«Με Χατζάρα θα κοιμάμαι ήσυχος…»

Βέλη του Ανδρέα Πάτση προς τον Στέλιο Μανωλά μέσω συνέντευξής του στον νικιώτικο σταθμό «Blue Star Fm». Έπλεξε το εγκώμιο του νέου τεχνικού της Νίκης Βόλου, Γιώργου Χατζάρα.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

Ο Πάτσης σημείωσε ότι ο Μανωλάς με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε, τον «άδειασε» και σημείωσε ότι ο Γιώργος Χατζάρας είναι ο μόνος που πληροί αυτή τη στιγμή τις προϋποθέσεις για να αναλάβει το τιμόνι της Νίκης Βόλου, καθώς είναι προπονητής – καμικάζι. Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στον «Blue Star FM»:


Για τον πρώην πλέον προπονητή της Νίκης o πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη τόνισε χαρακτηριστικά:

«Όλοι είμαστε εύθικτοι, όμως θα πρέπει να αγωνιστείς με πείσμα και με ψηλά το κεφάλι στην αλάνα της Β’ Εθνικής. Ο κ. Μανωλάς ήρθε και χαιρέτησε τους παίκτες και από την προηγούμενη Κυριακή δε με ξαναπήρε τηλέφωνο. Είχα την εντύπωση ότι θα το ξανασκεφτεί. Δεν είμαι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά κανενός. Ο Στέλιος μας είπε ότι έχει περηφάνεια και αξιοπρέπεια. Δηλαδή εμείς τι έχουμε; Εμείς είμαστε πολύ πιο περήφανοι. Είμαστε ομάδα πρότυπο και μοντέλο σε πολλά επίπεδα».


Στην ερώτηση για τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι ο κ. Μανωλάς δέχτηκε ήδη προτάσεις από τον Πανιώνιο και τον Λεβαδειακό απάντησε: 

«Ας κάνει ό,τι θέλει. Με ενδιαφέρουν μόνο όσοι είναι στην οικογένεια της Νίκης. Δεν θα συνεργαζόμουν ξανά με τον κ. Στέλιο Μανωλά στο μέλλον. Το να σε υποστηρίζω, να σου δίνω τα πάντα και να με αδειάζεις και εμένα και τους παίκτες σου και τον λαό της Νίκης είναι ο απόλυτος αιφνιδιασμός.

Ο Στέλιος Μανωλάς έχει βιώσει ως παίκτης την παράγκα. Δεν μπορεί ξαφνικά ν’ ανακαλύπτει τον τροχό και να λέει σας παρατάω όλους, επειδή μας κυνηγάει η διαιτησία. Περάσαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και πέσαμε από τις πρώτες θέσεις. Κάποιοι άνθρωποι δεν αντέχουν να πολεμάνε και να ξανασκαρφαλώνουν στην κορυφή. Θέλουν να είναι συνέχεια στην κορυφή, για να παίρνουν μόνο επαίνους.

Μείναμε όλοι σύξυλοι με την απόφασή του. Θεώρησα υπερβολική τη φυγή του. Του είπα ότι μας διαλύει όλους. Πάνω απ’ όλα είναι κακό για την ψυχολογία των παικτών. Έψαχνε την αφορμή να φύγει με μια ηρωική έξοδο. Του την έδωσε ο αγώνας με τον Ηρακλή Ψαχνών».

 

Σε ό,τι αφορά το νέο προπονητή Γιώργο Χατζάρα ο κ. Πάτσης σχολίασε:

«Έπρεπε να κάνω μία κίνηση. Είμαστε στην τελευταία στροφή στο πρωτάθλημα, με 18 αγωνιστικές να απομένουν και με στόχο την άνοδο. Οι αγωνιστικές αυτές θα έχουν πολεμικό χαρακτήρα. Όταν είμαστε στην 23η αγωνιστική, είμαι υποχρεωμένος να κινούμαι σύμφωνα με τις συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Οι δυνατότητες επιλογής προπονητών ήταν πολύ λίγες.

Έπρεπε ν’ αντιδράσουμε στον αιφνιδιασμό με ό,τι καλύτερο υπάρχει. Αυτήν την εποχή ο Γιώργος ο Χατζάρας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη Νίκη. Είναι προπονητής-καμικάζι, είναι βαθύτατος γνώστης της κατηγορίας και με πολλαπλές επιτυχίες στο βιογραφικό. Έχει το κύρος και την πυγμή να πετύχει. Μία απόφαση δεν πρέπει να την παίρνεις τυχαία, αλλά να τη σκέφτεσαι. Είμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο, το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά, προπονητές δεν υπήρχαν πολλοί και έπρεπε να αποφασίσω γρήγορα.

Αυτό το όνομα που αναδείχθηκε απ’ όσα εξέτασα ήταν του Γιώργου Χατζάρα. Δεν είναι το μόνο μου κριτήριο το βιογραφικό του. Εξετάζεις σε τι χρονική στιγμή βρίσκεσαι και τι θέλεις να πετύχεις. Αλλιώς σκέφτεσαι την 7η αγωνιστική και αλλιώς την 23η. Στην 7η αγωνιστική έχεις την άνεση να πάρεις το ρίσκο. Τώρα όχι. Τώρα τα περιθώρια είναι σφιχτά.

Πήρα έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα, τη μέθοδο και τη γνώση να πετύχει αυτό που θέλουμε, δηλαδή το ποιοτικό ποδόσφαιρο μαζί με το αποτέλεσμα. Εκτίμησα στον Γιώργο Χατζάρα ότι διαθέτει ένα νεύρο και μία φλόγα που δεν έχω συναντήσει ξανά. Μου άρεσε ότι μου είπε πως θα κοουτσάρει την ομάδα από την Κυριακή, παρότι του πρότεινα να αναλάβει από τη Δευτέρα. Με τέτοιους ανθρώπους, μπορώ να πάω πιο ήσυχος να κοιμηθώ το βράδυ.

Η Νίκη έχει χημεία, απίστευτη ψυχή, μέταλλο πρωταθλητή και αυτοματοποιημένες κινήσεις. Γι’ αυτό ζήτησα από τον Γιώργο Χατζάρα να βάλει απλώς την πινελιά του και του είπα πάμε να τελειώνουμε με τον στόχο μας. Μην ξεχνάμε ότι οι παίκτες φτιάχνουν τους προπονητές. Η ομάδα θα πηγαίνει έτσι, όπως τη βλέπουμε. Με πολύ καλό ποδόσφαιρο και με αυτοματισμούς. Ένα κλικ θέλουμε και μια πινελιά από τον Γιώργο Χατζάρα».


Για τις όποιες αντιδράσεις των φιλάθλων στο άκουσμα της πρόσληψης του Γιώργου Χατζάρα δήλωσε:

«Οι φίλαθλοι αντιδρούν. Θέλουν να πάνε στα πιο σίγουρα από μένα. Εγώ δεν ακολουθώ την πεπατημένη. Το ίδιο έκαναν με τον Μανωλά, το ίδιο έκαναν και με τον Λαλίν και μου έλεγαν να πάρω τον …. Βεληγκέκα. Όλες οι επιλογές μου γίνονται με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας. Αυτό που πρέπει να πούμε ότι ο Χατζάρας δούλεψε στο Αιγάλεω και το έβγαλε στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να γίνει. Κάποιοι μου είπαν να πάρω προπονητή από άλλη ομάδα. Εγώ δεν το κάνω αυτό, γιατί δεν είναι ηθικό. Πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα. Οι επιλογές μου, παρότι έχουν αμφισβητηθεί, με έχουν δικαιώσει. Μου έχουν στείλει μηνύματα πρόεδροι άλλων ομάδων και μου είπαν τι μπαλάρα παίζετε».


Επίσης ο πρόεδρος της Νίκης Β. μίλησε: 


Για τον Λ. Μπίλλη

«Είθισται, όταν φεύγει ένας προπονητής να φεύγουν και οι συνεργάτες του. Όμως ο Λεωνίδας ακολούθησε το όραμα και ένωσε τις δυνάμεις του με τις δικές μας, για να πετύχουμε το όνειρο που έχουμε. Η απόφαση του Στέλιου Μανωλά εξέθεσε επαγγελματικά τον Λεωνίδα Μπίλλη. Όμως τον σέβομαι και τον εκτιμώ ως άνθρωπο και ως προπονητή και σε σχέση μ’ αυτόν υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης. Δεν μου επιτρέπεται να του πω σήκω φύγε. Ο άνθρωπος πίστεψε σε μας και δε φταίει σε τίποτα. Του είπα ότι θα είναι στην ομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς και ότι δεν πρόκειται να φύγει. Τα υπόλοιπα, αν θα είναι βοηθός ή κάτι άλλο, θα τα βρούμε μεταξύ μας».


Για την απολογία των Φλίγκου και Σκούφαλη

«Την απόφασή μου θα τη δημοσιοποιήσω. Είχα πολύωρη συνάντηση και με τους δύο. Είμαστε μια οικογένεια. Μερικές φορές τα παιδιά σε μια οικογένεια είναι άτακτα. Πρέπει τότε να τα νουθετήσεις, να τα μαλώσεις και ενίοτε να τα δώσεις ένα χέρι ξύλο. Όμως δεν τα πετάς ποτέ στον δρόμο. Είναι παιδιά που θέλουν να δώσουν στην ομάδα, αλλά έκαναν πράγματα που εγώ δεν αποδέχομαι. Στον Φλίγκο είπα ότι όσες φορές και να έχει διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν, δε δικαιώθηκε ποτέ. Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Όλοι χρειάζονται στη μάχη, αλλά δε θα επιτρέψουμε παρεκτροπές».


Για τη διαιτησία με τον Ηρακλή Ψαχνών

«Αφού τα είδε όλος ο κόσμος, εγώ δεν έχω να πω τίποτα. Το ‘χω δηλώσει ότι ανακοίνωση για τη διαιτησία δε θα βγάλω. Δε δαιμονοποιώ τις καταστάσεις, ούτε ζω σε καθεστώς συνωμοσιολογίας. Υπάρχουν διαιτητές που είναι κακοί εκ φύσεως. Το επαναλαμβανόμενο θα με προβληματίσει. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει και τις διαιτησίες».

Παράλληλα ο κ. Πάτσης επεσήμανε ότι το πάθος των παικτών στον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών είχε σχέση και με την πολύ θερμή παρουσία του κόσμου και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε και πολλά να βιώσουμε. Κοιτάμε την κορυφή κι όταν φτάσουμε εκεί, θα κοιτάξουμε τον ουρανό. Δε σταματάμε σε κανένα στόχο. Πάντα υπάρχει ο επόμενος. Εγώ ό,τι είναι το δείχνω με έργα. Το Πανθεσσαλικό από δω και πέρα πρέπει να είναι κόλαση. Ο κόσμος είναι ασπίδα για την ομάδα και ενίσχυση για τους παίκτες».

Τέλος, για την προσφυγή του παλαιού προπονητή κ. Γαρδικιώτη (ζητάει και κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής), που τον έχει προσλάβει την πρώτη του χρονιά στη Νίκη ο Στράτος Γιδόπουλος είπε ότι είναι περίπου 10.000 ευρώ, αλλά το θέμα είναι ότι δε δέχεται κανείς δόσεις και όλοι απαιτούν τα χρήματά τους χωρίς καμία διευκόλυνση. 

Last modified onΣάββατο, 23 Φεβρουάριος 2013 14:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep