροντα μου μέσα στην ημέρα και οι φίλοι μου. Βγαίνουμε βόλτες και συζητάμε για το ποδόσφαιρο αφού και εκείνοι αγωνίζονται στην ομάδα του Διαγόρα. Βέβαια παίζουμε και PlayStation, βλέπουμε αγώνες και ταινίες.

Θεωρείς πως η ομάδα έχει αφεθεί από όλους και δεν έχει την βοήθεια που θα περιμένατε;

Σε ένα βαθμό θα μπορούσε η κοινωνία της Ρόδου να μας βοηθήσει, να μας αγκαλιάσει περισσότερο. Δυστυχώς δεν έχει συμβεί αυτό, αλλά εμείς προσπαθούμε μόνοι μας να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να επιστρέψουμε σύντομα στην δράση. Πρέπει να κρατήσουμε στην ζωή τον Διαγόρα.

Ποιο θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο σου πλεονέκτημα ποδοσφαιρικά;

Δουλεύω καθημερινά και είμαι προσηλωμένος στο στόχο μου. Δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου. Θυμάμαι πως ένας από τους πρώτους μου προπονητές μου είχε πει πως για να πετύχεις στο ποδόσφαιρο χρειάζονται τρία πράγματα. Δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Μου είπαν για τα προσόντα που διαθέτω. Κρατάω το ότι πρέπει να βελτιωθώ και όχι μόνο τα θετικά στοιχεία που είδαν. Πρέπει να δυναμώσω τον καλό κορμί που είπαν πως έχω και γενικά όλα τα στοιχεία μου χρειάζεται να καλυτερεύσουν χρόνο με το χρόνο. Οι πάσες μου και οι κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο τους άρεσαν.

Τι χρειάζεται βελτίωση στα στοιχεία που έχεις;

Αυτό που θα ήθελα είναι να αποκτήσω μεγαλύτερη ταχύτητα. Θεωρώ πως ακόμη και στα καλά στοιχεία που έχεις χρειάζεται δουλειά και βελτίωση ώστε να γίνουν ακόμη καλύτερα.

Ποιος ποδοσφαιριστής σου αρέσει;

Ο Τσάβι και ο Ινιέστα. Είναι η θέση στην οποία αγωνίζομαι και μου αρέσει περισσότερο το παιχνίδι τους.

Πως είναι η ζωή σου στην Ρόδο;

Σχολείο, προπόνηση και ποδόσφαιρο. Αυτά είναι τα ενδιαφέροντα μου και οι φίλοι μου. Βγαίνουμε βόλτες και συζητάμε για το ποδόσφαιρο αφού και εκείνοι αγωνίζονται στην ομάδα του Διαγόρα. Βέβαια παίζουμε και PlayStation, βλέπουμε αγώνες και ταινίες.

Last modified onΤετάρτη, 04 Απρίλιος 2012 04:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep