Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Κάθε έδρα και άλλοι μπράβοι»

Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε για το κλίμα τρομοκρατίας που αντιμετώπισε η Νίκη Βόλου στην Κέρκυρα και το πρωτάθλημα«μπράβων».

«Σε όλα τα γήπεδα που έχουμε πάει, έχουμε γνωρίσει όλους μπράβους της νυχτερινής Αθήνας και των αθηναϊκών γυμναστηρίων. Κάποιοι πρόεδροι δεν πληρώνουν τους παίκτες τους, αλλά έχουν λεφτά για να μετακινούν μπράβους, με αεροπλάνα βαπόρια και αυτοκίνητα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας».

Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, μίλησε στο ραδιόφωνο του «BlueStar» για όσα έζησε η αποστολή της ομάδας στο ταξίδι της στην Κέρκυρα και το κλίμα τρομοκρατίας που συνάντησαν με την ανοχή και της Αστυνομίας.

«Ήταν ένα κλίμα λίγο πολύ αναμενόμενο. Έχω προλογίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι όπως είναι το ποδόσφαιρο, δεν είναι άθλημα. Δεν υπάρχει το ευ αγωνίζεσθαι, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτού του καταπληκτικού θεάματος που λέγεται ποδόσφαιρο. Είναι πρωτάθλημα μπράβων. Σε όλα τα γήπεδα που έχουμε πάει, έχουμε γνωρίσει όλους μπράβους της νυχτερινής Αθήνας και των αθηναϊκών γυμναστηρίων. Κάποιοι πρόεδροι δεν πληρώνουν τους παίκτες τους, αλλά έχουν λεφτά για να μετακινούν μπράβους, με αεροπλάνα βαπόρια και αυτοκίνητα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, διότι πιστεύουν πως μ' αυτό τον τρόπο μπορούν να κερδίσουν τους αγώνες. Κάτι αντίστοιχο έγινε και από την μεγάλη ομάδα της Κασσιόπης, η οποία φρόντισε να δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης την ώρα που οι παίκτες μας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι οποίοι ήταν προφανές πως επηρεάστηκαν. Παιδιά είναι που παίζουν ποδόσφαιρο. Ο καθένας μας θα επηρεαζόνταν στη θέα κάποιων γραμμωμένων κυρίων... Κανείς απ' αυτούς δεν άγγιξε παίκτη μας. Ότι επεισόδιο έγινε, έγινε μεταξύ των «μισθοφόρων» της ΠΑΕ Κασσιόπη και των δικών μας ανδρών ασφαλείας, που ακολουθούν συνέχεια την αποστολή της ομάδας μας».

«Είναι δυστύχημα για όλους μας, μία ομάδα με 100 φιλάθλους και 25 μπράβους, να αποτελεί το μεγάλο όνειρο του ελληνικού αθλητισμού, να βρίσκεται στη Super League αύριο το πρωί. Βέβαια, αυτό εμένα δεν με απασχολεί, έχω συνηθίσει την ιδέα για το πώς διεξάγεται το ελληνικό πρωτάθλημα»

«Είναι δυστύχημα για όλους μας, μία ομάδα με 100 φιλάθλους και 25 μπράβους, να αποτελεί το μεγάλο όνειρο του ελληνικού αθλητισμού, να βρίσκεται στη Super League αύριο το πρωί. Βέβαια, αυτό εμένα δεν με απασχολεί, έχω συνηθίσει την ιδέα για το πώς διεξάγεται το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει αυτούς που ηγούνται του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αναρωτηθούν για το ποιο είναι το μέλλον αυτού του αθλήματος και αυτού του προϊόντος. Φανταστείτε πως χθες στο κρισιμότερο ματς της Κασσιόπης, οι φίλαθλοί της ήταν όλοι κι όλοι 150 άτομα. Από κει και πέρα έγινα όσα έγιναν. Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, δεχθήκαμε δύο γκολ, προσπάθησαμε να το γυρίσουμε στο δεύτερο, τα κατάφεραμε μερικώς, τελείωσε ο αγώνας, τον αφήνουμε πίσω. Είμαστε στη 2η θέση και προχωράμε στον επόμενο αγώνα με τα Χανιά».

Για το πώς άρχισαν τα επεισόδια...

«Το επεισόδιο έγινε όταν ένας από την τεχνική ηγεσία της Κασσιόπης επιτέθηκε φραστικά και κινήθηκε απειλητικά στον Ανιέτε, επενέβη ένας δικός μας άνθρωπος για να τον απομακρύνει και τότε ξαφνικά έπεσαν πάνω του 15 μπράβοι. Όλο αυτό το κλίμα υπήρχε μέσα στο χώρο των αποδυτηρίων και πέριξ αυτών»

«Το επεισόδιο έγινε όταν ένας από την τεχνική ηγεσία της Κασσιόπης επιτέθηκε φραστικά και κινήθηκε απειλητικά στον Ανιέτε, επενέβη ένας δικός μας άνθρωπος για να τον απομακρύνει και τότε ξαφνικά έπεσαν πάνω του 15 μπράβοι. Όλο αυτό το κλίμα υπήρχε μέσα στο χώρο των αποδυτηρίων και πέριξ αυτών».

Για την αστυνομία του νησιού και της Μαγνησίας...

«Αυτό που είναι όμως εντυπωσιακό και θα ήθελα να συγχαρώ την τοπική αστυνομία της Κέρκυρας. Αυτό θα ήθελα να μεταφερθεί στον κ. Τόλια, που θα πρέπει να παίρνει μαθήματα από άλλους συναδέλφους σε πόλεις που πάμε ως φιλοξενούμενοι, για το πώς υπερασπίζονται οι τοπικές αστυνομίες τις ομάδες τους. Θα σας πω και το εξής απίστευτο περιστατικό. Όπου υπήρχε η ομάδα μας από την ώρα που κατέβηκε από το λεωφορείο, αποδυτήρια, πέριξ του πάγκου, δεν υπήρχε κανείς αστυνομικός, ούτε για δείγμα. Εμείς βλέποντας όλα αυτά καλέσαμε κάποιους ντόπιους «φίλους» στο γήπεδο, οι οποίοι πλήρωσαν κανονικά εισιτήριο, η αστυνομία τους συνέλαβε, γιατί τους θεώρησε ύποπτες φυσιογνωμίες. Όλη η αποστολή μας ήταν απροστάτευτη. Όταν τα επεισόδια εξελισσόντουσαν ο γενικός αρχηγός, ο Αποστόλης Κουφογεώργος φώναξε την αστυνομία, παρενέβη ο πρόεδρος της Κασσιόπης λέγοντας στον επικεφαλή αστυνομικό: δεν θα πας πουθενά! Εγώ σε διατάζω. Και κάθισαν σούζα. Έκαναν τα παπάκια! Κι όταν έρχονται σε εμάς φιλοξενούμενοι, που έχουμε δείξει ένα ύψιστο ποιότητας και κουλτούρας και έχουμε φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις αποστολές, απειλούμαστε από τον κ. Τόλια και το κάθε κ. Τόλια να μας συλλάβει, γιατί είμαστε έτσι, είμαστε αλλιώς, είμαστε φουσκωτοί ή δεν τους αρέσει η φάτσα μας. Στην Κέρκυρα, ο Φιλάρετος που είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου και είναι διαπιστευμένος από την ΕΠΟ και έχει κάρτα εισόδου σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους, του απαγόρευσε η αστυνομία να πάει κοντά στην ομάδα».

«Την ίδια ανοχή έδειξαν και με τον Ηρακλή, η αστυνομία, όταν υπήρχαν 20 ρωσοπόντιοι και τρεις αστυνομικοί με πολιτικά μέσα στα αποδυτήρια. Και καλά κάνουν στην τελική. Υπερασπίζονται τον τόπο τους, έστω και μ' αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο. Στο Βόλο κινδυνεύουμε να μη μας συλλάβουν επειδή δεν τους αρέσει η μούρη μας»

 Τα ίδια και στον Ηρακλή...

«Την ίδια ανοχή έδειξαν και με τον Ηρακλή, η αστυνομία, όταν υπήρχαν 20 ρωσοπόντιοι και τρεις αστυνομικοί με πολιτικά μέσα στα αποδυτήρια. Και καλά κάνουν στην τελική. Υπερασπίζονται τον τόπο τους, έστω και μ' αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο. Στο Βόλο κινδυνεύουμε να μη μας συλλάβουν επειδή δεν τους αρέσει η μούρη μας».

Μόρφωμα η Κασσιόπη...

«Άρα η κάθε Κασσιόπη καλά κάνει και τα κάνει. Κέρκυρα δεν υπάρχει. Ένα μόρφωμα είναι. Είναι η Κασσιόπη και γι' αυτό στον πιο κρίσιμο αγώνα τους ήταν 150 άτομα και αυτοί θέλουν να ανέβουν Super League με αυτό τον τρόπο. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες».

Η ανοχή της πολιτείας...

«Η πολιτεία δείχνει μία τεράστια ανοχή στη διείσδυση του υποκόσμου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπότε όσο η πολιτεία τους ανέχεται να λειτουργούν κατ' αυτόν τον τρόπο, εγώ λέω καλά κάνουν. Αν υπήρχε κράτος και αστυνομία, ο πρόεδρος της Κασσιόπης θα έπρεπε σήμερα στο κρατητήριο. Αν υπήρχε ΕΠΟ και κανόνες ο αγώνας δεν θα γινόταν ποτέ. Οι μπράβοι ήταν περισσότεροι από τον κόσμο. Προφανώς ήταν προσχεδιασμένο. Προφανώς είχαμε λάβει τα μέτρα μας αλλά δεν γίνεται να βγαίνουμε κάθε μέρα παγανιά στα γυμναστήρια της Αθήνας να μαζεύουμε κόσμο. Υπάρχει και ένα μέτρο. Δεν είναι αυτή η λογική μας και η φιλοσοφία μας».

«Δεν μπορώ να ειδοποιήσω εγώ τον Εισαγγελέα. Η αστυνομία ήταν εκεί. Όταν του λέει του επικεφαλή της αστυνομίας ο πρόεδρος της Κασσιόπης, κάτσε κάτω και αυτός κάθεται κάτω. Τι άλλο να κάνεις;»

Για ότι δεν υπήρξε Εισαγγελέας στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα;

«Δεν μπορώ να ειδοποιήσω εγώ τον Εισαγγελέα. Δεν έχει και νόημα. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα αυτών που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουμε. Η αστυνομία ήταν εκεί. Όταν του λέει του επικεφαλή της αστυνομίας ο πρόεδρος της Κασσιόπης, κάτσε κάτω και αυτός κάθεται κάτω. Τι άλλο να κάνεις; Εφόσον ακόμα και η αστυνομία δεν τηρεί τα νόμιμα, τότε τι άλλο να κάνεις. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Είναι ο γύρος του θανάτου. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια, θα παίξουμε με αυτούς τους όρους. Ξέρουμε τι είναι ο καθένας τους και τι θα αντιμετωπίσουμε».

Last modified onΠέμπτη, 15 Μάιος 2014 18:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep