Πάλι τον έσωσε ο Κονέ

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε (1-0) το ντέρμπι με την Λαμία, χάρη σε μια εκτέλεση φάουλ του Κονέ.

Σε μια αναμέτρηση με πολύ χαμηλό ρυθμό, ελάχιστες φάσεις και κακό σε γενικές γραμμές ποδόσφαιρο, ήταν φανερό πως το παιχνίδι του Απόλλωνα με την Λαμία θα ξέφευγε από το 0-0 μόνο με κάποια προσωπική ενέργεια. Αυτή ήρθε από τον Εμανουέλ Κονέ στο 70ό λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο 29χρονος μέσος είχε δοκιμάσει τα πόδια και νωρίτερα σε δύο ακόμη φάουλ, αλλά τότε δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα της Λαμίας. Η εκτέλεσή του ήταν ιδανική και ανάγκασε τον Πίτκα να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Το ματς στη Ριζούπολη δεν χωρά σε μεγαλύτερη κριτική, αφού σε όλο το διάστημα ήταν μια μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που έδειχναν φόβο για να βγουν μπροστά ώστε να μην αφήσουν ακάλυπτα τα νώτα τους. Η Λαμία είχε αρκετούς ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή, έκλεινε καλά τους χώρους και δεν άφησε πάλι τον Βάντερσον να κάνει ενέργειες που θα την έφερναν σε δύσκολη θέση.

Από την άλλη πλευρά, ουσιαστικά ο Αποστολίδης μπορεί να πει ότι απειλήθηκε μόνο από την εκτέλεση φάουλ του Γιαλούση από 35 μέτρα που έδιωξε με τις γροθιές πλάγια λίγο πριν μπει το παιχνίδι στις καθυστερήσεις. Πλέον ο Απόλλων Σμύρνης θα πάει με βαθμολογικό προβάδισμα στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΛ στην Λάρισα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Φθιώτιδας βλέπει το τρένο της τετράδας να απομακρύνεται.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΛΑΜΙΑ 1-0 
 ΣΚΟΡΕΡ: 70' Κονέ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μ. Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Ψιάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Φατιόν, Βάντερσον, Κονέ, Τζιώρας (63' Μπουντόπουλος), Σουνάς (88' Ρουσάκης), Φαρινόλα (64' Φομίν). 
ΛΑΜΙΑ (Δ. Σπανός): Πίτκας, Σιλιγαρδάκης (84' Καραλής), Πίντο, Θέος (65' Καραγιάννης), Σιατραβάνης, Γιαλούσης, Ντάσιος, Μπαλού, Κοτσώνης, Μίλιεβιτς (36' Μπουλούλης), Κυριακόπουλος.
Διαιτητής: Φώτης (Εύβοιας)
Βοηθοί: Τζιλίρης (Πειραιά), Μπαλιάκα (Λέσβου)

 , 

Last modified onΚυριακή, 28 Φεβρουάριος 2016 19:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep