«Άλωσε» το ΕΑΚ 25 χρόνια μετά

Η ΑΕΛ σκόραρε μέσα στον Βόλο μετά το 2010 και κατάφερε να πάρει νίκη μετά το 1977, όταν είχε επικρατήσει για την δεύτερη κατηγορία. Η ΑΕΛ σκόραρε μέσα στον Βόλο μετά το 2010 και κατάφερε να πάρει νίκη μετά το 1977, όταν είχε επικρατήσει για την δεύτερη κατηγορία.

Νίκη μετά από 25 χρόνια για την ΑΕΛ μέσα στον Βόλο επί του Ολυμπιακού. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Ιστορικό «διπλό» 25 χρόνια μετά και για πρώτη φορά στην Β’ Εθνική πέτυχε η Λάρισα μέσα στον Βόλο επί του «άσπονδου γείτονα» Ολυμπιακού αλλά και το πρώτο τέρμα της από το 2010 στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας (και από το… 1977 στην Β’). Η τελευταία νίκη είχε σημειωθεί στις 27/5/1990 με 2-1 με σκόρερς τους Κακανούλια, Τσιμπίνη και Μπόντα για τους «ερυθρόλευκους» ενώ το τελευταίο τέρμα από τον Τούρκο Μετίν (το αντίστοιχο του Ολυμπιακού ο Μόνχε) στο 1-1 (23/10/2010) για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Έτσι η αφλογιστία της ΑΕΛ με τους Βολιώτες τερματίστηκε ύστερα από 5 αγώνες ανεξαρτήτως έδρας και 499 λεπτά…

Πάντα βρίσκει δίχτυα με Απόλλωνα

Το 2-1 της ΑΕΚ ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη της «Ένωσης» εντός έδρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα για όλες τις διοργανώσεις και η 27ος συνεχόμενος αγώνας όπου σκοράρει εναντίον της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ανεξαρτήτως έδρας!... Πανίσχυρη παράδοση ο Ηρακλής με Παναχαϊκή Άλλη μια εντός έδρας νίκη για τον Ηρακλή με αντίπαλο την Παναχαϊκή με στατιστικά που «τρομάζουν» τους Αχαιούς, αφού σε 29 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο οι επιδόσεις είναι 22-6-1 και τέρματα 54-12… Ήδη ο «Γηριαός» μετρά 8 συνεχόμενους αγώνες που σκοράρει ως γηπεδούχος απέναντι στους «μελανέρυθρους» των Πατρών…

Συμβιβασμός με over στο «Αλκαζάρ»

Το 2-2 στο Τύρναβος-Ζάκυνθος ήταν η παραγωγικότερη σε τέρματα από τις 9 αναμετρήσεις σε Β’ και Γ’ Εθνική από τον χειμώνα του 2010 και η πρώτη ισοπαλία που σημειώνεται ύστερα από τον Απρίλιο του 2011… Τι Μενίδι, τι Αίγιο Σε Αχαρναϊκό… Αιγίου πάει να μετονομαστεί η ομάδα της Αττικής, αφού όχι μόνο κέρδισε τον Παναγιάλειο στην έδρα του αλλά παρέμεινε για 5 αγώνες (3 στην Β’ και 2 στην Γ’) αήττητος στην πόλη της Αχαΐας. Από την άλλη, ένα αήττητο 3,5 μηνών τελείωσε για την «μαύρη θύελλα» μετά τα τέλη Ιανουαρίου και το 3-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Βρήκε Καλή…Θέα στο Ρέθυμνο

Συνεχίστηκε η εξαιρετική παράδοση που έχει η Καλλιθέα απέναντι στην Επισκοπή με 4 νίκες σε 5 αναμετρήσεις σε Αθήνα και Ρέθυμνο. Πάντως το αποτέλεσμα της Κρήτης ήταν μόλις το δεύτερο στο οποίο η αθηναϊκή ομάδα φέτος δεν δέχθηκε τέρμα εκτός έδρας. Από την άλλη, οι Ρεθυμνιώτες συνεχίζουν το αρνητικό τους σερί με 4 ήττες σε ισάριθμους αγώνες με συντελεστή τερμάτων 0-7.

Σοϊλέδης-Πουλάκος, βίοι παράλληλοι

Δύο χρόνια και 4 μήνες είχε να σκοράρει ο Άρης Σοϊλέδης μετά το 1-1 επί του Βύζαντα στα Μέγαρα όταν φορούσε τότε την φανέλλα της Δόξας Δράμας (13/1/2013). Επίσης, ο Στερεοελλαδίτης αμυντικός έγινε ο 14ος παίκτης της ΑΕΚ που σκοράρει φέτος. Στην ίδια… γραμμή και ένας άλλος πρώην «Δοξαίος», ο Γιώργος Πουλάκος με τελευταίο του «θύμα» τον Εργοτέλη στις 20/2/2013 στο 1-0 των Δραμινών επί των Ηρακλειωτών.

Κοτσώνης - Λίτσης- Ευθυμιάδης πάνε με 100 

Τις 100 επαγγελματικές συμμετοχές «έπιασαν» ταυτοχρόνως ο Δημήτρης Κοτσώνης του Απόλλωνα Σμύρνης, ο συμπαίκτης του, Γιάννης Λίτσης και ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης της Ζακύνθου. Ο μεν Κοτσώνης έχει περάσει 6 χρονιές αγωνιζόμενος στον Πανηλειακό σε τρεις κατηγορίες (Β’-Γ’-Δ’), όμως η περυσινή και η φετινή ήταν οι πιο «γεμάτες» στην πορεία του (ήδη μετρά 45). Έχει αγωνιστεί επίσης σε Άρη και Εργοτέλη έχοντας μόλις από 1 συμμετοχή! Ο δε Λίτσης έχει παίξει σε περισσότερες ομάδες (Πεύκη, Εθνικός Πειραιώς, Αίας Σαλαμίνος, Βύζας, Παναχαϊκή και στο πρώτο μισό της φετινής περιόδου στην Ερμιονίδα).

Τέλος ο Ευθυμιάδης ξεκίνησε ελπιδοφόρα από τον ΠΑΟΚ την περίοδο 2009-10 με 1 συμμετοχή στο ενεργητικό του, αλλά τα επόμενα 4 χρόνια συνέχισε στην Γ’ (Αναγέννηση Γιαννιτσών, Μακεδονικός, Απόλλων Καλαμαριάς, Οδυσσεύς Κορδελιού, Ορφεύς Ελευθερουπόλεως) πριν κάνει τα πρώτα του βήματα από φέτος στην Β’ με το «Τζάντε». Πήρε φόρα ο αρχηγός Τα 40 τέρματα (37 στο πρωτάθλημα και 3 στο κύπελλο) έφθασε με τα δύο χθεσινά ο αρχηγός του Ηρακλή, Νίκος Πουρτουλίδης. Έχει σκοράρει επίσης και με τους Θρασύβουλο, Πιερικό, Καλαμάτα και Νίκη Βόλου.

200άρης ο Μίχος

200 συμμετοχές στην Β’ Εθνική συμπλήρωσε ο Χαρίδημος Μίχος του ΑΣΑ. Ο 34χρονος Πατρινός μέσος που ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από τα… Μάλλια, «άλωσε» τις ομάδες του νομού Αχαΐας (Πατραϊκός, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή) στα πρώτα του επαγγελματικά του χρόνια ενώ συνέχισε στους Εργοτέλη, Αστέρα Τρίπολης, Θρασύβουλο, Κέρκυρα, Ηρακλή πριν πλαισιώσει την Αναγέννηση τον Ιανουάριο του 2013. Πρώτος του αγώνας στην Β’ το Παναιγιάλειος-Παναιτωλικός 2-1 στις 24/2/2001.

Ντεμπούτο Καραμπά 

Πρώτη συμμετοχή στην κατηγορία για τον Γιάννη Καραμπά του Αγροτικού Αστέρα.

Last modified onΤρίτη, 12 Μάιος 2015 15:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep