Διέσυρε τα Χανιά ο Ιωνικός!

Οι Κυανόλευκοι επικράτησαν στην πρεμιέρα των πλέι οφ με 5-1 και ανανέωσαν τις ελπίδες ανόδου.

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στα πλέι οφ ο Ιωνικός. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ήταν καταιγιστική κόντρα στα Χανιά και χάρη στην εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου επικράτησε 5-1 και ανανέωσε τις ελπίδες ανόδου. Αντίθετα, οι Κρητικοί εμφανίστηκαν ανέτοιμοι στην πρεμιέρα και κινδυνεύουν τη Δευτέρα (25/03) να δουν τη διαφορά από την 1η θέση να αυξηθεί ακόμα και στους 5 πόντους.

Υπήρξε, ωστόσο και μια σημαντική απώλεια για τον Ιωνικό που είδε τον Σαλαζάρ να αποχωρεί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό.

Στο 3' ο Γκέλιος έκανε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Μάναλη και 4 λεπτά μετά το σοβαρό λάθος του Μαζουλουξή έφερε το 1-0. Ο Ροντρίγκεζ του έκλεψε τη μπάλα και με ασίστ έδωσε έτοιμο γκολ στον Σαλαζάρ. Στο 11' ο σκόρερ έγινε δημιουργός και από εκτέλεση κόρνερ ο Σόουζα με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 16' ο τερματοφύλακας του Ιωνικού έσωσε εκ νέου την εστία του σε κοντινό σουτ του Ντίαζ. Το 3-0 ήρθε ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, αφού δεν είχε αντικατασταθεί ο Σαλαζάρ. Ο Γκίνη εκτέλεσε φάουλ και ο Οικονομίδης εξέθεσε ξανά την άμυνα με σουτ.

Τα Χανιά όχι μόνο δεν έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δέχτηκαν και 4ο γκολ στο 52'. Σκόρερ αυτή τη φορά ο Ντάουντα με μακρινό σουτ! Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η μείωση του σκορ με σουτ του Νίλι. Ο Ισπανός στο 69' έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ, όμως και πάλι ο Γκέλιος είπε «όχι».

Τον χορό των γκολ για τον Ιωνικό έκλεισε ο Οικονομίδης στο 83' με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΧΑΝΙΑ 5-1
Σκόρερ: 7' σουτ Σαλαζάρ, 11' κεφ. Σόουζα, 43', 83' σουτ Οικονομίδης, 52' σουτ Ντάουντα - 56' σουτ Νίλι

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκέλιος, Τασουλής, Γκαρντάβσκι (46' Οικονομόπουλος), Σόουζα, Οικονομίδης (86' Γουακάσο), Γκοράνοβ, Λινάρδος (64' Γιακουμάκης), Γκίνη, Ζάχαβι, Σαλαζάρ (44' λ.τρ. Ντάουντα), Ροντρίγκεζ (86' Δρίτσας).

ΧΑΝΙΑ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κατσούρρι(46' Κόλα), Σιλά (46' Παναγιώτου), Λεμονής, Ντίαζ (77' Τσορνομάζ), Τσέλιος (55' Μάνος), Μούλερ, Νίλι, Μάναλης.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος, Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Last modified onΚυριακή, 24 Μάρτιος 2024 17:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep