Σε ρυθμό... Σπάρταθλον

Η Σπάρτη αναφέρθηκε στον ιστορικό αγώνα Σπάρταθλον.

Την Παρασκευή (30/09) ξεκίνησε από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης το 34ο Σπάρταθλον και η Σπάρτη με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook αναφέρθηκε στον ιστορικό αγώνα 246 χιλιομέτρων. Όπως αναφέρθηκε:

«Η Σπάρτη, η Ελλάδα και η παγκόσμια κοινότητα ζουν στους ρυθμούς του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ! Τουλάχιστον 400 αθλητές και αθλήτριες από 52 χώρες, ανάμεσα τους και πολλοί σπουδαίοι αθλητές των υπεραποστάσεων, θα μετάσχουν στον ιστορικό αγώνα των 246 χιλιομέτρων ακολουθώντας τα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη.

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αποτελεί τη μοναδική υπερμαραθώνια απόσταση, σε όλο τον κόσμο και ακολουθεί την ίδια ιστορική διαδρομή που είχε διασχίσει πριν από 2500 χρόνια ο Αθηναίος «ημεροδρόμος» Φειδιππίδης. Ο μεγάλος ιστορικός της αρχαιότητας Ηρόδοτος, περιγράφοντας τις λεπτομέρειες της μάχης του Μαραθώνα, αναφέρεται στο κατόρθωμα του Φειδιππίδη, ο οποίος έφτασε στην Σπάρτη «την επόμενη μέρα της αναχώρησής του» από την Αθήνα.

Αυτό το επικό κατόρθωμα, το αποκορύφωμα των ορίων της ανθρώπινης αντοχής, αυτή η σελίδα της Αρχαίας Ελληνικής ιστορίας έρχεται και φέτος στο προσκήνιο, χάρη στην τιτάνια προσπάθεια Ελλήνων και ξένων αθλητών. Η Σπάρτη είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες και θα είμαστε όλοι εκεί για να τους χειροκροτήσουμε!».

Last modified onΠαρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2016 15:01

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep