Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 69

«Ήμουν έτοιμος να υπογράψω...»

Ο Ρσάλιν (δεξιά) με τον τεχνικό διευθυντή της Αστάνα 1964, Μιγκέλ Ριέρα, κατά την άφιξη του Καζάκου στην Ελλάδα για λογαριασμό της Νίκης Βόλου. Ο Ρσάλιν (δεξιά) με τον τεχνικό διευθυντή της Αστάνα 1964, Μιγκέλ Ριέρα, κατά την άφιξη του Καζάκου στην Ελλάδα για λογαριασμό της Νίκης Βόλου.

Ο Καζάκος Ζόμαρτ Ρσάλιν μιλά για τη δοκιμή του στη Νίκη Βόλου και αποκαλύπτει ότι η μεταγραφή του χάλασε την τελευταία στιγμή.

Ο Ζόμαρτ Ρσάλιν ήρθε προ ημερών στην Ελλάδα από το Καζακστάν, με την προοπτική να υπογράψει συμβόλαιο στη Νίκη Βόλου. Εξαιτίας της αδυναμίας των «κυανόλευκων» ωστόσο να αποκτήσουν παίκτες που δεν ήταν ελεύθεροι το deal χάλασε και o 23χρονος μέσος επέστρεψε στην Αστάνα 64, όπου ανήκει. Η ιστοσελίδα sports.kz έκανε θέμα στον Καζάκο χαφ αναφορικά με την εμπειρία του στην Ελλάδα και το διάστημα παραμονής του στη Θεσσαλία. Ο ποδοσφαιριστής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Νίκη και εξήγησε ότι λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων δεν προχώρησε η μεταγραφή του στην ομάδα. Σας παρουσιάζουμε τη συνέντευξη όπως ακριβώς τη μεταφράσαμε...

-Ζόμαρτ, πώς προέκυψε το ενδιαφέρον από τη Νίκη Βόλου;

«Ο πρόεδρος της Αστάνα-1964, Γκαλίμ Αμπουταλίποβιτς, με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε ότι έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση για να δοκιμαστώ στην Ελλάδα από 20 έως 30 Ιανουαρίου».

-Και πώς σου φάνηκε σαν προοπτική;

«Έχω συμβόλαιο με την Αστάνα, αλλά θεώρησα ότι θα ήταν ωραία εμπειρία».

-Τα πράγματα στην Ελλάδα πώς τα έζησες;

«Μου άρεσε πολύ. Στην αρχή έλεγα ότι θα είναι πολύ δύσκολα για εμένα, αλλά όλοι με υποδέχτηκαν πολύ ευχάριστα. Και μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο».

-Σε ποια θέση έπαιξες το διάστημα που δοκιμάστηκες;

«Κεντρικός μέσος. Στη θέση δηλαδή που αγωνίζομαι ως συνήθως».

-Ο προπονητής της Νίκης σου μίλησε για το αν υπήρχαν πιθανότητες να μείνεις;

«Ναι, ήθελαν να μείνω. Υπήρχαν όμως προβλήματα με την ομοσπονδία. Είχαν σταλεί ό,τι έγγραφα απαιτούνταν από την Αστάνα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή στην Ελλάδα. Όλα είχαν συμφωνηθεί. Με σκεφτόμουν ήδη ως παίκτη της Νίκης Βόλου. Για κάποιο λόγο όμως η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές παικτών που δεν ήταν ελεύθεροι. Είχε ολοκληρωθεί πλέον η μεταγραφική περίοδος και δεν έμεινα».

-Γενικά οι εντυπώσεις που αποκόμισες από την Ελλάδα;

«Σε θέμα οργάνωσης εντυπωσιάστηκα. Είχαμε τα πάντα. Βιταμίνες, πρωτεΐνες... Κατάλαβα ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές εκεί που μπορούν άνετα να παίξουν στην πρώτη κατηγορία του Καζακστάν».

-Τα χρήματα που σου πρόσφεραν ήταν περισσότερα σε σχέση με όσα έπαιρνες στην Αστάνα;

«Όχι περισσότερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η προοπτική να αγωνιστώ σε μια ομάδα μακριά από το Καζακστάν μού ήταν πολύ ενδιαφέρουσα».

-Με ποιον έκανες περισσότερη παρέα εκεί;

«Έμενα με έναν Αφρικανό, λέγεται Ακασού. Είναι από την Ακτή Ελεφαντοστού».

-Σε τι γλώσσα μιλούσατε;

«Στα αγγλικά».

-Και τώρα τι γίνεται; Θα ξαναπάς το καλοκαίρι στην Ελλάδα;

«Μου είπε η ομάδα να περιμένω έως τον Ιούλιο, αλλά θεώρησα ότι είναι καλύτερο να επιστρέψω πίσω. Η ομάδα και ο κόσμος με περίμενε».

-Η Νίκη Βόλου σε τι θέση βρίσκεται στη βαθμολογία;

«Είναι ένα πρωτάθλημα δύο ομίλων. Οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου πάνε σε πλέι οφ για να ανέβουν στην πρώτη κατηγορία. Όταν πήγα εκεί η Νίκη ήταν δεύτερη, αλλά έχασαν ένα ματς και τώρα είναι τρίτοι».

Last modified onΠαρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014 01:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep