Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 69

Αυτός είναι ο Ιορδανίδης

Το «Fl News» σκιαγραφεί το προφίλ του Γιώργου Ιορδανίδη, το όνομα του οποίου «παίζει» πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Γιώργος Ιορδανίδης, ο 24χρονος μέσος της Αναγέννησης Γιαννιτσών, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 10 ετών στην ομάδα του χωριού από το οποίο κατάγεται, στον ΠΑΟΚ Δαμιανού. Ήταν αρχηγός και κατάφερε με τους συμπαίκτες του να τερμτίσουν στην τρίτη θέση στο νομό Πέλλας. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια και στα 12 μεταπήδησε στην Ακαδημία Γιαννιτσών, όπου ξεκίνησε να δουλεύει πιο επαγγελματικά. Η συγκεκριμένη ομάδα έπαιρνε μέρος στο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετείχαν ιδιαίτερα αξιόλογες ομάδες, όπως αυτές του ΠΑΟΚ και του Άρη. Η Ακαδημία έκοψε πρώτη το νήμα, με τον ΠΑΟΚ, με τον Ιορδανίδη να είναι πρώτος σκόρερ με 20 τέρματα. Οι εμφανίσεις του τον βοήθησαν να παίξει στη Μικτή Πέλλας για έξι χρόνια, στην οποία διετέλεσε και εκεί αρχηγός.

 

Στα 15 άλλαξε ομάδα. Πήγε στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, όταν αυτή συμμετείχε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Δεν πήρε ωστόσο πολλές ευκαιρίες και σημείωσε δύο γκολ σε λίγες εμφανίσεις που έκανε. Στον δεύτερο χρόνο του στα Γιαννιτσά ήρθε και η Εθνική παίδων. Μέτρησε τρεις επίσημες συμμετοχές στην παίδων, στα παιχνίδια της πρώτης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξαγόταν στη Φινλανδία (δεν προκρίθηκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα). Η Αναγέννηση Γιαννιτσών ανέβηκε στη Γ΄Εθνική, όπου ο 17χρονος πια Ιορδανίδης έπαιξε μόλις έξι φορές. Πάντως κλήθηκε και στην Εθνική Νέων, όπου υπό τις οδηγίες του Αλέξη Αλεξίου φόρεσε τρεις φορές το εθνόσημο, τον Νοέμβριου του 2007, με αποτέλεσμα να χάσει την πολυαναμενόμενη πενθήμερη.

 

Στα 18 του ζητάει να φύγει από τα Γιαννιτσά, γιατί ήθελε να αγωνιστεί στη Νίκη Πολυγύρου, η οποία πρωταγωνιστούσε στη Δ' Εθνική. Έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα. Εκείνη την περίοδο εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία (Πολεμική Αεροπορία), συνδυάζοντας στρατό και μπάλα. Έπειτα από μια γεμάτη χρονιά στον Πολύγυρο (επτά γκολ) επέστρεψε στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, όπου ο προπονητής Στέφανος Μπορμπόκης τον πίστεψε.

 

Ακολούθησε η κρούση από τον Πανσερραϊκό, αλλά η μετακόμισή του στα «λιοντάρια» χάλασε, εξαιτίας των πιθανοτήτων που συγκέντρωναν να παίξουν αυτά στην Α' Εθνική. Τελικά πήγε στον Αετό Σκύδρας. Στη μέση της σεζόν έφυγε, μια και η ομάδα τιμωρήθηκε με -11 λόγω των «στημένων» αγώνων. Επέστρεψε στα Γιαννιτσά, πέρυσι, όταν σε 18 εμφανίσεις σημείωσε τέσσερα γκολ. Η φετινή είναι η χρονιά του. Έκανε εξαιρετικό πρώτο μισό και μένει να φανεί ποια ομάδα θα αποτελέσει τον νέο σταθμό της καριέρας του, αφού δεν πρόκειται να μείνει στα Γιαννιτσά.

Last modified onΠαρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2012 18:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep