Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Η Football League χρειάζεται και την ελεύθερη τηλεόραση»

Ο Νίκος Σαλευρής αναλύει το τηλεοπτικό τοπίο της Football League και εκφράζει την ανάγκη να υπάρξει άνοιγμα και στην ελεύθερη τηλεόραση για τη διαφήμιση του προϊόντος, αλλά και τα έσοδα των ομάδων. Ο Νίκος Σαλευρής αναλύει το τηλεοπτικό τοπίο της Football League και εκφράζει την ανάγκη να υπάρξει άνοιγμα και στην ελεύθερη τηλεόραση για τη διαφήμιση του προϊόντος, αλλά και τα έσοδα των ομάδων.

Ο Νίκος Σαλευρής με άρθρο του στο FL News αναλύει το τηλεοπτικό τοπίο και αναδεικνύει την ανάγκη της εκμετάλλευσης του πιο αμφίρροπου πρωταθλήματος.

Άρθρο του Νίκου Σαλευρή Τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν είναι τα μοναδικά έσοδα των ομάδων, αλλά είναι το κύριο μέσο που μπορεί βοηθήσει να προέρθουν και επιπλέον έσοδα από χορηγίες και διαφημίσεις.

Όταν αθλητικά γεγονότα, όπως ο τελικός του Champions League ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λαμβάνουν χώρα, άνθρωποι από διάφορα σημεία του πλανήτη στρέφουν το βλέμμα τους στους τηλεοπτικούς δέκτες. Αυτές τις στιγμές η προσοχή μετατοπίζεται από τις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής μας σε κάτι που φαντάζει συναρπαστικό και εντυπωσιακό.

Από την πρώτη στιγμή που ο αθλητισμός μεταδόθηκε τηλεοπτικά, η ιδέα που πήγαζε από το εγχείρημα ήταν να αντιπροσωπευθεί το γεγονός όσο πιο πιστά ή όσο πιο ρεαλιστικά γινόταν. Η ιδέα, με λίγα λόγια, ήταν να δοθεί στον θεατή μια εμπειρία που θα είχε κοινά γνωρίσματα με την πραγματική εμπειρία του γεγονότος. Τα τηλεοπτικά μέσα και ο αθλητισμός έχουν συσχετισθεί από την εμφάνιση των

Πρέπει να γίνει μια προσεχτική και σωστή διαχείριση αυτών των δικαιωμάτων για τις επόμενες ποδοσφαιρικές περιόδους και εάν χρειαστεί ένα «άνοιγμα» και στην ελεύθερη τηλεόραση πέραν της συνδρομητικής, καθώς και η διαπραγμάτευση για μετάδοση περισσοτέρων αγώνων σε κάθε αγωνιστική.

σύγχρονων μέσων. Το παράδειγμα του θεσμού του Champions League δείχνει πόσο έντονη έχει γίνει αυτή η αλληλεπίδραση. Ο ευρωπαϊκός αυτός θεσμός δεν μπορεί πλέον να επιβιώσει χωρίς την τηλεόραση και από την άλλη πλευρά, τα δίκτυα παγκοσμίως «μάχονται» ώστε να αποκτήσουν τα δικαιώματα μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων με αποτέλεσμα να αυξήσουν τον βαθμό τηλεθέασης, τους θεατές τους και συνεπώς τα κέρδη τους μέσω των διαφημίσεων.

Ο αθλητισμός γεμίζει τον τηλεοπτικό χρόνο με ένα προϊόν που έχει εξασφαλισμένη τηλεθέαση, με διαφημιζόμενους που θέλουν να προβληθούν σε αυτόν τον δεδομένο τηλεοπτικό χρόνο και η τηλεόραση διευρύνει αυτόν τον χρόνο με ρεπορτάζ, pregame show, συνεντεύξεις, ρετρό βίντεο, αναλύσεις, ανταποκρίσεις, τα νέα της τελευταίας στιγμής και εκπομπές από το στοίχημα μέχρι τα talk shows. Το φετινό πρωτάθλημα της Football League είναι το ανταγωνιστικότερο των τελευταίων ετών και πολλοί αναφέρουν ότι υπερτερεί σε σχέση με το πρωτάθλημα της ανώτερης κατηγορίας, της Super League.

Οι ομάδες έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές, η ποιότητα του θεάματος και των αθλητών έχει αυξηθεί και οι αναμετρήσεις είναι αμφίρροπες μέχρι και την λήξη τους. Αυτά χαρακτηριστικά δίνουν μια ευκαιρία, μια δυναμική και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα της Football League που πρέπει να «εκμεταλλευτεί» η διοργανώτρια αρχή και δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Οι ομάδες έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές, η ποιότητα του θεάματος και των αθλητών έχει αυξηθεί και οι αναμετρήσεις είναι αμφίρροπες μέχρι και την λήξη τους. Αυτά χαρακτηριστικά δίνουν μια ευκαιρία, μια δυναμική και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα της Football League που πρέπει να «εκμεταλλευτεί» η διοργανώτρια αρχή και δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα δεν είναι άλλο παρά το γεγονός ότι μέχρι και σχεδόν την τελευταία αγωνιστική δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες τρεις ομάδες θα καταλάβουν τις πρώτες θέσεις που οδηγούν απευθείας στην Super League και ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στα play-off, όπου θα διεκδικήσουν μία ακόμη θέση ανόδου. Η δυναμική είναι το γεγονός ότι όλες οι ομάδες έχουν επενδύσει σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, εγκαταστάσεις και προσωπικό, προκειμένου να αυξήσουν την ποιότητα της ομάδας τους και παράλληλα να τις κάνουν πιο ανταγωνιστικές ώστε να επιτύχουν τους στόχους που θέτουν κάθε ποδοσφαιρική χρονιά.

Ο αθλητισμός γεμίζει τον τηλεοπτικό χρόνο με ένα προϊόν που έχει εξασφαλισμένη τηλεθέαση, με διαφημιζόμενους που θέλουν να προβληθούν σε αυτόν τον δεδομένο τηλεοπτικό χρόνο και η τηλεόραση διευρύνει αυτόν τον χρόνο με ρεπορτάζ, pregame show, συνεντεύξεις, ρετρό βίντεο, αναλύσεις, ανταποκρίσεις, τα νέα της τελευταίας στιγμής και εκπομπές από το στοίχημα μέχρι τα talk shows.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην ευκαιρία που παρουσιάζεται αυτή την χρονική περίοδο, η οποία είναι η αναβάθμιση του πρωταθλήματος της Football League. Για να επιτευχθεί όμως αυτή η αναβάθμιση είναι απαραίτητη η σωστή διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν είναι τα μοναδικά έσοδα των ομάδων, αλλά είναι το κύριο μέσο που μπορεί βοηθήσει να προέρθουν και επιπλέον έσοδα από χορηγίες και διαφημίσεις. Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να γίνει μια προσεχτική και σωστή διαχείριση αυτών των δικαιωμάτων για τις επόμενες ποδοσφαιρικές περιόδους και εάν χρειαστεί ένα «άνοιγμα» και στην ελεύθερη τηλεόραση (κρατική & ιδιωτική), πέραν της συνδρομητικής, καθώς και η διαπραγμάτευση για μετάδοση περισσοτέρων αγώνων σε κάθε αγωνιστική.

Last modified onΠέμπτη, 02 Μάιος 2013 14:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep