Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Διαφθορά, στημένα και βία

Τρεις στους δέκα ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα παραδέχονται στην έρευνα πως τους έχουν πλησιάσει για να συμμετέχουν σε στημένο αγώνα. Τρεις στους δέκα ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα παραδέχονται στην έρευνα πως τους έχουν πλησιάσει για να συμμετέχουν σε στημένο αγώνα.

Η έρευνα της FIFPro φέρνει τον "μαγικό" κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου αρκετά ψηλά στις αρνητικές επιδόσεις.

Tο 30.3% από του Ελληνες ποδοσφαιριστές που απάντησαν στην έρευνα της FIFPro παραδέχονται ότι τους έχει γίνει προσέγγιση για να συμμετάσχουν σε "στήσιμο" αγώνα, ενώ το 47.2% δηλώνει ότι γνωρίζει την ύπαρξη προσυνεννοημένων αγώνων στο πρωτάθλημα που συμμετέχει.

 Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για το οικονομικό αδιέξοδο που κυριαρχεί έφερε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Ενωση Επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες τη «Μαύρη Βίβλο του Ποδοσφαίρου στην Ανατολική Ευρώπη». Σε αυτή την έρευνα για τις συνθήκες στο ποδόσφαιρο της Ανατολικής Ευρώπης κλήθηκαν να απαντήσουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από 12 χώρες και τα αποτελέσματα της φέρνουν αρκετά ψηλά την Ελλάδα στις αρνητικές κατηγορίες.

Ένα ποσοστό που φτάνει στο 67,5% κάνει λόγο για καθυστερήσεις στις πληρωμές, που φέρνει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις 12 χώρες που εξετάζει η έρευνα, πίσω από το Μαυροβούνιο. Εξ αυτών, το 43% δηλώνει ότι οι πληρωμές καθυστερούν μέχρι τρεις μήνες, το 31.% περισσότερο από έξι μήνες και το 13.3% πάνω από ένα χρόνο.

Αναφορικά με τα πριμ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Μόλις το 20.7% τα λαμβάνει έγκαιρα, ενώ σχεδόν ένας στους δύο (46.4%) δηλώνει ότι δεν παίρνει καθόλου μπόνους. Συν τοις άλλοις, περίπου ένας στους τέσσερις ποδοσφαιριστές (25.2%) αναφέρει ότι έχει υποχρεωθεί να προπονείται μόνος του, κυρίως ως μέσο πίεσης για να αποδεχθεί συναινετική λύση συμβολαίου.

Με ποσοστό 67,5% στις καθυστερήσεις πληρωμών η Ελλάδα είναι η δεύτερη ανάμεσα στις 12 χώρες της έρευνας, πίσω από το Μαυροβούνιο. Το 43% δηλώνει ότι παίρνει τα χρήματα του μετά από τρεις μήνες, το 31.% σε περισσότερο από έξι μήνες και το 13.3% μετά από ένα χρόνο.

Το 26.2% δηλώνει ότι έχει πέσει θύμα πιέσεων και προπηλακισμών, κυρίως από την πλευρά της διοίκησης, ενώ το 31.5% αναφέρει ότι έχει υπάρξει θύμα βίαιης συμπεριφοράς, κυρίως από οπαδούς. Τέλος, το 30.3% που συμπλήρωσαν το σχετικό ερωτηματολόγιο της FIFPro παραδέχονται ότι τους έχει γίνει προσέγγιση για να συμμετάσχουν σε "στήσιμο" ποδοσφαιρικού αγώνα, ενώ το 47.2% δηλώνει ότι γνωρίζει την ύπαρξη προσυνεννοημένων αγώνων στο πρωτάθλημα που συμμετέχει.

Last modified onΤετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012 01:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep