Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65

«Η προπονητική, ο Φέργκιουσον, η Νάπολι»

Τη μετάβασή του από το ποδόσφαιρο στην προπονητική και την πρόσκληση του Ράφα Μπενίτεθ στη Νάπολι εξιστορεί στο Flnews ο Χρήστος Ισαΐδης.

Στα 19 του κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα ως συνεργάτης του Σάκη Τερζή στην ομάδα Νέων του Εθνικού Γαζώρου. Απασχόλησε τον Τύπο με αφορμή την πρόσκληση του Ράφα Μπενίτεθ στις προπονήσεις της Νάπολι τον Ιούνιο.

Ο Χρήστος Ισαΐδης, Σερραίος στην καταγωγή, στα 18 του χρόνια επέλεξε να σταματήσει την μπάλα. Ξεκίνησε στα οκτώ του από την Ακαδημία Αετών Σερρών, αγωνίσθηκε στις Ακαδημίες του Πανσερραϊκού, τραυματίστηκε σοβαρά και αποφάσισε να ανοίξει νέα σελίδα στη ζωή του: να ασχοληθεί με την προπονητική.

Ο 19χρονος πλέον προπονητής της ομάδας Νέων Εθνικού Γαζώρου μίλησε στο Flnews για το ξεκίνημα στην καριέρα του, τις φιλοδοξίες του και την πρόσκληση του Ράφα Μπενίτεθ στις προπονήσεις της Νάπολι.

Στη Νάπολι θα μεταβείς τον Ιούνιο; Πως προέκυψε η πρόσκληση και πόσο διάστημα θα κρατήσει;

«Μία με δύο βδομάδες θα είμαι στη Νάπολι. Είχα κάνει μία αίτηση και μου απάντησαν θετικά. Δεν το περίμενα, αλλά επειδή είμαι από τους πιο νέους προπονητές, πιστεύω για αυτό μου απάντησαν θετικά».

Ήταν συνειδητή επιλογή; Πότε αποφάσισες να κάνεις στροφή στην προπονητική;

«Μου άρεσε η ιδέα της προπονητικής. Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό. Το ξεκίνησα και προσπαθώ. Είχα μείνει έξι μήνες εκτός, διότι είχα σπάσει τον έσω πλάγιο σύνδεσμο. Για ένα χρόνο, ήταν δύσκολα για εμένα και ψυχολογικά. Με πήγε πίσω ο τραυματισμός. Πιστεύω ότι αν δεν ήταν ο τραυματισμός δεν θα ήμουν εδώ. Δεν μπορούμε, όμως, να μιλάμε με αν...».

Η οικογένειά σου σε στήριξε σε αυτή σου την επιλογή;

«Με στήριξαν. Ξέρουν ότι μου αρέσει το άθλημα. Είναι της γνώμης πως ό, τι θέλεις θα το πετύχεις».

Σε τι στάδιο βρίσκεσαι προπονητικά;

«Ξεκίνησα και βρίσκομαι στην ομάδα Νέων του Εθνικού Γαζώρου ως συνεργάτης του κ. Σάκη Τερζή. Έχω δίπλωμα UEFA C. Έχω μάθει πολλά περισσότερα πράγματα για το ποδόσφαιρο από όταν έπαιζα μπάλα. Είναι για εμένα η πρώτη χρονιά και ακόμη έχω πολλά να μάθω. Μου διδάσκουν πολλά και ο κ. Τερζής και ο κ. Κατσαβάκης. Με τον κ. Κατσαβάκη κάνουμε μερικές φορές και μαζί προπόνηση, έρχεται, μιλάμε».

Θα ήθελες να μπεις να παίξεις μπάλα; Δεν σου λείπει;

«Η αλήθεια είναι πως ναι μου λείπει. Βλέπω τις προπονήσεις και θέλω να μπω. Παίζω όμως για εμένα. Όπως 5X5 με τους φίλους μου».

Τι θέση έπαιζες;

«Δεξί μπακ- χαφ».

Στόχος σου είναι να γίνεις πρώτος προπονητής. Ποιες είναι οι βλέψεις σου;

«Να έχω κάτω το κεφάλι. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για εμένα να πω το οτιδήποτε. Έχουν ενδιαφερθεί κάποιοι προπονητές. Μου δίνουν συγχαρητήρια. Έχω μόλις ένα χρόνο εμπειρία. Δυσκολεύουν τα πράγματα και στο μέλλον θα συνεχίσω με τα σεμινάρια προπονητικής για το Uefa Α και Uefa Β».

Σε διακατέχει κάποια φιλοσοφία;

«Και φέτος εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε στα παιδιά το πρέσινγκ. Τα επόμενα χρόνια θέλω να το εφαρμόζω, όπως και τα overlap».

Γνωρίζεις προπονητές που δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο; Πόσο δύσκολο είναι να μην έχει περάσει ένας τεχνικός από τη θέση του ποδοσφαιριστή;

«Αν δεν έχεις παίξει έστω κάποια χρόνια σε ερασιτεχνικό επίπεδο, τότε δύσκολα θα μπορέσεις να καταλάβεις τον ποδοσφαιριστή. Και ο Μουρίνιο, πάντως, δεν έχει αγωνισθεί ως παίκτης σε υψηλό επίπεδο».

Έχεις κάποια πρότυπα;

«Τον Φέργκιουσον. Μου αρέσουν οι Μουρίνιο, Γκουαρντιόλα. Στην Ελλάδα ο Κατσαβάκης είναι πολύ καλός, όπως και οι Αναστασίου, Τσιώλης».

Last modified onΔευτέρα, 21 Απρίλιος 2014 19:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep