Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Θέλω δεύτερο πρωτάθλημα»

Ο Γιώργος Βαζάκας στοχεύει στην αλλαγή νοοτροπίας του Ολυμπιακού Βόλου και δήλωσε βέβαιος για την απευθείας άνοδο.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89,5 και εξέφρασε την πίστη του ότι μπορεί να πανηγυρίσει μία ακόμα άνοδο με τον Ολυμπιακό Βόλου, έπειτα από αυτή του Μαΐου του 1999. Παράλληλα, ζήτησε τη στήριξη των οπαδών και σημείωσε ότι στόχος του είναι να βγάλει η ομάδα του τον τσαμπουκά του πρωταθλητή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βαζάκας:

Για το ότι το πρωτάθλημα βρίσκεται στην τελική ευθεία

«Έχουμε πέντε παιχνίδια που θα καθορίσουν όλο το πρωτάθλημα. Εμείς κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σε κάθε παιχνίδι οι αντίπαλοι μπορεί να έχουν απώλειες. Στόχος μας είναι το παιχνίδι του Σαββάτου, εκεί επικεντρωνόμαστε και η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα».

Για τον προσεχή αντίπαλο, τον Ηρακλή Ψαχνών:

«Όταν η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να είναι συγκεντρωμένη, δεν επιτρέπεται το λάθος. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιστορικά και σαν αξία καλύτερη, αλλά είναι υποχρεωμένη να το βγάζει και στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσγειωμένοι. Η ομάδα πρέπει να βγάλει τις δυνατότητες που έχει. Πιστεύω ότι είναι από τις πλέον ποιοτικές ομάδες και αν τα βγάλει θα κερδίσει».

Για τη διαφορά του τώρα που ανέλαβε και του τότε:

«Κάθε προπονητής είναι συνδεδεμένος με κάποιες ομάδες. Υπάρχει ένα δέσιμο με τον Ολυμπιακό Βόλου. Είχα έρθει και το 1997, είχα μία παρουσία και δεν ήρθα ως άγνωστος. Ήρθα σε γνωστά λημέρια. Για αυτό ρίσκαρα και το καλοκαίρι και ήρθα. Η ομάδα στήθηκε μέσα από στάχτες. Το ίδιο έκανε και η Καβάλα, αλλά έμεινε στο δρόμο. Ο Ολυμπιακός στήθηκε και είναι δυνατός διοικητικά και πλέον παλεύει για την άνοδο. Τότε θέλαμε να δημιουργήσουμε την ομάδα, τώρα θέλουμε την άνοδο. Αυτό που πρέπει είναι να βγάλω από τους παίκτες τις ικανότητες και τις δυνατότητες που έχουν. Ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιούται την άνοδο και μπορεί να την κατακτήσει».

Για τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει ανάγκη μόνο αλλαγές προσώπων, αλλά νοοτροπίας. Πρέπει να μάθει ότι είναι πρωταθλητής. Αν το βγάλει, δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει κανένας. Να βγάλει τον τσαμπουκά του πρωταθλητή.

Τις ελπίδες και την ευφορία στον κόσμο την έφεραν οι παίκτες. Όλοι ενωμένοι πρέπει να στηρίξουν την ομάδα και αυτό που προέχει είναι η νίκη. Τώρα μπορεί να θυσιάσουμε και το θέαμα. Μπορεί να παίξουμε βέβαια και καλό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει τους παίκτες και να τους βοηθήσουν σε κρίσιμη στιγμή. Να ξεχάσει κάθε τι αρνητικό».

Τι έχει αλλάξει από τότε που ανέλαβε προπονητής:

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει ποδόσφαιρο, ξέρει να εκτιμάει και να κρίνει και το πόσο βοηθάει ο κάθε προπονητής την ομάδα. Ο κόσμος αναγνώρισε ότι ήταν άδικη η δική μου η φυγή και έπρεπε να είχα πάρει την παράταση χρόνου. Eπειδή γνώριζα την ομάδα, πίστευα ότι ο Ολυμπιακός θα είχε αλλάξει κατηγορία. Άλλος ήταν ο λόγος της απομάκρυνσής μου. 

Θέλω να στηρίξει ο κόσμος την προσπάθεια, η οποία είναι του κόσμου, των φιλάθλων. Με τον Ολυμπιακό πήρα το πρώτο πρωτάθλημα. Ελπίζω η Παναγία να με βοηθήσει και να πάρω και το δεύτερο πρωτάθλημα. Το αισθάνομαι και το θέλω».

Για το ότι οι αλλαγές έγιναν για το καλό του Ολυμπιακού:

«Για να γίνει αλλαγή προπονητή, σημαίνει ότι έκριναν ότι κάτι δεν λειτουργούσε σωστά. Σε όλες τις άλλες αλλαγές, το μόνο πράγμα που δεν με απασχολεί είναι το ποιος ήρθε γενικός αρχηγός. Θέλω η ομάδα να λειτουργεί ήρεμα, κοιτάζω τη δουλειά μου, το ποδοσφαιρικό τμήμα και να κάνω τις νίκες για αλλάξει κατηγορία. Ό, τι έκανε η διοίκηση το έκανε για το καλό. Όλοι πρόσφεραν από το δικό τους κομμάτι».

Για το πρωτάθλημα και αν θα κριθεί την τελευταία στιγμή:

«Θεωρητικά βάζεις το όριο και λες ότι είναι οι πέντε νίκες. Δεν είναι τίποτα σίγουρο όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Άρα, εμείς βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν κοιτάμε τι θα γίνει στο τελευταίο παιχνίδι. Κοιτάμε ματς με ματς. Αποκλειστικός στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και αν κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, θα είμαστε στην τριάδα».

Για το ενδεχόμενο να παραμείνει προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου και στην περίπτωση που η ομάδα αγωνίζεται απο τη νέα σεζόν στην Super League:

«Ήρθα για την άνοδο, θα μιλήσω με τη διοίκηση, αλλά αυτό που με απασχολεί είναι να επιτευχθεί ο στόχος».

Πηγή: sport7.gr

Last modified onΠέμπτη, 09 Μάιος 2013 12:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep