«Είμαι ο Μπατίστα του Πανσερραϊκού»

Την επιθυμία του να γίνει… Έλληνας εξέφρασε ο Εμίλιο Φουρτάδο, που έχει αναγεννηθεί φέτος στον Πανσερραϊκό.

Ο 33χρονος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει πετύχει φέτος 12 γκολ με τους Σερραίους και είναι πρώτος σκόρερ της Football League.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Live Sport» επισήμανε: «Είμαι ευτυχισμένος στον Πανσερραϊκό. Στην Ελλάδα πέρασα δυσκολίες. Με την ΑΕΚ για παράδειγμα. Δεν είχα προλάβει την προετοιμασία. Ήταν άσχημη σεζόν για εμένα και την ομάδα, που τότε υποβιβάστηκε».

Για το αν σκέφτεται να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα των Σερρών, απάντησε: «Δεν ξέρω για το μέλλον μου. Σκέφτομαι μόνο τις Κυριακές».

Η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του ήταν το 2011-12 στην Παναχαϊκή, όπου σημείωσε 27 γκολ σε 34 ματς. Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι μπορεί να «σπάσει» αυτήν την επίδοση, είπε: «Είναι πολύ δύσκολο, αλλά κάποτε θέλω να το σπάσω».

Για τον προπονητή της ομάδας του, υπογράμμισε: «Με τον Κάμπος πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε. Έχουμε τρομερή αυτοπεποίθηση, σιγουριά».

Για το αν σκέφτεται να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, τόνισε: «Φυσικά θα ήθελα να γίνω Έλληνας».

Έχει κοινά στοιχεία με τον Ντάνιελ Μπατίστα, καθώς ήταν κι εκείνος επιθετικός και εκείνος έπαιζε στην ΑΕΚ, ενώ κατάγονται κι οι δύο από το Πράσινο Ακρωτήρι, σημείωσε: «Είμαστε φίλοι, μου έχει δώσει πολλές συμβουλές. Εγώ είμαι ο Μπατίστα του Πανσερραϊκού».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep