«Παγκόσμια περίπτωση ΑΦΜ ο Ηρακλής»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση των αιτήσεων επιβολής - ενεργοποίησης των Λουκίνα, Πασά σε βάρος του ΠΟΤ Ηρακλή.

Μαραθώνια ήταν η εκδίκαση των εξ αναβολής αιτήσεων επιβολής - ενεργοποίησης ποινών των Γιάννη Λουκίνα, Γιάννη Πασά σε βάρος του ΠΟΤ Ηρακλή την Τρίτη (06/02). Οι δύο πρώην ποδοσφαιριστές των Κυανόλευκων διεκδικούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, το 50% των 163.499€ και 107.905€ αντίστοιχα (χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι) και αμφότεροι παρακολούθησαν τη διαδικασία στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ο δικηγόρος των Λουκίνα, Πασά, Πάρης Ατλαμάζογλου μίλησε για μία ΠΑΕ που αλλάζει ΑΦΜ κάθε 3 χρόνια για να μην πληρώνει, ενώ αυτός της ΠΑΕ, Αργύρης Λίβας τόνισε ότι οι δύο υποθέσεις είναι ακριβώς ίδιες με του Αγγελόπουλου, του οποίου η αίτηση απορρίφθηκε.

Το FL News ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που βρέθηκε στην εκδίκαση και παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο Ατλαμάζογλου είπε για την υπόθεση Λουκίνα:

«Η πρώτη απόφαση εκδόθηκε το 2018. Δεν ήταν δυνατό να ενεργοποιηθεί ποινή, γιατί ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στα ερασιτεχνικά. Την επόμενη περίοδο επανήλθε, αλλά καθυστέρησε η έκδοση της διόρθωσης της απόφασης και δεν στάθηκε εφικτή η εκτέλεση λόγω υποβιβασμού. Ο τότε ιδιοκτήτης Τομ Παπαδόπουλος υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει, αλλά μας ξεγέλασε. Τον διευκολύναμε και υποσχέθηκε ότι θα στείλει επιταγές από την Αμερική, που δεν ήρθαν ποτέ. Ο Λουκίνας ήταν πολλούς μήνες απλήρωτος όπως είναι διαχρονικά η τακτική του Ηρακλή.

Η διαδοχή έχει κριθεί. Η πρώτη ΠΑΕ το 2011 έγινε ερασιτεχνικό σωματείο. Το 2011 σύμφωνα με το ΦΕΚ οι οφειλές του ήταν 32.815.000€. Η νέα ΠΑΕ του Παπαθανασάκη κατέληξε στα Τάρταρα με οφειλές άνω των 4.5 εκατ. ευρώ. Η 3η του Τομ Παπαδόπουλου δεν δημοσίευσε ποτέ ισολογισμό. Η νέα, βάσει πρόσφατων στοιχείων έχει ζημιές 200 χιλιάδες. Στις 31/10/23 έκανε ΑΜΚ ύψους 510 χιλιάδων ευρώ.

«Απένταρος ο Παπαθανασάκης, εξαφανισμένος ο Ευγενίου»

Ποιος είναι καταχρηστικός; Ο ποδοσφαιριστής ή η ΠΑΕ που κάθε τρία χρόνια αλλάζει ΑΦΜ; Έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια νομιμότητας. Ο κύριος Παπαθανασάκης είναι απένταρος και εξαφανισμένος. Ο Τομ Παπαδόπουλος δεν έχει τίποτα στο όνομά του και η ΠΑΕ εκλιπαρεί το κράτος για βοήθεια. Την ίδια στιγμή θέλει να παίζει στις επαγγελματικές κατηγορίες, να παίρνει επιχορηγήσεις και χορηγίες, αλλά όχι να πληρώνει.

Η ΠΑΕ είναι το μοναδικό αθλητικό σωματείο παγκοσμίως με 4 διαφορετικά ΑΦΜ σε λιγότερο από 10 χρόνια. Δημιουργεί νέα ΠΑΕ, οφειλές προς όλους και μετά λέει ότι δεν θέλει να πληρώσει και γίνεται ερασιτεχνικό σωματείο. Για μία υπόθεση 2.200€ στην ΕΕΑ δεν σήκωναν ούτε τηλέφωνο. Έχουν δώσει ψευδή έδρα στην Τρίγλια. Εκεί δεν βρίσκεις κανέναν, ούτε γραφείο. Είναι αλώβητος, έχει το Καυτανζόγλειο και το καλύτερο οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη, τη Μίκρα. Κανείς υπάλληλος δεν παραλαμβάνει εκεί. Παρανομεί και οφείλει σε όλους τους Έλληνες και στον Ηρακλή γελάνε. Ο Ευγενίου είναι εξαφανισμένος και ακολουθεί ίδια πολιτική με τους προκατόχους του.

«Όχημα η Τρίγλια για τη γη της Επαγγελίας»

Είδαν και απόειδαν και χρησιμοποίησαν την Τρίγλια ως όχημα για τη γη της Επαγγελίας. Είπαν "μας κράζουν, ας βρούμε έναν άλλο τρόπο. Χρησιμοποιούν το Καυτανζόγλειο, τη Μίκρα, το σήμα, τα χρώματα. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου. Θέλουμε το 50% των οφειλών και αντί των 20 δόσεων που ζητά η ΠΑΕ προτείνουμε 10 δόσεις και στην τελευταία την καταβολή όλων των τόκων».

«Ίδια περίπτωση με τον Αγγελόπουλο»

Ο δικηγόρος του ΠΟΤ Ηρακλή, Αργύρης Λίβας ανέφερε:

«Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 2019 και το 2021 έγινε μετατροπή της επωνυμίας. Δεν έχουμε σχέση με τον Ηρακλή. Η υπόθεση είναι ίδια με του Αγγελόπουλου, την 40/2023. Πρόκειται για ίδιες ημερομηνίες, ίδια συμβόλαια. Η απόφαση αυτή επανέλαβε τα σκεπτικά άλλων αποφάσεων, όπως αυτό της 112/2022 του Ηλιάδη.

Είστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζετε τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Το άρθρο 4 και 5 παρ.Α του Κ.Ι.Μ. αναφέρει ότι η ομάδα ευθύνεται μόνο για την αμέσως προηγούμενη ΠΑΕ. Ο αντίδικος είχε συμβόλαιο το 2012, τρεις ΠΑΕ πίσω. Στις 29/3/2019 κατέθεσε αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Επέλεξε άλλη διαδικασία, οπότε η προσφυγή πρέπει να απορριφθεί».

Ο Λίβας προσκόμισε την απόφαση 87/2022 που αφορά στη Ζάκυνθο και 13 ποδοσφαιριστές που εξέδωσε η ίδια πρόεδρος (σ.σ. Σταυρούλα Κουσουλού) και την απόφαση 176/2023 του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου σχετικά με αντίστοιχη υπόθεση που αφορούσε στην Καβάλα. Επικαλέστηκε ακόμα, επικουρικά, δύο αποφάσεις για την Παναχαϊκή που επιδικάστηκε το 25%».

«Δεν έχουν ούτε καλύβα στην άμμο»

Στη δευτερολογία του ο Ατλαμάζογλου είπε:

«Όντως έγινε αγωγή, αλλά δεν εκδικάστηκε ποτέ, γιατί κανείς από την ΠΑΕ δεν είχε έστω μία καλύβα στην άμμο. Όσοι ασχολούνται με τον Ηρακλή μπορεί εσκεμμένα να μην έχουν στον ήλιο μοίρα. Ο συγκεκριμένος είχε συμβόλαιο ως το 2018 και έκανε προσφυγή το 2017, όταν εφαρμόστηκε η αθλητική διαδοχή.

Επειδή παρανομεί ο Ηρακλής θα μας χρωστά το 25%; Ούτε η FIFA ούτε το CAS μειώνουν την αποζημίωση στο 50%. Να σας πω και την είδηση, ότι από του χρόνου θα επιδικάζεται το 100%».

Μέλος του Διαιτητικού ρώτησε αν η αγωγή έγινε κατά της τωρινής ΠΑΕ ή των παλαιότερων και η αντίδρασή του δεν άρεσε στον Λίβα, που είπε: «Είναι κατά της παλιάς. Αν κριθεί ότι είμαστε διάδοχοι, είμαστε το ίδιο νομικό πρόσωπο. Είναι «φωτοτυπία» με την υπόθεση Αγγελόπουλου. Αλλάζουν μόνο τα νούμερα».

«Ασανσέρ ο Ηρακλής»

Η εκδίκαση της αίτησης του Πασά διήρκησε πολύ λιγότερο, καθώς είναι όμοια με του Λουκίνα. Ο Ατλαμάζογλου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Πασάς υπέγραψε συμβόλαιο το 2015 το οποίο έληγε το 2018. Έκανε καταγγελία το 2017. Η απόφαση δεν εκτελέστηκε, γιατί ο Ηρακλής είναι ασανσέρ. Γίνεται για οκτώ μήνες ΠΑΕ και μετά ερασιτεχνικό σωματείο. Το μόνο που ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες του είναι πώς δεν θα πληρώσουν. Έχει το μεγαλύτερο Μ.Κ. στην κατηγορία με την τελευταία αύξηση 510 χιλιάδων να γίνεται με μετρητά. Λένε ότι δήθεν η καταβολή των χρημάτων θα τους δυσκολέψει. Την ομάδα που εκμεταλλεύεται τη νομοθεσία; Θέλουμε την εξόφλησή του σε 10 δόσεις και την πληρωμή των τόκων στην τελευταία».

Ο Λίβας σημείωσε:

«Πρόκειται για ίδια υπόθεση με την 40/2023 του Αγγελόπουλου. Ο ποδοσφαιριστής είχε συμβληθεί με μία ΠΑΕ στις 13/08/12 και κατέθεσε προσφυγή. Στις 24/08/18 ιδρύετα η νέα ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής 1908 και στις 10/09/2018 ο αντίδικος υπογράφει εκ νέου με τη νέα ΠΑΕ κατά της οποίας δεν έκανε καμία ενέργεια. Υπέγραψε συμβόλαιο αδιαμαρτύρητα. Αν αυτό δεν είναι καταχρηστικότητα, τότε τι είναι;».

Last modified onΤρίτη, 06 Φεβρουάριος 2024 23:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep