«Το λάθος ξεκίνησε από πέρυσι»

Οι λάθος επιλογές που έγιναν στον Εργοτέλη το καλοκαίρι, τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, όπως τόνισε ο Μηνάς Πίτσος.

Ο έμπειρος άσος μίλησε στο Athletic Radio, επισημαίνοντας πως οι «κιτρινόμαυροι» θα έπρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Πανιωνίου, επενδύοντας σε νέα παιδιά. Για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν, ο 36χρονος μέσος επισήμανε πως ελπίζουν να βρεθεί μια λύση, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μηνά Πίτσου:

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Εργοτέλη: «Ελπίζουμε πλέον σε ένα όνειρο, θα κάνουμε την προσπάθεια μας και όπου βγει. Δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορώ να πω αν θα βγει καλό. Δεν ειπώθηκε και κάτι διαφορετικό από τον πρόεδρο. Ουσιαστικά, αυτή η παράταση αποτελείται από εμάς και τον τελευταίο μήνα εναπόκειται στους ποδοσφαιριστές. Πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε για μια εβδομάδα με την ευχή ότι θα βρεθεί λύση».

Για την συνάντηση με τον Δημήτρη Παπουτσάκη και την αποχώρηση του: «Μας εξήγησε κάποιους λόγους αλλά δεν θέλω να αναφερθώ δημόσια επειδή αφορά εκείνον. Είναι δύσκολα τα πράγματα, όχι μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Λίγο – πολύ μπορεί να καταλάβει κάποιος τι γίνεται και τι έγινε για να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει».

Για τα λάθη που έγιναν στον Εργοτέλη: «Το λάθος ξεκίνησε από πέρυσι. Έπρεπε να έχουν γίνει διαφορετικές επιλογές. Να δουν διαφορετικά το ρόστερ, να υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν την πορεία της ομάδας και να προτιμηθούν φτηνοί παίκτες. Νομίζω ότι το πλάνο που ακολουθεί ο Πανιώνιος, έπρεπε και πρέπει να ακολουθηθεί από αρκετές ομάδες. Να πιστέψουν σε νεαρούς παίκτες, να τους στηρίξουν και να προχωρήσουν. Ο Πανιώνιος κάνει αυτό το πράγμα. Παίρνει παίκτες που τους στηρίζει και στην συνέχεια ανταμείβεται. Εδώ και χρόνια δεν έχει άδεια και παίρνει μόνο παίκτες σε νεαρή ηλικία. Ο Εργοτέλης έπρεπε να ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία».

Για το αν τελικά ήταν σωστή ή λάθος η απόφαση να μην υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική: «Έτσι όπως το βλέπουμε τώρα, θα λέγαμε ναι έπρεπε να πάει στη Γ’ Εθνική. Υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν ότι θα βοηθήσουμε, υπήρχαν έσοδα που αν έρχονταν λέγαμε ότι θα προχωρούσε η χρονιά. Δυστυχώς όμως αυτά τα έσοδα δεν ήρθαν οπότε μοιραία φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

Για το αν ο Δημήτρης Παπουτσάκης είχε βοήθεια: «Δεν θέλω να πω ότι τον άφησαν μόνο του για να μην φανώ απόλυτος. Όμως, από ένα σημείο και μετά ήταν χωρίς βοήθειες. Δεν θέλω να το τραβήξω παραπέρα αλλά από όσο γνωρίζω έμεινε χωρίς βοήθειες. Ο κύριος Παπουτσάκης προσδοκούσε κάποια έσοδα που δεν ήρθαν και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

Για τα προβλήματα στην Football League: «Δυστυχώς στην κατηγορία θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες γιατί τα έσοδα είναι πολύ λίγα. Δεν μπορούν οι ομάδες και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί, θα δούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι επαγγελματική κατηγορία. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα τελειώσει με πολύ λιγότερες ομάδες».

Για το γεγονός ότι ο Εργοτέλης κατηγορείται για χειραγωγημένα παιχνίδια: «Να κάνουμε συζητήσεις καφενειακού επιπέδου ότι αυτό έγινε και αυτό δεν έγινε είναι κάτι που δεν βγάζει νόημα και αποτέλεσμα. Σαν άνθρωπος δεν δίνω σημασία, εγώ γνωρίζω ποιος είμαι και τι έχω κάνει. Υπάρχουν στιγμές που σε πειράζουν κάποια πράγματα, όσο και να μην θέλεις να δίνεις σημασία. Δυστυχώς είμαστε σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση και για εμένα είναι γελοία όσα λέγονται. Δυστυχώς, όπου φτωχός και η μοίρα του. Επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, ο καθένας προσπαθεί να πιαστεί από παντού, ο τζόγος ανθεί και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Όσοι είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λένε».

Για την ενότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα: «Το να πω ότι από την αρχή της χρονιάς περνάμε δύσκολες στιγμές είναι αυτονόητο. Σαφώς περνάμε δύσκολες στιγμές όμως επειδή το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν αρκετά καλό, υπήρχαν παιδιά στην ομάδα που ήταν αρκετά χρόνια αλλά και επειδή ο Σταύρος Λαμπράκης ήταν πάντα δίπλα μας, προσπαθούσαμε να αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματα μας. Όσο και να θέλεις μέσα στο παιχνίδι ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις, όταν το μυαλό σου δεν είναι στην προπόνηση τότε μοιραία έρχεται και η κακή εικόνα μέσα στο γήπεδο. Θα σου βγουν αυτά τα συναισθήματα μέσα στο γήπεδο. Πραγματικά πιστεύω ότι το ρόστερ της ομάδας ήταν αρκετά καλό και αν γίνονταν μια – δύο προσθήκες θα μπορούσε να επαναλάβει το θαύμα που έγινε πριν από τρία χρόνια».

Για την προσπάθεια ανόδου που κάνει ο ΟΦΗ: «Υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος και αν επιστραφούν οι έξι βαθμοί τότε υπάρχει χρόνος. Είναι άδικο και άσχημο να μην υπάρχει στήριξη, καταλαβαίνω τον κόσμο όμως πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να κυνηγήσει τον στόχο της ομάδας. Το ρόστερ του ΟΦΗ είναι καλό και με κάποιες προσθήκες να πετύχει τον στόχο της ανόδου. Είδαμε την ΑΕΚ να δυσκολεύεται στη Γ’ Εθνική και μιλάμε για την ΑΕΚ που είχε μπάτζετ περίπου 2 εκατ. ευρώ».

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ: «Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ περίμενα ότι ο ΟΦΗ θα είναι τόσο πίσω. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο άθλημα. Δεν μπορείς να πεις ότι θα πάω και θα κερδίσω την κατηγορία. Γυρίζει το πράγμα εφόσον επιστραφούν οι βαθμοί και πρέπει να το παλέψουν μέχρι τέλος».

Για την παρουσία των Κώτσιου, Κιάσσου στον ΟΦΗ: «Εκτός του ότι μπορούν να προσφέρουν, είναι δύο παιδιά που αγαπούν την ομάδα και μπορούν να δώσουν αρκετά πράγματα».

Για το αν θα ήθελε να κρεμάσει τα παπούτσια του με την φανέλα του ΟΦΗ: «Δεν θέλω να λαϊκίσω και να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Το παν είναι να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια γιατί καλές και ισχυρές διοικήσεις που βάζουν τα χρήματα τους είναι λίγες. Ο ΟΦΗ έχει μια διοίκηση με σωστούς ανθρώπους που πληρώνουν στην ώρα τους και αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια της διοίκησης του ΟΦΗ».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep