ΑΕΚ για όλες τις κατηγορίες

Η ΑΕΚ επικράτησε για τρίτη φορά απέναντι στην ΑΕΛ σε τρίτη διαφορετική κατηγορία. Η ΑΕΚ επικράτησε για τρίτη φορά απέναντι στην ΑΕΛ σε τρίτη διαφορετική κατηγορία.

Τρίτο «διπλό» στην σειρά για την ΑΕΚ στην Λάρισα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Τον πληγώνουν συχνά οι… πρώην

Πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (δεύτερη συνολικά) και μάλιστα πάλι από ένα πρώην δικό του «παιδί», τον Παναγιώτη Λαγό. Είχε προηγηθεί το 1-0 από την Λάρισα στο «Καυταντζόγλειο» με τέρμα του Γιάντση στο τέλος της κανονικής περιόδου. Πάντως η επίδοση δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον με 13 αγώνες αήττητος, Άλλωστε η τελευταία ήττα του «Γηραιού» στην Αττική σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν το 2-0 από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» στις 5/1/2011 (ένας από τους σκόρερς πάλι πρώην «Ηρακλειδεύς», ο Μάρκο Πάντελιτς!).

Σειρά 3 νικών σε ισάριθμες διοργανώσεις για την ΑΕΚ

Την τρίτη συνεχόμενή της νίκη στην Λάρισα πανηγύρισε η ΑΕΚ, την πρώτη στην Β’ Εθνική, αφού οι δύο προηγούμενες ήταν για την Α’ και το κύπελλο (την περίοδο 2010-11 2-3 στο πρωτάθλημα και 0-4 στο κύπελλο στο «AEL FC ARENA»). Συνολικά ήταν η 15η νίκη των «κιτρινόμαυρων» στην θεσσαλική πόλη σε 37 αναμετρήσεις (13 έχει η ΑΕΛ και 6 ισοπαλίες) και η πρώτη από το 2007 στο «Αλκαζάρ» στο 1-0 με τον Βλάνταν Ίβιτς (11/3/2007).

Εναλλαγή θετικού και αρνητικού σερί στην Κόρινθο

Πολύ «ιδιόρρυθμη» η ιστορία των αγώνων Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Βόλου. Μετά το προχθεσινό 3-1 των «ερυθρόλευκων» στην Πάτρα συμπλήρωσαν 6 αγώνες χωρίς ήττα στην αχαϊκή πρωτεύουσα αλλά το… οξύμωρο είναι ότι στις προηγούμενες 6 αναμετρήσεις η Παναχαϊκή σημείωνε ισάριθμες νίκες! Μένει πλέον να δούμε τι θα ισχύσει την επόμενη φορά που θα συναντηθούν στην Πελοπόννησο οι δύο ομάδες…

Νίκη 3 χρόνια μετά πάλι με Παντελή

Ύστερα από 3 χρόνια αναδείχθηκε νικητής στο Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών, αφού το τελευταίο νικηφόρο αποτέλεσμα για την αθηναϊκή ομάδα ήταν το 2-1 της περιόδου 2011-12 (20/4/2012). Και τότε προπονητής της Καλλιθέας ήταν ο Νίκος Παντελής.

Όταν παίρνει φόρα, φόρα κατηφόρα…

Τον αριθμό 8 έφθασαν οι συνεχόμενοι αγώνες χωρίς νίκη για την Παναχαϊκή από τους οποίους οι 6 τελευταίοι είναι όλο ήττες με τέρματα 5-17! Αρνητικότατο ασφαλώς το σερί αν αναλογιστεί κανείς ότι στους προηγούμενους 20 αγώνες οι επιδόσεις ήταν 14 νίκες-2 ισοπαλίες-4 ήττες με τέρματα 38-16. Δηλαδή οι Αχαιοί έχουν δεχθεί περισσότερα τέρματα στα τελευταία 8 παιχνίδια απ’ ό,τι στα πρώτα 20!...

Σαμουηλίδης στην λέσχη των 200

Ένας… αθόρυβος εργάτης της μεσαίας γραμμής, ο Νίκος Σαμουηλίδης βρίσκεται από χθες στην λέσχη των 200ρηδων στις επαγγελματικές συμμετοχές. Ο 28χρονος Σερραίος (από την Αναγέννηση) έπαιξε για δύο χρόνια στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον Οδυσσέα (2008-10), όμως ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς το 2003, όπου έμεινε πέντε περιόδους. Μετά τον Οδυσσέα συνέχισε στην τωρινή του ομάδα, τον Αγροτικό Αστέρα με ένα «διάλειμμα» την περίοδο 2012-13, όπου φόρεσε την φανέλλα της Αναγέννησης Επανωμής. Πρώτος αγώνας στις 24/10/2005 (Λάρισα-Απόλλων Καλαμαριάς 4-1)

100άρης στην Β’ ο Αποστολίδης

Τις 100 συμμετοχές στην Β’ Εθνική συμπλήρωσε ο «ατσάλινος» Μανώλης Αποστολίδης της ΑΕΛ. Το αξιοσημείωτο στην επίτευγμα του Καβαλιώτη τερματοφύλακα είναι ότι μετά τον πρώτον του αγώνα στην κατηγορία την περίοδο 2008-09 με τους «Αργοναύτες» (18/5/2009 στο Ιωνικός-Καβάλα 2-2) τις υπόλοιπες… 99 κατέγραψε την τελευταία τριετία (μαζί με την χρονιά που διανύουμε) έχοντας ασφαλώς και την πρόσφατη επίδοση των 65 αγώνων στην σειρά που διακόπηκε στην Πάτρα.

Παβίτσεβιτς σημαίνει… γκολ

Για 4η φορά φέτος σκόραρε δις σε έναν αγώνα ο ικανότατος Σέρβος επιθετικός της Ερμιονίδας, Μάρκο Παβίτσεβιτς, κάτι που έχει πετύχει μόνο ο Χρήστος Αραβίδης (στην δική του τετράδα πέτυχε και μία φορά τρία τέρματα).

Πρωτιές σε συμμετοχές και τέρματα

Παρθενική εμφάνιση με γκολ κατόρθωσε ο Αντώνης Σπανουδάκης της Επισκοπής. Άλλοι πρωτοεμφανιζόμενοι στην Β’ οι Γιώργος Χατζησοφρωνίου και Λουάν Σκεντεράι της Ερμιονίδας. Επίσης πρώτο τέρμα στην Β’ και για τον Φίλιππο Σκοπελίτη του Ολυμπιακού Βόλου.

Last modified onΠαρασκευή, 15 Μάιος 2015 18:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep