Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 69

«Πέρασα δύσκολα χρόνια»

Ο Λούκας Γκαλάν μίλησε για τα εμπόδια που συνάντησε παλιότερα, αλλά και για την πίστη στον Θεό που τον φωτίζει μέχρι σήμερα.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «futbolistasaxem.com.ar» έδωσε ο επιθετικός της Καλλιθέας Λούκας Γκαλάν. Ο Αργεντινός μίλησε για πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, όπως για τις κακουχίες που αντιμετώπισε στα παιδικά του χρόνια, για τη δύσκολη ζωή στη Γουατεμάλα, αλλά και για τα όσα βιώνει στην «πανέμορφη» Ελλάδα. Ανέφερε ποιος τον έφερε στα μέρη μας, τι είναι αυτά που του λείπουν από τη χώρα του, ενώ σχολίασε το γκολ που σημείωσε απέναντι στην ΑΕΚ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
-Πώς ξεκίνησες την καριέρα σου; Σε ποια ομάδα και σε ποια ηλικία;

«Όπως πολλοί παίκτες, ξεκίνησα από μια μικρή ομάδα στη γειτονιά μου. Πήγα μετά στη Γοδόι Κρουζ. Έκανα ντεμπούτο στα 15 μου και μερικούς μήνες μετά με κάλεσαν να πάω για δοκιμή στη Racing Club de Avellaneda. Έμεινα εκεί έως τα 18 και επέστρεψα στη Γοδόι Κρουζ. Στην αρχή ήταν δύσκολά τα πράγματα για εμένα. Προσπαθούσα με την οικογένειά μου να τα βγάλω πέρα και συχνά απογοητευόμασταν. Μπορεί να δυσκολεύτηκα, αλλά πάντα πίστευα στον Θεό και μου έδειχνε το δρόμο για να συνεχίσω».

-Και μετά Γουατεμάλα...

«Ήμουν διακοπές με την οικογένειά μου στη Μαρ ντε Πλάτα. Μου τηλεφώνησε ένας φίλος και μου είπε γα το ενδιαφέρον. Έφυγα από τις διακοπές μια εβδομάδα νωρίτερα από τότε που είχα προγραμματίσει να φύγω. Επέστρεψα στο Σαν Χουάν. Οδήγησα 1800 μίλια σε λιγότερο από δύο μέρες. Ήταν η ευκαιρία μου να παίξω εκτός Αργεντινής».

-Πώς ήταν τα πράγματα στη Γουατεμάλα; Τα ήθη και έθιμα, η κουλτούρα, ο καιρός, το φαγητό;

«Οι πρώτοι μήνες είναι ήταν σκληροί. Οι συνήθειες πολύ δύσκολες και το φαγητό περίεργο. Τα παιχνίδια γίνονταν στις 12 το μεσημέρι, με 40 βαθμούς Κελσίου. Είναι τρελό. Περίεργη χώρα η Γουατεμάλα, αλλά εγώ κέρδισα τους ανθρώπους. Όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο, πάντως, δεν ήθελα να μείνω. Είναι δύσκολη η ζωή εκεί».

-Και τώρα Ελλάδα. Πώς είναι εκεί η ζωή;

«Μου τηλεφώνησε ο Γκάμπριελ Λετιέρι, που είχε παίξει στο παρελθόν στην Ελλάδα. Εδώ η ζωή είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με ό,τι είχα συναντήσει παλιότερα. Είναι πανέμορφη χώρα η Ελλάδα. Καμία σχέση με τη Γουατεμάλα. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ γρήγορο. Έχουμε ευτυχώς καλή ομάδα. Οι πρώτοι μου μήνες εδώ είναι υπέροχοι. Έβαλα γκολ απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, την ΑΕΚ, στο ντεμπούτο μου. Ήταν ονειρικό ντεμπούτο».

-Πώς είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Εδώ υπάρχουν ομάδες που μου θυμίζουν την Αργεντινή. Η ΑΕΚ έπαιξε με εμάς φιλικό και είχε 4000 κόσμο. Είναι φανταστικό. Η ΑΕΚ παίζει στην τρίτη κατηγορία και έχει 40.000 κόσμο».

-Ποιος ήταν ο σπουδαιότερος παίκτης που συνυπήρξες;

«Ο Ντάνιελ Τίλγκερ. Ένας σπουδαίος σκόρερ με μια μεγάλη καριέρα. Μέναμε μαζί στο ξενοδοχείο. Μου δίδαξε πολλά».

-Τι σου λείπει περισσότερο από την Αργεντινή;

«Η οικογένειά μου και τα μπάρμπεκιου που κάναμε τα Σαββατοκύριακα».

-Θα ήθελες να επιστρέψεις άμεσα στην Αρνεντινή;

«Είναι πολύ δύσκολο να το απαντήσω αυτό. Έχω πολλά όνειρα να εκπληρώσω. Θέλω να αποδείξω ότι τα όνειρα πραγματοποιούνται αν πιστεύει κανείς στον Θεό».

Last modified onΤετάρτη, 09 Οκτώβριος 2013 18:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep