«Εξοφλείται από την εγγυητική ο Μάρα»

Ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Μάκης Κυριζίδης δήλωσε ότι δεν υφίσταται περίπτωση να μην επιτύχουν οι Κυανόλευκοι στη διαδικασία αδειοδότησης.

Από τον ΓΣ Ηρακλής ήρθε η πρώτη επίσημη αντίδραση στις δηλώσεις του Γιώργου Παναγόπουλου ότι η ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής δεν μπορεί να πάρει άδεια. Ο πρόεδρος, Μάκης Κυριζίδης με δήλωσή του στην ιστοσελίδα «bluearena.gr» υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία με τον Μπόγκνταν Μάρα για εξόφλησή του από την εγγυητική και επεσήμανε ότι η περίπτωσή του δεν απασχολεί τη διαδικασία αδειοδότησης.

Η δήλωσή του:

«Η αδειοδότηση αφορά την υπόθεση των οφειλών μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2024 και αυτό είναι απόλυτο και απαράβατο, με την ΠΑΕ Ηρακλής να είναι πλήρως τακτοποιημένη εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Τα όποια υπόδικα θέματα υφίστανται, δηλαδή, αυτά για τα οποία δεν έχουν εκδοθεί τελικές αποφάσεις, δεν απασχολούν τη διαδικασία αδειοδότησης των ΠΑΕ.

Για την υπόθεση Μάρα δόθηκε συγκεκριμένο ποσό, για το οποίο υφίσταται εξοφλητική απόδειξη και συμφωνήθηκε να εισπραχθούν τα υπόλοιπα χρήματα από την εγγυητική επιστολή της ΠΑΕ Ηρακλής και αυτός είναι και ο λόγος, που επιτρέψαμε να δικαστεί ερήμην μας η κατάπτωση, ώστε να εισπράξει το ποσό ο κ. Παναγόπουλος για λογαριασμό του Μάρα. Ωστόσο, εκείνος προχώρησε – εκ παραλλήλου – και σε διαταγή πληρωμής για το ίδιο ακριβώς ποσό (!), κάτι για το οποίο η ΠΑΕ προχώρησε σε ανακοπή. Πρόκειται για κίνηση, την οποία δεν δικαιούται να κάνει ο κ. Παναγόπουλος για τρεις πολύ συγκεκριμένους λόγους:

1. Έχει συμφωνηθεί ότι το ποσό αυτό θα εισπραχθεί από την εγγυητική επιστολή της ΠΑΕ.

2. Ήδη έχει ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα για την εγγυητική και – κατά νομική και λογική συνέπεια – δεν μπορεί να ασκήσει την ίδια ενέργεια για το ίδιο ποσο.

3. Σε έρευνα του Γυμναστικού Συλλόγου στα λογιστικά αρχεία της ΠΑΕ ανακαλύψαμε ότι επί προεδρίας του Ιωάννη Τάκη πραγματοποιήθηκαν πληρωμές προς τον Μάρα, με τις σχετικές συνοδευτικές αποδείξεις μέσω της – τότε – Millenium Bank και ήδη έχουμε προχωρήσει σε νομικές ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσουμε δικαστικώς αυτά τα συγκεκριμένα πειστήρια.

Παράλληλα, δε, έχουμε στα χέρια μας πλήθος δημοσιευμάτων της εποχής της αποχώρησης του Μάρα από τον Ηρακλή, τα οποία αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ποδοσφαιριστής τακτοποιήθηκε οικονομικώς πριν την αποχώρησή του από την ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα δεν έχει τελεσιδικήσει και σε καμία των περιπτώσεων δεν εμπλέκεται στη φετινή διαδικασία αδειοδότησης. Συνεπώς, παρά τα όσα προσπαθούν να διασπείρουν, θέματα τα οποία να επηρεάζουν την αδειοδότηση της ΠΑΕ δεν υφίστανται».

Last modified onΠαρασκευή, 21 Ιούνιος 2024 12:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep