Πάλι μόνο την ουσία η ΑΕΛ

Στο... +12 από την 3η θέση η ΑΕΛ, νίκησε 1-0 -χωρίς να πείσει- την Παναχαϊκή. Αστόχησε επίτηδες σε πέναλτι ο Μαρουκάκης.

Η αποστολή της Παναχαϊκής ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολη. Κλήθηκε να παίξει με την πρωτοπόρο της Football League, ενώ πήγε στο AEL FC Arena με μόλις 14 παίκτες. Στο 23' μάλιστα ο Ρόκας τραυματίστηκε και ο Ηλίας Φυντάνης κλήθηκε νωρίς στο ματς να κάνει αλλαγή! Στο πρώτο μέρος η ομάδα του κάμπου είχε την απόλυτη υπεροχή, αλλά δυσκολευόταν να βρει το δρόμο προς την εστία του Στρέζου. Χάθηκαν ορισμένες καλές ευκαιρίες και τελικά το 1-0 έγινε από παίκτη της Παναχαϊκής. Ο Κουτσιανικούλης στο 37' επιχείρησε σέντρα σουτ και άθελά του ο Γιώργος Λαμπρόπουλος έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του, με κεφαλιά (0-1).

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Σάκης Τσιώλης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στο ματς τον Μαρουκάκη αντί τον Μασούρα, ώστε να «καθαρίσει» τον αγώνα. Όμως οι Αχαιοί πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν να ισοφαρήσουν. Αυτό την ίδια ώρα που η εικόνα των «βυσσινί» δεν ήταν καθόλου καλή. Τόσο που μερικοί οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο, απογοητευμένοι από την εικόνα των παικτών. Έστω και έτσι, η ΑΕΛ απέσπασε ένα ακόμα τρίποντο, το οποίο τη διατηρεί στην πρώτη θέση της Football League.

Τρομερό αυτό που έγινε στο τέλος. Ο Μαρουκάκης κέρδισε πέναλτι, αλλά οι οπαδοί του φώναζαν να αστοχήσει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εμφάνιση. Αυτός αστόχησε επίτηδες! Αξιοσημείωτο ότι η ΑΕΛ νίκησε για μια ακόμα φορά με το ίδιο σκορ από τότε που την ομάδα ανέλαβε ο Σάκης Τσιώλης. Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο πρώην ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος ωστόσο έγινε αποδέκτης υβριστικών συνθημάτων.

Σημειώνεται ότι με τη νίκη (1-0) αυτή η ΑΕΛ ξέφυγε 6 πόντους από τον Απόλλωνα, όμως η διαφορά θα... εκτοξευτεί στους 12, καθώς εκκρεμεί η τιμωρία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» για τον αγώνα με τον Πανελευσινιακό.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Ναγιάρ, Αναστασόπουλος, Κουτσιανικούλης (81' Ροβίθης), Βαρέλα, Μασούρας (46' Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς (57' Πάτο).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Γ. Λαμπρόπουλος, Ι. Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Παπανικολάου, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Ρόκας (23' λ. τρ. Σαμπατάκος), Μητρόπουλος.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Γιαννουγλίδης (Αθηνών), Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

Last modified onΚυριακή, 10 Απρίλιος 2016 18:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep