Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Παλιά πίκρα, τώρα καταξίωση»

Χρονιά καταξίωσης είναι η φετινή για τον Γρηγόρη Αθανασίου, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε με συνέντευξή του στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6.

Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη μίλησε για την προηγούμενη πενταετία της απογοήτευσης, τη φετινή του ομάδα που «θα ανέβει Superleague», για τον Σίνισα Γκόγκιτς και το όνειρο της Εθνικής.

Αναλυτικά:

Για τη σπουδαιότητα της νίκης στη Λάρισα: «Προερχόμασταν από δύο αρνητικά αποτελέσματα. Μας πείραξε κυρίως το ματς με το Φωκικό που μόνο ποδόσφαιρο δεν έπαιξε στο Παγκρήτιο. Πήγαμε στη Λάρισα με μοναδικό σκοπό τη νίκη για να ισοσταθμίσουμε τις προηγούμενες απώλειες και δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά. Το θετικό ήταν ότι ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και δεν θα κλειστεί. Ήταν «μαθήματα» για μας τα παιχνίδια με Βύζαντα και Φωκικό. Πήραμε μια σπουδαία νίκη απέναντι σ’ ένα μεγάλο αντίπαλο και σε μια «καυτή» έδρα»

Για το που κρίθηκε το ματς: «Ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Σ’ αυτά τα παιχνίδια, τους βαθμούς της νίκης τους δίνει η άμυνα, η οποία όμως στο ματς με τη Λάρισα ξεκίνησε από την επίθεση»

Για τον καφέ που πέταξαν στο Ρομάνο και την αντίδραση του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή: «Έπεσε πείραγμα στο Ρομάνο. Έπιασε τον καφέ που του πέταξαν στον αέρα, και φοβήθηκα μήπως είχα πρόβλημα με τη θέση μου. Ήταν και γλυκός όπως τον πίνει και ευχαρίστησε αυτούς που τον πέταξαν»

Για τα «αντανακλαστικά» που δείχνει η ομάδα: «Ίσως γιατί μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Οι κακές παρενθέσεις πρέπει να γίνουν μάθημα, γιατί είναι πρωτάθλημα 40 αγωνιστικών και είμαστε στα μισά του πρώτου γύρου. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τίποτα. Αν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια συγκέντρωση. Δεν έχουμε δείξει σχεδόν τίποτα από όσα μπορούμε. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης»

Για τη συνεισφορά του Γκόγκιτς στον Εργοτέλη: «Είναι σημαντικό ότι τον έχουμε δίπλα μας τον κ. Γκόγκιτς. Βρίσκομαι στην ομάδα έξι χρόνια, και η αλήθεια είναι ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που έχουν αλλάξει όλα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Παίζουμε και ευχαριστιόμαστε μπάλα κάτι που δε γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Ποτέ ο κ. Γκόγκιτς δε μας έχει ζητήσει να κάνουμε μεγάλη μπαλιά, όπως γινόταν κατά κόρον μέχρι πέρυσι»

Για το αν ένιωσε αδικημένος την προηγούμενη πενταετία: «Σ’ αυτά τα 5 χρόνια ένιωσα αρκετές φορές πίκρα, και απογοήτευση. Όχι τόσο από πλευράς διοίκησης, όσο από το προπονητικό τιμ. Δεν πήρα τις ευκαιρίες που άξιζαν, με αποκορύφωμα την περυσινή χρονιά, που ξεκίνησε με άλλα όνειρα για μένα και τελείωσε με το χειρότερο τρόπο. Είχα σκεφτεί πολλές φορές την αποχώρηση από την ομάδα, όμως είμαι τυχερός γιατί τα τελευταία τρία χρόνια έχω δίπλα μου τη γυναίκα μου, που με στήριξε. Αν δεν ήταν αυτή ίσως να μην ήμουν στον Εργοτέλη»

Για το στοιχείο που τον κράτησε: «Είναι μεγάλο χρονικό διάστημα πέντε χρόνια χωρίς να παίζεις ενώ δουλεύεις καθημερινά και δε σου δίνονται ευκαιρίες που αξίζει να πάρεις. Νιώθεις αδικημένος. Πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να αντέξεις. Αυτό που με κρατά και συνεχίζω να κάνω όνειρα για το μέλλον είναι η πίστη στον εαυτό μου. Αυτό αρχίζω και το δείχνω. Νιώθω πιο έτοιμος και πιο δυνατός από κάθε άλλη χρονιά. Πιστεύω ότι είναι η χρονιά της καθιέρωσης και της καταξίωσης. Αυτό που θέλω πάνω απ’ όλα είναι να έχω υγεία. Μετά θα πάνε όλα καλά»

Για το αν περιμένει κλήση στην Εθνική: «Έχω κάνει υπομονή 5 χρόνια για να παίξω στον Εργοτέλη. Είναι δύσκολο να έρθει μια κλήση στην Εθνική ομάδα, που θα ήταν ένα όνειρο. Θα κάνω ένα χρόνο υπομονή, και του χρόνου που η ομάδα θα είναι στην Α’ Εθνική μακάρι να έρθει μια τέτοια κλήση. Είμαι βέβαιος ότι του χρόνου θα επιστρέψουμε»

Για τις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο: «Δύσκολα θα αντέξουν ομάδες όπως ο Εθνικός Γαζώρου ή ο Ηρακλής Ψαχνών να βρίσκονται εκεί ψηλά. Θα αντέξουν οι υγιείς ομάδες με το περισσότερο ρόστερ. Την απευθείας άνοδο θα διεκδικήσουν Λάρισα, Καλλονή, Καβάλα, Πανσερραϊκός, Νίκη Βόλου και φυσικά εμείς»

Για το μέλλον του Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης είναι μια νέα ομάδα με πολύ μέλλον. Με πολλά παιδιά με «δίψα» για ποδόσφαιρο που γίνονται καθημερινά καλύτεροι. Νομίζω ότι σε λίγα χρόνια ο Εργοτέλης θα αποτελείται από δικά του παιδιά»

Για τα αίτια που οδήγησαν στον περυσινό υποβιβασμό: «Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι σε μια ομάδα το πιο σημαντικό στοιχείο είναι τα καλά αποδυτήρια. Πέρυσι δεν είχαμε και τα καλύτερα. Υπήρχαν παίκτες που δεν ταίριαζαν στην ομάδα. Κυριακή με Κυριακή φαινόταν αυτό. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως το μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο προπονητής, και πέρυσι δεν είχαμε έναν άνθρωπο που θα μας έκανε οικογένεια. Καμία σχέση δηλαδή με φέτος, καθώς ο κ. Γκόγκιτς είναι δίπλα σε ότι χρειάζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής»

Για το πώς κατέληξε τερματοφύλακας ενώ ξεκίνησε επιθετικός: «Στο εφηβικό τμήμα του Οδυσσέα Κορδελιού έπαιζα ως επιθετικός. Ένα Σαββατοκύριακο που δεν είχαμε τερματοφύλακα, ο προπονητής με έβαλε να παίξω στο τέρμα. Τα πήγα καλά, μ’ άρεσε η καινούρια θέση και κατέληξα τερματοφύλακας…»

Για τα ποδοσφαιρικά του όνειρα: «Στο μυαλό μου είχα πάντα να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα, ή να κάνω μεταγραφή στο εξωτερικό. Αυτό θέλει σκληρή δουλειά, υπομονή και πίστη στον εαυτό σου κάτι που εγώ δόξα τω Θεώ το διαθέτω»

Για το φίλαθλο κόσμο:«Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου. Δεν είναι αυτός που βρίσκεται στο Παγκρήτιο. Τον έχουμε ανάγκη όλοι για να μας βοηθήσει για να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο της επανόδου στη Σούπερ Λίγκα»

Last modified onΤετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012 14:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep