Ανίκητος ο Ηρακλής στην Θεσσαλία

Τα στατιστικά του πρωταθλήματος της Football League μετά την 2η αγωνιστική των αγώνων μπαράζ. Τα στατιστικά του πρωταθλήματος της Football League μετά την 2η αγωνιστική των αγώνων μπαράζ.

Αριθμοί και ρεκόρ που έφερε η 2η αγωνιστική των αγώνων μπαράζ ανόδου και παραμονής.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Αρκετά είναι τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των ομάδων και των ποδοσφαιριστών που έγραψαν ρεκόρ στην 2η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου και παραμονής. 

 

Ηρακλής… Θεσσαλίας

Από τότε που έχασε τελευταία φορά εκτός έδρας στην Β’ ο Ηρακλής (πέρυσι στα πλέυ-οφφ από την Νίκη Βόλου με 4-0) φαίνεται… αποφασισμένος να μην χάσει ούτε βαθμό στην Θεσσαλία φέτος, αφού μετρά ως τώρα 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (4-0 με ΑΣΑ, 1-0 με Ολυμπιακό Β., 1-0 με Τύρναβο και 1-0 με ΑΕΛ) ενώ μένει ένα ακόμη στο Αλκαζάρ με την ΑΕΛ. Το περίεργο είναι ότι πριν απ’ αυτό το νικηφόρο σερί, ο «Γηραιός» μετρούσε 6 αγώνες χωρίς νίκη σε θεσσαλικό έδαφος!

Ήρθε η ώρα του… Καραμανλή

Άργησε πολύ παραπάνω από 6 χρόνια ο Δημήτρης Καραμανλής του Τυρνάβου να σκοράρει σε επίπεδο Β’ Εθνικής και τα κατάφερε μάλιστα κόντρα στην ομάδα με την οποία είχε πετύχει το τελευταίο του τέρμα (10/1/2009, Αναγ.Καρδίτσης-Βέροια 2-1). Εκείνο ήταν και το παρθενικό του τέρμα στην κατηγορία. Αγωνιστική των «ξεχασμένων» σκόρερ πάντως ήταν η 2η των πλέυ-άουτ, αφού μετά τον Καραμανλή και ο Αλέξανδρος Τσεμπερίδης του Αγροτικού Αστέρα πέτυχε τέρμα (κι αυτός κατά σύμπτωση ενάντια στον σύλλογο που αγωνίζεται τώρα) από την 15/5/2011 (Εθνικός Πειραιώς-Αγροτικός Αστήρ 2-0).

Καλύτερος και από τον… Έντιν ο Δήμος

Νέα επίδοση σε μία περίοδο για τον πολύ φορμαρισμένο Δήμο Τζέκο του ΑΣΑ, που με τα δύο κόντρα στον Τύρναβο έφθασε τα 8 τέρματα ξεπερνώντας αυτήν σε δύο χρονιές του στον Φωκικό (το δεύτερο μισό της περιόδου 2009-10 και πέρυσι) όπου είχε σημειώσει 7. Επίσης, ο επιθετικός συμπλήρωσε 150 αγώνες πρωταθλήματος σε Β’ και Γ’.

Πρωτιές για Ενρίκο - Γαννίστη - Μπαμ Μπαμ

Παρθενικό τέρμα για τον Ενρίκο του Ηρακλή Ψαχνών στην 14η συμμετοχή του με την ομάδα της Εύβοιας, ενώ στο πρώτο μισό της περιόδου φόρεσε τρεις φορές την φανέλλα του Απόλλωνα Σμύρνης. Την ίδια πρωτιά με τον Βραζιλιάνο «μοιράζεται» και ο Μιχάλης Γιαννίτσης της Καλλιθέας. Επίσης, ξεκίνημα… εκρηκτικό για τον Μπαμ Μπαμ του Απόλλωνα Σμύρνης που είχε να σκοράρει από την περυσινή θητεία του στον Εργοτέλη.

 

Ο Γιαννίτσης έσπασε το σερί

Συνέχισε την ξέφρενη πορεία του ο Παναιγιάλειος με σερί 11 αήττητων αγώνων με «αστερίσκο» την παραβίαση της εστίας του ύστερα από 614 λεπτά.

Δέκα χρόνια «καθαρίζει» ο Όμο

200 συμμετοχές (σε αγώνες πρωταθλήματος) συμπλήρωσε ο άσσος της Ερμιονίδας, Σουλεϊμάν Όμο σημειώνοντας μάλιστα και το 3ο της ομάδας του. Ο 30χρονος Νιγηριανός ήδη διανύει τον 10ο χρόνο του στην Ελλάδα και, αν και αμυντικός, έχει πετύχει 13 τέρματα (όλα στο πρωτάθλημα) έχοντας και άλλες 14 συμμετοχές σε αγώνες κυπέλλου.

Χέρι-χέρι στα 200 παιχνίδια Λιαπάκης-Μαρουκάκης

Τα 200 παιχνίδια στην πολύχρονη σταδιοδρομία του έφθασε ο αμυντικός του Αχαρναϊκού, Μανώλης Λιαπάκης. Ο 31χρονος Γιαννιώτης με την πολλά υποσχόμενη πορεία στο άθλημα, μόνο στον Θρασύβουλο πραγματοποίησε «γεμάτες» χρονιές, πλήρωσε του πολλούς τραυματισμούς που είχε στα 12 χρόνια που αγωνίζεται ως επαγγελματίας. Πρώτη του συμμετοχή καταγράφεται ως το Παναχαϊκή-Αχαρναϊκος 1-0 για το κύπελλο την 11/8/2003 με την φανέλλα των Αχαιών. Έχει παίξει επίσης και στους Αιγάλεω, Γιάννινα, Ξάνθη, Ολυμπιακό Βόλου, ΟΦΗ, Πανθρακικό, Ηρακλή, Λάρισα, Δόξα Δράμας. Συνολικά μετρά 50 αγώνες στην Α’, 133 στην Β’, 5 στο κύπελλο και 2 στο ΟΥΕΦΑ (με το Αιγάλεω) με απολογισμό 4 τερμάτων στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο.

Ακριβώς τον ίδιο αριθμό κατέχει και ο Ματθαίος Μαρουκάκης της Παναχαϊκής που τον συμπλήρωσε σε 8 περιόδους, αν και την πρώτη (2007/08) στην Καλλιθέα δεν αγωνίστηκε καθόλου. Πρωτόπαιξε στις 16/9/2008 στο αγώνα κυπέλλου Πυρσός-Καλλιθέα 1-4, ενώ πριν πλαισιώσει την πατρινή ομάδα είχε ένα σύντομο πέρασμα από Πανιώνιο και Ιωνικό. Έχει πετύχει συνολικά 53 τέρματα (47 σε πρωτάθλημα και 6 στο κύπελλο).

100 συμμετοχές ο Ζώνας 

Τους 100 αγώνες σε επαγγελματικά πρωταθλήματα έφθασε ο αμυντικός του Αχαρναϊκού, Παναγιώτης Ζώνας, επίδοση που έχει επιτύχει με τις Λαμία, Βύζαντα, Θρασύβουλο, Δόξα Βύρωνα, Γλυφάδα και φυσικά την ομάδα του Μενιδίου. «Αναγέννηση» στα γκολ με Τύρναβο Φαίνεται περίεργο, αλλά τα τέρματα της Αναγέννησης ήταν τα πρώτα κατά του Τυρνάβου σε επίπεδο Β’ Εθνικής ύστερα από 4 «άνυδρες» αναμετρήσεις!...

Δεκαπέντε χρόνια μετά «διπλό» στην Λάρισα

Σχεδόν 15 χρόνια μετά θριάμβευσε στο Αλκαζάρ ο Απόλλων που είχε κερδίσει και τότε για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με 2-1 (23/9/2000) με τέρματα των Σκαρμούτσου-Παπαδημητρίου και Γκέκας για την ΑΕΛ.

Ο Φωκικός… ζει

Μπορεί ο Φωκικός να έχει εδώ και καιρό αποχαιρετήσει την κατηγορία, όμως η «αύρα» του… ενυπάρχει στο πρωτάθλημα, αφού τρεις πρώην παίκτες του βρήκαν δίχτυα (Τζέκος, Ράντυ, Λουκίνας) έχοντας μάλιστα άπαντες εξαιρετικές επιδόσεις φέτος στο σκοράρισμα…

Last modified onΤρίτη, 02 Ιούνιος 2015 00:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep