Χάνει το τρένο ο Ιωνικός

Άλμα για πλέι άουτ ο Παναθηναϊκός Β μετά τη νίκη του (1-0) στο Ελ Πάσο.

Ο στόχος της ανόδου δείχνει να ξεμακραίνει για τον Ιωνικό. Οι Κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν για 9ο διαδοχικό εκτός έδρας ματς να επικρατήσουν και ο Παναθηναϊκός Β που επικράτησε 1-0 στο Ελ Πάσο θέλει ακόμα έναν πόντο για να «κλειδώσει» τη συμμετοχή του στα πλέι άουτ.

Οι Κυανόλευκοι έμειναν στο -14 από την 1η Athens Kallithea και παρότι η διαδικασία των πλέι οφ τους βολεύει, οι 7 βαθμοί δύσκολα καλύπτονται σε 8 αγώνες του μίνι πρωταθλήματος. Το Τριφύλλι από την άλλη πλευρά, εάν πάρει έστω τον πόντο στο προσεχές ματς με τον Τηλυκράτη, τότε θα διεκδικήσει την παραμονή του στα πλέι άουτ. Σημειώνεται ότι ήταν το δεύτερο σερί τρίποντο για τον Παναθηναϊκό Β και η δεύτερη σερί ήττα του Ιωνικού.

Ο Ιωνικός άσκησε μεγάλη πίεση και στο 23' διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι όταν υπήρξε επαφή του Ξενόπουλου με τον Σαλίνας εντός περιοχής. Ο Μανδανελάκης, όμως δεν είδε παράβαση. Ο τερματοφύλακας των Πράσινων έπιασε εξαιρετική απόδοση και, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.

Στο 55' ο Ξενόπουλος έδιωξε τη μπάλα σε εκτέλεση του Σαλαζάρ και ένα λεπτό μετά έσωσε σε προσπάθεια του Σαλίνας. Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 72', ο Παναθηναϊκός Β πήρε προβάδισμα από στατική φάση. Ο Αθανασακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Σιδεράς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 78' έχασαν διπλή ευκαιρία. Σε κεφαλιά του Γκίνη ο Φικάι έδιωξε πάνω στη γραμμή, ο Σαλαζάρ έκανε νέο γέμισμα και ο Ξενόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα σε κεφαλιά του Γιακουμάκη.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β - ΙΩΝΙΚΟΣ 1-0
Σκόρερ: 72' κεφ. Σιδεράς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β (Σωτήρης Αντωνίου): Ξενόπουλος, Σιδεράς, Αθανασακόπουλος, Μαρτίνης, Κάτρης, Φουρτάδο (78' Καραμπάς), Κυριόπουλος (73' Καλοσκάμης), Σαρδέλης (46' Φικάι), Λάμψιας, Φρόκου (62' Κρυπαράκος), Μπιλάλ (62' Ταβάρες).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκέλιος, Τασουλής, Σαλίνας, Ντάουντα (69' Ροντρίγκεζ), Γιακουμάκης (86' Δρίτσας), Γκοράνοφ, Σερπέζης (59' λ.τρ. Πογοσιάν), Γκίνη (86' Οικονομίδης), Οικονομόπουλος, Σόουζα, Σαλαζάρ.

Διαιτητής: Μανδανελάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ψύλλος (Λέσβου), Μάτσας (Ηρακλείου)

Last modified onΔευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2024 18:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep