Βαρύ κατηγορητήριο για Νίκη Βόλου

Σε απολογία οι Κυανόλευκοι για τη διακοπή του αγώνα με την ΑΕΛ. Κίνδυνος κεκλεισμένων 2-4 αγωνιστικές. Με κόσμο κόντρα στην ΑΣΑ.

Το FL News είχε ενημερώσει σχετικά με την «καμπάνα» με την οποία κινδυνεύει η Νίκη Βόλου μετά τη διακοπή του αγώνα με την ΑΕΛ. Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε από την κλήση του αθλητικού δικαστή που κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ για την Παρασκευή (21/04). Όπως γίνεται αντιληπτό, σε αντίθεση με τη Super League που φροντίζει άμεσα να δικάζει ανάλογες υποθέσεις, η SL2 προσδιόρισε δικάσιμο μετά το Πάσχα, οπότε το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας θα γίνει παρουσία οπαδών.

Η ομάδα της Μαγνησίας καλείται μεταξύ άλλων για παράβαση διατάξεων των άρθρων 15 παρ.2α (πυρσοί, φωτοβολίδες, κροτίδες, καπνογόνα), 15 παρ.3ΙΙβ (σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο από ρίψη αντικειμένων), 15 παρ.4β (αν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων).

Αναλυτικά τα άρθρα του Π.Κ. με τα οποία καλείται:

Άρθρο 15 παρ.2α:
Πυρσοί, φωτοβολίδες, κροτίδες, καπνογόνα
α) Η εισαγωγή στο γήπεδο και το άναμμα πυρσών και καπνογόνων τιμωρείται την πρώτη φορά με πρόστιμο 1.000,00 Ευρώ και στην περίπτωση κάθε επόμενης υποτροπής με πρόστιμο από 3.000,00 Ευρώ έως 30.000,00 Ευρώ».

Άρθρο 15 παρ.3ΙΙΒ
Ρίψεις αντικειμένων
Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον κυρίως χώρο του γηπέδου ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν παρά την απαγόρευση συμβεί οποιαδήποτε ρίψη, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

ΙΙ. Εάν υπήρξε ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα ήταν πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο:

β) Εάν από την ρίψη αντικειμένων, υπάρξει τέτοια σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.

Άρθορ 15 παρ.4β
Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου
Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές. Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανένα πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές».

Η κλήση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου A2 Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία:

Την Παρασκευή 21.04.2023 και ώρα 13:00 την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 13, 14, 15 παρ 2α, παρ 3 ΙΙ β, παρ 4β του Πειθαρχικού Κώδικα και άρθρο 15 του ΚΑΠ της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ ΑΕ Λάρισα, 07.04.2023)».

Last modified onΤρίτη, 11 Απρίλιος 2023 17:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep