Της… τριπλής ισοβαθμίας!

Τα... σκόρδα θα έχουν την τιμητική τους στα Ψαχνά την Κυριακή, αφού ο τοπικός Ηρακλής εκτός από τη νίκη σε βάρος της Καλλιθέας θα θέλει και ισοπαλία στο Αίγιο Τα... σκόρδα θα έχουν την τιμητική τους στα Ψαχνά την Κυριακή, αφού ο τοπικός Ηρακλής εκτός από τη νίκη σε βάρος της Καλλιθέας θα θέλει και ισοπαλία στο Αίγιο

Στα πλέι άουτ του νότου μπορεί κάποιος να σωθεί με 19 πόντους και να υποβιβαστεί με…21!

Ένα αποτέλεσμα αρκούσε για να περιπλέξει την κατάσταση στα πλέι άουτ του 1ου ομίλου. Ο Ηρακλής Ψαχνών με τη νίκη του (1-0) απέναντι στην Ερμιονίδα όχι μόνο μπήκε στο κόλπο της παραμονής, αλλά έβαλε σε περιπέτειες την ομάδα της Αργολίδας και αναπτέρωσε τις ελπίδες της Καλλιθέας! Τέσσερις ομάδες πλέον θα παλέψουν στις δύο τελευταίες στροφές για να πάρουν δύο εισιτήρια, αν και το σενάριο παραμονής των δύο τετάρτων θα είναι στο προσκήνιο για λίγες ημέρες ακόμα.

Οι Παναιγιάλειος, Ερμιονίδα, Καλλιθέα και Ηρακλής Ψαχνών θα παίξουν μέσα σε μία εβδομάδα τους κόπους όλης της σεζόν και οι υπολογισμοί ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης (03/06). Όπως, άλλωστε, θα δείτε στα σενάρια ισοβαθμιών που σας παρουσιάζει το flnews.gr, οι... τριπλές ισοβαθμίες – έστω και ακραίες – είναι αρκετές, ενώ σε μία εξ αυτών οι 19 πόντοι μπορούν να χαρίσουν παραμονή και σε άλλη οι 21 να σημάνουν… υποβιβασμό!

Πιο ξεκάθαρο είναι το τοπίο στον βόρειο όμιλο. Όχι ότι εκεί δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Απλά, αποκλείεται η τριπλή ισοβαθμία (ελέω Πιερικού που αποχώρησε και δίνει τρίποντα στα χαρτιά). Την παραμονή έχουν εξασφαλίσει δύο ομάδες (Αγροτικός Αστέρας, Ζάκυνθος) και τρεις μάχονται για μία θέση (Τύρναβος, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιγινιακός). Το ενδιαφέρον σενάριο εδώ κάνει λόγο για ισοβαθμία Τυρνάβου – Αναγέννησης. Στα σενάρια θα έμπλεκε και η ομάδα του Ιονίου, αλλά την τελευταία αγωνιστική παίρνει και αυτή ξεκούραστο τρίποντο απέναντι στον Πιερικό και φτάνει τουλάχιστον τους 20 πόντους. Όσο για τον Αγροτικό Αστέρα; Έχει εξασφαλίσει την παραμονή, γιατί ακόμα και στην ισοβαθμία με την Αναγέννηση Καρδίτσας μετρά δύο νίκες.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας έχουν ως εξής:
1. Οι βαθμοί των ισοβαθμούντων ομάδων στα μεταξύ τους ματς στα πλέι άουτ.
2. Η διαφορά τερμάτων στα ματς μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων στα πλέι άουτ. Τα εκτός έδρας τέρματα λογίζονται διπλά.
4. Η καλύτερη επίθεση γενικά στα πλέι άουτ.

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
ΟΜΑΔΑ 9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 10Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ερμιονίδα Παναιγιάλειος* Επισκοπή
Παναιγιάλειος Ερμιονίδα Ηρακλής Ψαχνών*
Καλλιθέα Ηρακλής Ψαχνών* Αχαρναϊκός*
Ηρακλής Ψαχνών Καλλιθέα Παναιγιάλειος
* Εκτός έδρας


ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (18 ΠΟΝΤΟΙ)
Μπήκε σε μπελάδες με την ήττα (1-0) από τον Ηρακλή Ψαχνών. Καλείται να πάρει αποτέλεσμα στο Αίγιο, ώστε την τελευταία αγωνιστική με νίκη σε βάρος της Επισκοπής να μείνει στην κατηγορία. Με ήττα στο Αίγιο θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα της Καλλιθέας, αφού υστερεί στα μεταξύ τους ματς.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (17 ΠΟΝΤΟΙ)
Θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Ερμιονίδα την Κυριακή. Έτσι, θα υποβιβάσει τον Ηρακλή Ψαχνών, με αποτέλεσμα αυτός να είναι αδιάφορος στο μεταξύ τους ματς στο φινάλε. Πώς υποβιβάζεται η «μαύρη θύελλα»; Αν φέρει ισοπαλία με την ομάδα της Αργολίδας, την ίδια στιγμή οι Ευβοιώτες νικήσουν την Καλλιθέα και στην αυλαία των πλέι άουτ κάνουν το ίδιο απέναντι στο συγκρότημα του Παναγιώτη Γκουτσίδη.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (17 ΠΟΝΤΟΙ)
Ο στόχος ξεκάθαρος για την αθηναϊκή ομάδα. Δύο νίκες στα δύο εκτός έδρας ματς απέναντι σε Ηρακλή Ψαχνών και Αχαρναϊκό σημαίνουν παραμονή ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Θα σωθεί, όμως ακόμα και αν ισοβαθμίσει με την Ερμιονίδα στους 21 πόντους.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (12 ΠΟΝΤΟΙ)
Μπήκε στο παιχνίδι και πλέον η έδρα και το… Αίγιο είναι αυτά που θα του χαρίσουν την παρουσία του στο προσεχές πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» στοχεύουν κατ’ αρχάς σε τρίποντο σε βάρος της Καλλιθέας και την ίδια στιγμή θα έχουν το αυτί τους στον αγώνα Παναιγιάλειος – Ερμιονίδα. Αν το αποτέλεσμα εκεί είναι ισόπαλο και οι ίδιοι νικήσουν την Καλλιθέα, με νίκη σε βάρος της ομάδας του Αιγίου στο φινάλε θα πετύχουν το θαύμα.

ΤΡΙΠΛΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ
18 ΠΟΝΤΟΙ (ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ
Σε αυτό το ακραίο σενάριο ισοβαθμούν Ερμιονίδα (ήττες από Παναιγιάλειο, Επισκοπή), Καλλιθέα (ήττα από Ηρακλή Ψαχνών, ισοπαλία με Αχαρναϊκό) και Ηρακλής Ψαχνών (νίκες με Καλλιθέα, Παναιγιάλειο). Την Επισκοπή ακολουθούν οι Ερμιονίδα, Καλλιθέα, γιατί η ειδική βαθμολογία θα έχει ως εξής:

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΟ
3. Ηρακλής Ψαχνών 3+6 9
4. Καλλιθέα 4+3 7
5. Ερμιονίδα 1+0 1

18 ΠΟΝΤΟΙ (ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ)
Το σενάριο αυτό θα γίνει πραγματικότητα αν ο Ηρακλής Ψαχνών κατακτήσει δύο νίκες, η Καλλιθέα πάρει μόνο ένα πόντο απέναντι στον Αχαρναϊκό και ο Παναιγιάλειος εκτός της ήττας στα Ψαχνά, αναδειχτεί προηγουμένως ισόπαλος με την Ερμιονίδα. Τότε, την Επισκοπή ακολουθούν οι Καλλιθέα, Παναιγιάλειος. Η ειδική βαθμολογία:

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΟ  
3. Ηρακλής Ψαχνών 4+3 7  
4. Παναιγιάλειος 1+4 5  
5. Καλλιθέα 3+1 4

19 ΠΟΝΤΟΙ (ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ)
Πολύπλοκο και απίθανο σενάριο. Αυτό γιατί για να επιβεβαιωθεί θα πρέπει να πάρει πόντο η Επισκοπή στο Αίγιο και να ηττηθεί από την Επισκοπή! Την ίδια στιγμή ο Παναιγιάλειος να αναδειχτεί ισόπαλος με τον Ηρακλή Ψαχνών και η Καλλιθέα να αποσπάσει ισοπαλίες σε Ψαχνά και Μενίδι. Τότε, την ομάδα του Ρεθύμνου ακολουθούν ο Ηρακλής Ψαχνών και η Καλλιθέα λόγω χειρότερης επίθεσης! Η ειδική βαθμολογια:

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΩΝ  
2. Ερμιονίδα 4+1 5 +1  
3. Παναιγιάλειος 1+4 5 0  
4. Καλλιθέα 4+1 5 -1

21 ΠΟΝΤΟΙ (ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ)
Το συγκεκριμένο σενάριο επιβεβαιώνεται με τα εξής αποτελέσματα: Η Ερμιονίδα ηττάται από τον Παναιγιάλειο και στο φινάλε νικά την Επισκοπή. Ο Παναιγιάλειος εκτός της νίκης κόντρα στην ομάδα της Αργολίδας παίρνει ισοπαλία στα Ψαχνά και η Καλλιθέα συγκεντρώνει τέσσερις πόντους απέναντι στους Ευβοιώτες και τον Αχαρναϊκό. Σε αυτή την περίπτωση την Επισκοπή ακολουθούν Ηρακλής Ψαχνών και Ερμιονίδα. Η ειδική βαθμολογία:

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΟ  
2. Παναιγιάλειος 4+3 7  
3. Καλλιθέα 1+4 5  
4. Ερμιονίδα 3+1 4

ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΙΠΛΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ
Ερμιονίδα – Καλλιθέα: Υπερτερεί η Καλλιθέα (1 νίκη, 1 ισοπαλία).
Ερμιονίδα – Ηρακλής Ψαχνών: Υπερτερεί ο Ηρακλής Ψαχνών (2 νίκες).
Παναιγιάλειος – Καλλιθέα: Υπερτερεί ο Παναιγιάλειος (1 νίκη, 1 ισοπαλία).
Παναιγιάλειος – Ηρακλής Ψαχνών: Θα υπερτερεί ο Ηρακλής Ψαχνών (1 νίκη, 1 ισοπαλία).
Καλλιθέα – Ηρακλής Ψαχνών: Η Καλλιθέα έχει νικήσει 2-1 στο πρώτο ματς.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
ΟΜΑΔΑ 9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 10Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τύρναβος Πιερικός (3-0 α.α.) Αγροτικός Αστ.*
Αν. Καρδίτσας Ζάκυνθος Αιγινιακός
Αιγινιακός Αγροτικός Αστ. Αν. Καρδίτσας*
* Εκτός έδρας

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (14 ΠΟΝΤΟΙ)
Την Κυριακή θα πάει ξεκούραστα στους 17 πόντους με τη νίκη στα χαρτιά (3-0) απέναντι στον Πιερικό. Εάν, μάλιστα, δεν νικήσουν οι Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιγινιακός, τότε οι «κυανέρυθροι» θα εξασφαλίσουν την παραμονή μία στροφή πριν το φινάλε. Διαφορετικά θα πρέπει να επικρατήσουν την τελευταία αγωνιστική του Αγροτικού Αστέρα στον Εύοσμο για να μην εξαρτώνται από άλλα αποτελέσματα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (13 ΠΟΝΤΟΙ)
Δεν της φτάνουν ούτε οι 4 πόντοι στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, αφού σε πιθανή ισοβαθμία με τον Τύρναβο, θα υστερεί. Και αυτό γιατί οι δύο ομάδες μετρούν από μία νίκη (2-1, 1-0), αλλά ο Τύρναβος έχει σημειώσει εκτός έδρας γκολ, που λογίζεται διπλό.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (12 ΠΟΝΤΟΙ)
Έχει αποστολή… βουνό. Θα πρέπει να νικήσει τον Αγροτικό Αστέρα εντός έδρας και την Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός, ενώ θα περιμένει στο φινάλε ήττα του Τυρνάβου από τους «σταχυοφόρους». Υποβιβάζεται ακόμα και αν παραχωρήσει ισοπαλία στην ομάδα του Ευόσμου.

Last modified onΤρίτη, 09 Ιούνιος 2015 14:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep