Κουπάτη ΑΕΛ!

Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ΑΕΛ στο Μενίδι, επικρατώντας 2-1 του Αχαρναϊκού

Το καλύτερο σενάριο για την ΑΕΛ παίχτηκε την τελευταία αγωνιστική, καθώς εκείνη επικράτησε 2-1 στο Μενίδι με ανατροπή, ενώ η Κέρκυρα γνώρισε την ήττα στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα. Ετσι, το πρωτάθλημα στη Football League βάφτηκε βυσσινί, με τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη να πανηγυρίζουν εκτός από την άνοδο και τον τίτλο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 54’ με τον Παπατόλιο, αλλά η ΑΕΛ απάντησε άμεσα με τον Γιοβάνοβιτς να ισοφαρίζει στο 56’ και τον Βαρέλα να υπογράφει τη νίκη στο 64’.

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στο Μενίδι, παρά το γεγονός ότι είναι το τελευταίο της χρονιάς, με τους παίκτες του Αχαρναϊκού και της ΑΕΛ να είναι ορεξάτοι. Οι «βυσσινί» μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να ισορροπούν και να χάνουν κάποιες καλές ευκαιρίες. Όμως ο Καβουσάκης δεν επέτρεψε την παραβίαση της εστίας του. Η ΑΕΛ είχε ένα δοκάρι στο 36’ με τον Λαμπρόπουλο και στο φινάλε του ημιχρόνου καλές στιγμές με τον Βαρέλα. Ωστόσο το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Στο 54’ όμως ο Παβίσεβιτς έβγαλε τη σέντρα και ο Παπατόλιος με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τον Αχαρναϊκό. Η απάντηση της ΑΕΛ ήταν άμεση και στο 56’ από φάουλ του Βαρέλα, ο Γιοβάνοβιτς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Τα γκολ βελτίωσαν την εικόνα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τέρμα της νίκης. Στο 64’ ο Βαρέλα με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-2, βάζοντας την ομάδα του Σάκη Τσιώλη σε θέση οδηγού στο παιχνίδι.

Ο Αχαρναϊκός αύξησε την πίεσή του, ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά οι «βυσσινί» προσπαθούσαν να κρατήσουν μπάλα και κυνηγούσαν το τρίτο γκολ. Οσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός έπεφτε, μιας και οι δυνάμεις των παικτών μειώνονταν. Ωστόσο και οι δύο ομάδες επιχειρούσαν να βγουν μπροστά, με τους Μουστάκη και Ματσούκα από τη μια και τον Κουτσιανικούλη από την άλλη, να χάνουν ευκαιρίες. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της ΑΕΛ να πανηγυρίζουν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μαζί με τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μενιδίου.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΛ 1-2

ΣΚΟΡΕΡ: 54’ Παπατόλιος – 56’ Γιοβάνοβιτς, 64’ Βαρέλα

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Παγούδης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Ταμπάκης (61’ Χριστόπουλος), Ματσούκας, Όμο, Παπατόλιος, Μαρής (84’ Μακρίδης), Παβίσεβιτς, Μουστάκης (79’ Αναστασίου), Κωστόπουλος.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Δαμιανάκης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (57’ Κουτσιανικούλης), Ροβίθης (46’ Μπανούσης), Καπός, Βαρέλα, Πάτο (83’ Χοτζάλι).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιωτόπουλος (Αιτ/νίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Κολοσιώνης (Αιτ/νίας), Οικονόμου (Αχαΐας)

Last modified onΔευτέρα, 30 Μάιος 2016 02:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep