Εκεί που ανήκει!

Ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα Πόντου και εξασφάλισε την άνοδο στη Super League.

Ο ΟΦΗ ανήκει και πάλι στη Super League. Ύστερα από τρία χρόνια η ομάδα του Ηρακλείου θα συμμετάσχει εκ νέου στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, μετά την επικράτηση (0-1) σε βάρος του Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά. Οι Κρητικοί βολεύονταν και με ισοπαλία, αλλά με το πέναλτι του Ντίνα στο 79' πανηγύρισαν το τρίποντο και τον προβιβασμό!

Στον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Καλαμαριάς, ο Απόλλων ξεκίνησε καλύτερα το ματς, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Μόλις στο 4' ο Χασομέρης υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Στρέζο, ωστόσο στο 11 ο Γεωργιάδης παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά για καλή του τύχη παραχώρησε κόρνερ. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν και να ανεβάζουν την απόδοσή τους. Στο 17' το σουτ του Βουό κόντραρε και στο 22' ο Ιβοριανός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καλί, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 37' οι Κρητικοί έχασαν με τραυματισμό τον Κοιλιάρα, τη θέση του οποίου πήρε ο Αργυρόπουλος. Στο 42' το καλοτραβηγμένο σουτ του Ντίνα πέρασε ελάχιστα άουτ (μάλιστα βρήκε ίσα - ίσα το οριζόντιο). Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, σημειώθηκαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες. Στο 45' ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε απέναντι στον Καλογεράκη, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον κίπερ του Απόλλωνα, ενώ στο 45'+1' το σουτ του Συμελίδη έδιωξε με υπερένταση ο Στρέζος. Στο πρώτο μέρος ο Απόλλων είχε γενικώς την κατοχή, αλλά σε πιο κλασικές ευκαιρίες έφτασε ο ΟΦΗ.

Με την έναρξη του β' μέρους, οι Πόντιοι μπήκαν και πάλι πιο δυνατά. Ο ΟΦΗ έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, καθώς άλλωστε και με τον βαθμό εξασφάλιζαν άνοδο. Παρότι είχε την κυκλοφορία, δυσκολεύονταν αισθητά να παράξουν τελική. Πολλά άλλαξαν στο 70'! Ο Αμαραντίδης του Απόλλωνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, επειδή άπλωσε το χέρι του στο πρόσωπο του Ντίνα, έπειτα από μαρκάρισμα που δέχτηκε, ενώ στο 78' ο τερματοφύλακας Καλογεράκης ανέτρεψε τον νεοεισελθόντα Κοέλιο και καταλογίστηκε πέναλτι. Ο Ντίνας ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 79' και έκανε το 0-1 για τον ΟΦΗ.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, έκανε εξαιρετική διαχείριση στο υπόλοιπο του ματς, αν και στην τελευταία φάση ο Βεργώνης θα μπορούσε να ισοφαρίσει με σουτ μέσα από την περιοχή. Έτσι, κατέκτησε τη σπουδαία επικράτηση και την άνοδο.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

ΣΚΟΡΕΡ: 79' πεν. Ντίνας
ΚΟΚΚΙΝΗ: 70' Αμαραντίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Καλί, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Βλαχομήτρος (68' Ηλιάδης), Βεργώνης, Καλογέρης (87' Καλαϊτζίδης), Χασομέρης (90' Λιόνης), Μπρίτο.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Κοιλιάρας (37' λ. τρ. Αργυρόπουλος), Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Νάστος, Μαχαίρας (58' Παπαστεριανός), Πουρτουλίδης (76' Κοέλιο), Βουό, Κουτσιανικούλης, Ντίνας.

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)
Βοηθοί: Τζιώτζιος (Θράκης), Θεοδώρου (Πιερίας)

Last modified onΠέμπτη, 03 Μάιος 2018 22:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep