«Βόμβα» με Κονίγλιο η ΑΣΑ! (pics+vid)

Η Αναγέννηση Καρδίτσας βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του 31 ετών Αργεντινού επιθετικού, ο οποίος μπορεί να την ανεβάσει επίπεδο και, φυσικά, να εκτοξεύσει τα εισιτήρια διαρκείας.

Με χαμηλούς τόνους και χωρίς μεγάλα λόγια ξεκίνησε τη φετινή της προετοιμασία η Αναγέννηση Καρδίτσας. Η ΑΣΑ άλλαξε προπονητή, κράτησε έναν βασικό κορμό ποδοσφαιριστών και έχει επισημοποιήσει συμφωνίες με 10 ποδοσφαιριστές. Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα επεδίωκε ένα deal το οποίο όχι μόνο θα την ανέβαζε επίπεδο αγωνιστικά, αλλά θα βοηθούσε σημαντικά στην αύξηση των εισιτηρίων διαρκείας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του FL News, οι Κιτρινόμαυροι εν μέσω ενός πλήρως θολού τοπίου από πλευράς εσόδων, κάνουν την υπέρβαση και ετοιμάζονται να φέρουν στη χώρα μας τον Αργεντινό επιθετικό, Φερνάντο Κονίγλιο με τον οποίο φέρεται να έχει επιτευχθεί προφορική συμφωνία. Ο 31 ετών (24/11/1991) φορ είναι κλασικό «9άρι», δυνατός στον αέρα (1μ.84) και αξιόπιστος στο σκοράρισμα. Μάλιστα, το 2016 είχε μπει στο «στόχαστρο» του Παναθηναϊκού!

aconiasa

Ο Κονίγλιο είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ροζάριο Σεντράλ. Εκεί υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2010. Έπαιξε σε 12 αγώνες, σημείωσε 4 γκολ, ενώ μεσολάβησαν δανεισμοί σε Σαρμιέντο (2 συμμετοχές), Σπορτίβο Μπελγκράνο (24 ματς, 5 γκολ) και Ουνιόν (7 συμμετοχές). Τον Ιανουάριο του 2016 η Τσακαρίτα ήταν αυτή που τον απέκτησε και ο Κονίγλιο τα πήγε εξαιρετικά, σημειώνοντας 11 γκολ σε 21 εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 2016 μετακινήθηκε από την Τσακαρίτα στην Ολίμπο και εκεί φρόντισε με 10 γκολ σε 27 εμφανίσεις να ανεβάσει κατακόρυφα τη χρηματιστηριακή του αξία. Γι' αυτό, άλλωστε, η Ουρακάν πλήρωσε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Κονίγλιο. Ο Λατινοαμερικάνος έπαιξε σε 45 ματς, βρήκε δίχτυα 6 φορές και έδωσε 2 ασίστ.

aaconiasa

Ακολούθησαν δανεισμοί σε Λανούς (11 παιχνίδια, 1 γκολ), στην ισπανική Τενερίφη (16 συμμετοχές), στις Κουρικό Ουνίδο (13 ματς, 1 γκολ) και Σαν Λουίς της Χιλής (12 συμμετοχές, 4 γκολ), στην Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε της Κολομβίας (21 παιχνίδια, 2 τέρματα) και τη Ντελφίν στο Εκουαδόρ (11 αγώνες). Από τον Ιανουάριο αγωνιζόταν δανεικός στην Τριστάν Σουάρεζ με την οποία είχε ως τώρα απολογισμό 9 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ. Επέστρεψε στην Ουρακάν με την οποία το συμβόλαιό του λήγει τον Δεκέμβριο.

Ο 31 ετών σέντερ φορ έχει πανηγυρίσει μία άνοδο στην Primera Nacional με τη Ροζάριο Σεντράλ, ενώ το 2011 συμμετείχε στους Παναμερικανικούς αγώνες με την U22 της Αργεντινής (3 συμμετοχές).

Δείτε στιγμιότυπα από τον Κονίγλιο που αναμένεται να ενταχθεί στο ρόστερ της ΑΣΑ...

Media

Last modified onΠαρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2023 16:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep