Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Κρίθηκε στη θέληση...»

Ο Δημήτρης Γιαννούλης μίλησε στο flnews.gr για την ιστορική νίκη του Βατανιακού.

Την τελευταία στιγμή ειδοποιήθηκε πως θα μετέχει στη Football League. Χρόνος για σχεδιασμό και ενίσχυση με έμπειρους δεν υπήρχε και ο Βατανιακός μπήκε στη μάχη του πρωταθλήματος με όπλο τον ενθουσιασμό και το ταλέντο. Ο τεχνικός Σάκης Παπαβασιλείου ήταν δεδομένο ότι πίστευε στο υπάρχον υλικό, αλλά οι Κατερινιώτες δεν ξεκίνησαν τη σεζόν όπως περίμεναν. Παθητικό 10 τερμάτων στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ήταν ο απολογισμός, αλλά η εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με τον Αιγινιακό ήρθε να τονώσει το ηθικό όλων. Σήκωσαν, λοιπόν, κεφάλι και την Παρασκευή (25/10) πανηγύρισαν το πρώτο τρίποντο στην ιστορία τους στην άλλοτε Β' Εθνική και, μάλιστα, απέναντι στον Ηρακλή.

Χρυσός σκόρερ του Βατανιακού ο 18 ετών και 8 ημερών αριστερός χαφ, Δημήτρης Γιαννούλης που μίλησε στο flnews.gr για το ιστορικό αυτό τρίποντο, για τον Γηραιό, το ποδόσφαιρο της Κατερίνης, τις πιθανότητες παραμονής, αλλά και τις συμβουλές του αδερφού του, Κώστα που αγωνίζεται στον Ατρόμητο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο flnews.gr:

Δημήτρη έχετε συνειδητοποιήσει τη σημασία της νίκης απέναντι στον Ηρακλή;

«Είναι λίγο δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά ήμασταν βέβαιοι ότι θα έρχονταν κάποια στιγμή και τα αποτελέσματα. Μπήκαμε στο πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή, δεν ξέραμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όμως το σερί θετικών αποτελεσμάτων μας δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια».

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό με τρεις διαδοχικές ήττες. Βοήθησε η ισοπαλία με τον Αιγινιακό να τονωθεί το ηθικό;

«Σίγουρα βοήθησε. Αν είχαμε χάσει από τον Αιγινιακό, η εξέλιξη του αγώνα με τον Ηρακλή ίσως ήταν διαφορετική. Ψάχναμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να πάρουμε τα πάνω μας. Πλέον βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια».

Θεωρείς ότι ο Ηρακλής σας υποτίμησε;

«Όχι, δεν μας υποτίμησε. Κατά την προσωπική μου άποψη το ματς κρίθηκε στη θέληση που δείξαμε. Το θέλαμε πολύ αυτό το παιχνίδι...».

gian1

Το γκολ πού το αφιέρωσες;

«Στους συμπαίκτες μου και στον αδερφό μου. Μιλάμε συνέχεια και μου δίνει συμβουλές».

Όπως εκείνος, έτσι κι εσύ έκανες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα στον Βατανιακό, που δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς...

«Ξεκίνησα από τα παιδικά του Βατανιακού και πέρυσι πήρα τις πρώτες μου συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, στο πρωτάθλημα της Football League 2. Δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά της ηλικίας μου. Υπάρχει ταλέντο. Άλλωστε οι νεαροί είναι το μέλλον. Δουλεύουμε πολύ με τον προπονητή μας, τον κύριο Παπαβασιλείου και ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια. Μέχρι πέρυσι ούτε που φανταζόμασταν ότι θα παίζαμε στη Β' Εθνική και θα νικούσαμε τον Ηρακλή».

Πώς περίμενες το πρωτάθλημα της Football League;

«Το περίμενα πιο δύσκολο. Δεν έχει καμία σχέση με το πρωτάθλημα που παρακολουθούσα πριν χρόνια. Ωστόσο και τώρα υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής και η Κέρκυρα».

Στόχος του Βατανιακού στο πρωτάθλημα ποιος είναι;

«Η γρήγορη παραμονή. Δεν έχουμε την πίεση του κόσμου και θέλουμε μείνουμε γρήγορα για να λυθούν και τα πόδια μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να κάνουμε ακόμα καλύτερη πορεία. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πίεση, όπως για παράδειγμα υπάρχει στον Ηρακλή μεγάλη, εμάς μας βοηθάει».

gian2

Δεν έχετε τη συμπαράσταση που θα θέλατε από πλευράς προσέλευσης;

«Αν και η πόλη είναι μεγάλη σε πληθυσμό, δεν έχουμε την καλύτερη δυνατή προσέλευση. Στο ματς με τον Ηρακλή, βέβαια, υπήρχε πολύς κόσμος σε σχέση με άλλες φορές, ίσως και λόγω του ονόματος του Ηρακλή».

Και οι άλλες δύο ομάδες του νομού, ο Πιερικός και ο Αιγινιακός δεν έχουν ξεκινήσει καλά...

«Θεωρώ ότι θα βρουν τα πατήματά τους. Στο Αιγίνιο υπάρχουν έμπειροι ποδοσφαιριστές και μεγάλο ρόστερ, όμως και για τον Αιγινιακό είναι η πρώτη του χρονιά στο πρωτάθλημα, οπότε ίσως είναι λογικό το ξεκίνημά του».

Συμφωνείς με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους;

«Εμάς μας βολεύει από πλευράς μετακινήσεων. Σίγουρα το περσινό ήταν πιο ανταγωνιστικό, αλλά είχε περισσότερες αγωνιστικές και πολλά ταξίδια».

Σε πολλές ομάδες υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Η κατάσταση στον Βατανιακό πώς είναι;

«Προβλήματα υπάρχουν παντού. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά δεν έχουμε παράπονο».

Έκλεισες πριν λίγες ημέρες τα 18 σου χρόνια. Έχεις κληθεί στην Εθνική;

«Όχι, δεν έχω κληθεί. Όπως για κάθε ποδοσφαιριστή στην ηλικία μου, έτσι και για μένα είναι ένα όνειρο η κλήση στην Εθνική ομάδα».

Last modified onΣάββατο, 26 Οκτώβριος 2013 15:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep