Οι 41 μήνες... στην Σπάρτη

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε το τέλος της ενασχόλησης του με την ομάδα της Λακωνίας, αλλά πρόλαβε να την ανεβάσει από το τοπικό στις επαγγελματικές κατηγορίες

Το FL News επιχειρεί να καταγράψει την πορεία του μεγαλομετόχου στην λακωνική ΠΑΕ, από τον Ιούλιο του 2013 που ανέλαβε τη θέση του χρηματοδότη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, που αποχώρησε.

Ιούλιος 2013

Στις 6 Ιουλίου 2013 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στην Σπάρτη και συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, και με τον Δημήτρη Νικόλαο, πρόεδρο της ομάδας. Σε αυτή τη συνάντηση εξέφρασε την επιθυμία να αναβαθμίσει την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης. Τις αμέσως επόμενες μέρες εκλέχθηκε νέο ΔΣ στην Σπάρτη, που αγωνιζόταν στην Α’ Λακωνίας, προσελήφθη προπονητής ο Κωνσταντίνος Γραμματικάκης και έγιναν μεταγραφές, που έδειχναν πρόθεση ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Απρίλιος 2014

Η Σπάρτη κατέκτησε το πρωτάθλημα Λακωνίας, χωρίς να… ιδρώσει, έχοντας μόλις μια ήττα κι αυτή την τελευταία αγωνιστική. Πριν τα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική, προσελήφθη ο Δημήτρης Καρράς ως τεχνικός διευθυντής και επέστρεψε στο τιμόνι της ομάδας ο Γραμματικάκης, ο οποίος είχε απομακρυνθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Ιούνιος 2014

Η ευκαιρία της Σπάρτης, στην πρώτη χρονιά του Δ. Γιαννακόπουλου, να κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, χάθηκε στο Άργος. Στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ, οι Λάκωνες ήθελαν νίκη ή ισοπαλία εκτός έδρας με τον Ερμή Κιβερίου. Αν και προηγήθηκαν 1-0 και ο Ερμής έπαιζε από νωρίς με δέκα παίκτες, η Σπάρτη τελικά έχασε 2-1 και παρέμεινε στα τοπικά Λακωνίας.

Αύγουστος 2014

Με την εμπειρία της πρώτης χρονιάς στην Σπάρτη, η οργάνωση της επόμενης σεζόν έγινε πιο προσεκτικά. Προπονητής ανέλαβε ο Μίκι Τσίρκοβιτς και έγιναν πάλι δυνατές μεταγραφές. Στόχος ξεκάθαρα είναι η άνοδος.

Ιανουάριος 2015

Οι προθέσεις της Σπάρτης να πρωταγωνιστήσει φάνηκαν ξεκάθαρα με τη μεταγραφή του Ηλία Αναστασάκου. Με προπονητή τον Κατσίχτη, μετά την παραίτηση του Τσίρκοβιτς, οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν την πορεία πρωταθλητισμού ως το τέλος.

Ιούνιος 2015

Η τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική βρίσκει την Σπάρτη να πανηγυρίζει την άνοδο στην εθνική κατηγορία. Παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, οι Λάκωνες επικράτησαν 3-2 της Κυπαρισσίας σε παιχνίδι που έγινε στο Περιστέρι. Ο μεγαλομέτοχος έδωσε πριμ ανόδου 10.000 ευρώ και ξεκίνησε σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.

Ιούλιος 2015

Η πρόσληψη του Σωτήρη Αντωνίου και μια σειρά από δυνατές μεταγραφές, φανέρωσαν το πλάνο της Σπάρτης για άμεση άνοδο στη Football League.

Μάιος 2016

Η επιστροφή της Σπάρτης στη Β’ Εθνική μετά από 27 χρόνια είναι γεγονός. Ολη η πόλη πανηγύρισε έξαλλα την επιτυχία, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε δηλώσεις με προοπτική επιτυχιών στο μέλλον. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έκανε λόγο για κατάκτηση τίτλων και έξοδο στην Ευρώπη.

Ιούλιος-Αύγουστος 2016

Με τον Σωτήρη Αντωνίου να παραμένει στο τιμόνι και μια σειρά από προσεκτικές επιλογές για την ενίσχυση, η Σπάρτη θέλησε να ξεκινήσει τη σεζόν στη Football League με στόχο ανόδου στη Super League σε ορίζοντα τριετίας.

Οκτώβριος 2016

Η Σπάρτη εξασφάλισε εύκολα το πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, αποπνέοντας υγεία, ενώ ο Δ. Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε με δήλωσή του, πως η ομάδα δεν εμπλέκεται στις υπάρχουσες κόντρες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δημοτικό γήπεδο της Σπάρτης αναμορφώθηκε ενόψει της έναρξης Football League και η ομάδα ξεκίνησε με όνειρα τη σεζόν.

Δεκέμβριος 2016

Παραμονές του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοινώνει τη… βόμβα της αποχώρησής του από την ΠΑΕ Σπάρτη. Αιτία και αφορμή αυτής της απόφασης ήταν ότι κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού από τη Λακωνία δυσαρεστήθηκαν με την τοποθέτηση του μεγαλομετόχου για τη στάση της διαιτησίας ενόψει του αγώνα Κυπέλλου.

Παρά την μεγάλη κινητοποίηση φιλάθλων και φορέων της Σπάρτης για να αλλάξει γνώμη, ο Γιαννακόπουλος παρέμεινε σταθερός στην απόφασή του να φύγει, εξασφαλίζοντας τις υποχρεώσεις της ομάδας ως το τέλος της σεζόν.

Στα σχεδόν τρεισήμισι χρόνια που υπήρξε χρηματοδότης της Σπάρτης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατάφερε να επιστρέψει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες. Οι υποδομές αναβαθμίστηκαν, οι φίλαθλοι αγκάλιασαν την ομάδα και πλέον ο επόμενος παράγοντας που θα αναλάβει την λακωνική ομάδα, θα βρει γερές βάσεις για να δουλέψει.

Last modified onΚυριακή, 25 Δεκέμβριος 2016 15:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep