Παραμένει η διάσταση απόψεων

Μετά την αναβολή της ΓΣ της ΠΑΕ Εργοτέλης, ακολούθησε συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών για το μέλλον του συλλόγου.

Παρόντες ήταν ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπουτσάκη, κ. Φιλιππάκης και ένας εν δυνάμει εκκαθαριστής από την Αθήνα. Η πλευρά των φορέων του Εργοτέλη εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Βαγγέλη Γιαννουλάκη, τους βασικούς μετόχους Γιώργο Σουλτάτο και Γιάννη Τζώτζογλου, τους Μανώλη Χαρωνίτη, Σπύρο Δανδαρή και τον νομικό Μανόλη Παπαντωνάκη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την πρόθεση του μεγαλομετόχου να μην προχωρήσει άμεσα στη διάλυση της εταιρείας, αλλά την προσπάθεια υπαγωγής της στο Πτωχευτικό Δικαστήριο για τον ορισμό εκκαθαριστών σύμφωνα με το άρθρο 106ια του Πτωχευτικού Κώδικα. Σε αυτή την κίνηση εξέφρασαν την αντίθεσή τους οι φορείς του Εργοτέλη, αλλά η πλευρά του μεγαλομετόχου ήταν αμετακίνητη. Μάλιστα, τονίστηκε πως οι πιθανότητες επιτυχίας του πλάνου του Δ. Παπουτσάκη δεν είναι πολλές, ωστόσο θα γίνει η προσπάθεια.

Εφόσον δεν βρέθηκε χρυσή τομή σε αυτό το κομβικό θέμα, οι παράγοντες του Εργοτέλη θα ζητήσουν ραντεβού με την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, προκειμένου να πάρουν τη γνωμοδότησή της για το τι πρόκειται να γίνει αν δεν διαλυθεί άμεσα η ΠΑΕ.

Ως τις 23 Μαρτίου, όταν και ορίστηκε η επαναληπτική Γενική Συνέλευση, εκτιμάται πως θα έχει ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο για την επόμενη μέρα του Εργοτέλη και πως η μια από τις δύο πλευρές θα υποχωρήσει.

Σε διαφορετική περίπτωση, αποτέλεσμα δεν θα βγάλει ούτε η επαναληπτική γενική συνέλευση της 23ης Μαρτίου, καθώς απαιτείται έγκριση από το 75% των μετόχων. Αυτή τη στιγμή όμως η οικογένεια Παπουτσάκη κατέχει εγκεκριμένο από την ΕΕΑ και το υπουργείο εμπορίου, μόνο το 52%. Αν τα πράγματα οδηγηθούν σε τρίτη ΓΣ, τότε ο μεγαλομέτοχος θα καταφέρει να περάσει την πρότασή του, καθώς βάσει του καταστατικού, τότε θα αρκεί το 51%.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep