Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Μανωλάς: «Θα μιλήσω με έργα» (video)

Μανωλάς: «Θα μιλήσω με έργα» (video) 1

Ο Ανδρέας Πάτσης χαρακτήρισε τον Στέλιο Μανωλά ως τον πλέον κατάλληλο για τη Νίκη Βόλου και ο νέος τεχνικός των «κυανόλευκων» απέφυγε τα μεγάλα λόγια.Block of text

Στην παρουσίαση του νέου τεχνικού της Νίκης προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (07/11) ο Ανδρέας Πάτσης. Ο ιδιοκτήτης των Θεσσαλών ευχαρίστησε τον Περικλή Αμανατίδη και σημείωσε ότι ο Στέλιος Μανωλάς ήταν ο κατάλληλος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Περικλή Αμανατίδη, έδωσε πάρα πολλά, δημιούργησε μια καλή ομάδα που πραγματικά όλοι την έχουμε χαρεί, την χαιρόμαστε και μας δίνει μια προσδοκία για το μέλλον. Καμιά φορά όμως η ζωή είναι περίεργη και δεν σου ανταποδίδει γι’ αυτό που εσύ ιδρώνεις, αγωνίζεσαι και προσπαθείς. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την ποιότητα ενός ανθρώπου, την ικανότητα του και την προσπάθεια του.

Έπρεπε σε αυτή την χρονική στιγμή να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα αλλάξουν κάποια δεδομένα στην ομάδα μας και νομίζω ότι και ο ίδιος ο Περικλής Αμανατίδης αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να γίνει. Πρέπει να τον ευχαριστήσω για όλη την προσφορά του. Τον Περικλή Αμανατίδη τον εκτιμώ ως άνθρωπο και ως προπονητή. Είναι όμως μέσα στους κανόνες αυτούς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Υπάρχει ένας ενθουσιασμός υπέρμετρος και μια κατήφεια δυσανάλογη των αποτελεσμάτων. Αυτό έχει να κάνει με την κουλτούρα μας. Αν ήμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τέτοια φαινόμενα δεν θα συνέβαιναν. Δεν είναι δυνατόν να κρίνεις έναν άνθρωπο και μέσα σε λίγο διάστημα να λες πρώτα ο προπονητής του Τσάμπιονς Λιγκ και την άλλη στιγμή να του χρεώνεις τα μύρια όσα. Καλώς ή κακώς όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

«Έπρεπε σε αυτή την χρονική στιγμή να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Τον Περικλή Αμανατίδη τον εκτιμώ ως άνθρωπο και ως προπονητή. Είναι όμως μέσα στους κανόνες αυτούς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα»

Αναλογιζόμενος λοιπόν όλα αυτά συν βεβαίως και κάποια ατυχή αποτελέσματα για τα οποία δεν ευθύνεται πάντοτε ο προπονητής, προχωρήσαμε σε αυτή την αλλαγή. Πιστεύω ότι ο Περικλής Αμανατίδης έχει να προσφέρει και θα προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η διαδρομή όμως δεν διακόπτεται, είναι συνεχής. Όταν λοιπόν έγινε η απομάκρυνση του προπονητή υπήρξε ένας ιδιαίτερος και έντονος προβληματισμός από τη δική μου την πλευρά για το ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας και ο άνθρωπος ο οποίος θα συνδέσει το όνομα του με τη Νίκη Βόλου και θα μας βοηθήσει στους στόχους μας.

Οι στόχοι μας είναι να παίζουμε καλό, ποιοτικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε και να ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας και τους εαυτούς μας πάνω απ’ όλα κάθε Κυριακή, ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία σοβαρή, ανταγωνιστική και βιώσιμη ομάδα. Αν γίνουν αυτά οι στόχοι και το αποτέλεσμα θα έρθει μόνο του. Εγώ είχα πει ότι στο τέλος της χρονιάς οι φίλαθλοι της ομάδας θα είναι υπερήφανοι. Βέβαια αυτό κανείς το μεταφράζει όπως θέλει και ονειρεύεται ό,τι θέλει.

Προφανώς θέλουμε τον πρωταθλητισμό, προφανώς στόχος είναι μια σοβαρή ομάδα, μια ομάδα με βάθος, με υποδομές και με μέλλον, αλλά αυτό μεταφράζεται με διαφορετικούς τρόπους.

Θέλαμε λοιπόν έναν άνθρωπο που να έχει κάποια ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η επιλογή του προπονητή είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Για μένα έπρεπε να είχε κύρος και ειδικό βάρος, γνώση, ήθος, φιλοδοξία, προοπτική, πάθος, να είναι γεννημένος νικητής και να το έχει αποδείξει στο βιογραφικό του και στην καριέρα του.

Να είναι άφθαρτος και να μην έχει περάσει από αυτές τις συμπληγάδες αυτού του πρωταθλήματος που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Να είναι ένας άνθρωπος που να θέλει να δώσει και όχι μόνο να πάρει και να θέλει να κτίσει παράλληλα. Που θέλει να αγκαλιάσει το ίδιο όραμα που έχει και η ομάδα και θέλει να κοιτάει μπροστά. Να μην θέλει να κάνει απλά ένα πέρασμα. Αυτά τα στοιχεία λοιπόν διέκρινα στο πρόσωπο του Στέλιου Μανωλά. Εγώ είμαι πολύ μικρός για να παρουσιάσω τον Στέλιο Μανωλά.

«Θέλαμε έναν άνθρωπο που να είναι άφθαρτος. Να είναι ένας άνθρωπος που να θέλει να δώσει και όχι μόνο να πάρει και να θέλει να κτίσει παράλληλα. Που θέλει να αγκαλιάσει το ίδιο όραμα που έχει και η ομάδα και θέλει να κοιτάει μπροστά. Να μην θέλει να κάνει απλά ένα πέρασμα»

Νομίζω όλοι τον γνωρίζουμε. Εμένα ο άνθρωπος αυτός μου δίνει τις εγγυήσεις που θέλω για το όραμα που έχω για την ομάδα. Πλαισιώνεται από ικανότατους συνεργάτες, όπως ο Λεωνίδας Μπίλης, μέχρι χθες προπονητής του Βατανιακού, ο γυμναστής μας ο Θάνος Κούρτογλου και ο βεβαίως ο προπονητής τερματοφυλάκων Κώστας Γρηγοριάδης, καλός φίλος, έμπειρος και αξιόλογος άνθρωπος. Αυτοί αποτελούν το νέο τεχνικό επιτελείο το οποίο θα αναλάβει να διαχειριστεί την ομάδα μέσα από τους στόχους, τις προοπτικές και τη φιλοσοφία που έχει η ομάδα.

Η ομάδα πρέπει να έχει μια ταυτότητα. Όταν κάνεις κάποιες επιλογές κάτι σηματοδοτείς. Αυτό το ξεχνάμε εύκολα. Διάβασα κάποια σχόλια στο ίντερνετ και δεν μπόρεσα να καταλάβω τι λέει ο καθένας, τι θέλει και πώς το αξιολογεί. Η ομάδα πρέπει να έχει μια ταυτότητα. Το ποιοι διοικούν, το ποιοι είναι πού, περνάει μηνύματα σε όλες τις κατευθύνσεις για το τι θέλουμε και για το ποιοί είμαστε και για το πού πάμε. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα συνεργαστούμε και με αυτούς θα επιδιώξουμε να πετύχουμε όλο αυτό που είχαμε οραματιστεί».

Μανωλάς: «Θα είστε υπερήφανοι»

 

«Είναι αλήθεια ότι παρόλο που είμαι στον χώρο του ποδοσφαίρου πολλά χρόνια ποτέ δεν ήμουν άνετος με τα μικρόφωνα. Άνετα αισθάνομαι μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα όμως είμαι σε μια άλλη δουλειά δεν είμαι ποδοσφαιριστής.

«Πήρα την απόφαση να ακολουθήσω το όραμα αυτού του έργου του κ. Πάτση, ο οποίος είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος, όπως είμαι κι εγώ. Ποτέ δεν έκανα κάτι χωρίς να το πιστεύω»

Όσον αφορά τώρα στον ερχομό μου σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, τη Νίκη Βόλου. Δέχτηκα την πρόκληση του προέδρου κ. Πάτση και ήθελα να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Το να είμαι προπονητής στη Νίκη Βόλου είναι μεγάλη τιμή για μένα και πιστεύω και για κάθε άλλον που κάθεται εδώ, γνωρίζοντας την ιστορία αυτής της ομάδας. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε την πορεία που θα έπρεπε. Διαβάζοντας την ιστορία της έχει κάνει πέντε χρόνια στην Α’ Εθνική.

Κάποια πράγματα, θα τα έλεγα σημεία, δεν είναι τυχαία. Ιδρύθηκε το 1924 όπως και η ΑΕΚ. Είναι ένα προσφυγικό σωματείο. Έχω νιώσει στο πετσί μου -και εγώ κατάγομαι από τις χαμένες πατρίδες- έχω νιώσει τους φιλάθλους και τον κόσμο, αγαπούν υπερβολικά την ομάδα.

«Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Ελπίζω και πιστεύω πολύ ότι βλέποντας και τη διάθεση της διοίκησης του κ. Πάτση αλλά και του καλού ρόστερ που πραγματικά έχει η ομάδα, στο τέλος θα είμαστε υπερήφανοι»

Αποφάσισα να έρθω και να ξεκινήσω στην ουσία ως προπονητής γιατί τα προηγούμενα χρόνια από δική μου επιλογή δεν μπήκα στο χώρο μετά τις εθνικές ομάδες και οικειοθελώς απείχα. Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποτέ όμως δεν σταμάτησα να επιμορφώνομαι και να παρακολουθώ τις εξελίξεις. Πήρα την απόφαση να ακολουθήσω το όραμα αυτού του έργου του κ. Πάτση, ο οποίος είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος, όπως είμαι κι εγώ. Ποτέ δεν έκανα κάτι χωρίς να το πιστεύω. Είτε σαν αθλητής είτε σαν άνθρωπος. Προσπαθώ να μαθαίνω, να γνωρίζω και να βρίσκω τον τρόπο να πετυχαίνω. Εδώ ήρθαμε για να πετύχουμε πράγματα.

Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Ελπίζω και πιστεύω πολύ ότι βλέποντας και τη διάθεση της διοίκησης του κ. Πάτση αλλά και του καλού ρόστερ που πραγματικά έχει η ομάδα, στο τέλος θα είμαστε υπερήφανοι. Να είστε σίγουροι ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε τα πάντα να κάνουμε υπερήφανους τους φιλάθλους της ομάδας και να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας της ομάδας που είναι πάρα πολύ μεγάλη».

 

 

Last modified onΤετάρτη, 07 Νοέμβριος 2012 17:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep