Τα σενάρια για τη διάλυση της ΠΑΕ

Την επίσημη τοποθέτηση του Δημήτρη Παπουτσάκη στη ΓΣ της ΠΑΕ περιμένουν άπαντες στον Εργοτέλη.

Μετά τα δημοσιεύματα για μη διάλυση της ΠΑΕ, τα οποία υποστηρίζονται από τη διατύπωση της πρόσκλησης σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων». Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Λήψη απόφασης για την λύση της εταιρείας και θέση αυτής σε εκκαθάριση, σύμφωνα με τα άρθρα 38 και 39 του Καταστατικού ή πώληση του ενεργητικού της εταιρείας με ειδική εκκαθάριση, σύμφωνα με το άρθρο 106ια του Πτωχευτικού Κώδικα».

Το παραθυράκι που μένει ανοιχτό είναι διαφορετικό από τις κινήσεις που έχουν κάνει οι ΠΑΕ που βρέθηκαν σε παρόμοια θέση, προκειμένου να αποδεσμευθούν τα σωματεία από το παρελθόν και να επιστρέψουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Αυτό που πιθανολογείται είναι πως ο Δημήτρης Παπουτσάκης θέλει να κερδίσει χρόνο και να μην αντιμετωπίσει όλες μαζί τις συνέπειες από την υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα. Ένα άλλο σενάριο είναι πως η διατύπωση αυτή, σπρώχνει τις εξελίξεις προς έναν άλλο δρόμο, την επιλογή της λύσης των Νέων Εργοτέλη, ως μέσο επιστροφής στη Football League.

Όλα τα παραπάνω πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στις 10 Μαρτίου και στη ΓΣ της ΠΑΕ Εργοτέλης, όπου ο μεγαλομέτοχος Δημήτρης Παπουτσάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του.


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep