«Ο Άρης να γίνει... Άρης»

Ο Παύλος Μυροφορίδης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενίσχυσης του Άρη και μίλησε για τη συνεργασία με τον Θοδωρή Καρυπίδη.

Για την έως τώρα προετοιμασία, τη συνεργασία με τον Θοδωρή Καρυπίδη και το ενδεχόμενο απόκτησης επιθετικού μίλησε στο Metropolis 95,5 ο Παύλος Μυροφορίδης. Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη σημείωσε πως «στόχος είναι ο Άρης να γίνει Άρης», ενώ υπογράμμισε πως ποτέ δεν θα βγει να ζητήσει από τους οπαδούς να πάνε στο γήπεδο, γιατί ξέρει ότι θα πάνε. Αναλυτικά είπε:

«Το κεφάλι κάτω, χαμηλά τη μπάλα και πάμε. Πρέπει να ξέρουμε τι ζητάμε, πού βρισκόμαστε και να ξέρουμε πώς θα διεκδικήσουμε το καλύτερο. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πιο δύσκολη στο ότι όλοι θεωρούν δεδομένη την επιτυχία. Επιτυχία με το «Άρης είσαι» δεν πρόκειται να έρθει. Θα έρθει με δουλειά, με κόπο, με μεγάλη πίεση. Το θέμα είναι εμείς τώρα πώς θα λειτουργήσουμε.

Όπως και να σε λένε, το όνομα μπάλα δεν παίζει. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο. Πέρυσι ο Άρης άργησε να καταλάβει πού βρίσκεται. Εμείς πρέπει αυτό που έχουμε μπροστά μας να δούμε πώς θα το αξιολογήσουμε και πώς θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να καταφέρουμε πράγματα. Είναι καθαρά στα χέρια μας το τι και πώς θα το καταφέρουμε. Δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι από κάποιον, η δική μας δουλειά είναι.

Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό βαθμό και στο αγωνιστικό μας κομμάτι. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ και όσο πάει θα γίνεται «χειρότερη» στα τρεξίματά της, στην απόδοσή της, γιατί τα πόδια είναι βαριά. Δεν πρέπει να περιμένουμε να βλέπουμε θαύματα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Πρέπει να περιμένουμε να βλέπουμε περισσότερη προσπάθεια. Προσπάθεια που θα είναι κόντρα στις σωματικές δυνάμεις για να ξέρουμε τι βλέπουμε.

Αυτό που γίνεται στο τέλος της ημέρας θα έχει θετική κατάληξη. Όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είναι έτοιμη 1000%. Αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι αυτός. Όχι η ομάδα να κάνει τώρα παπάδες για να ενθουσιάσουμε κάποιον. Θέλουμε να είμαστε πραγματικοί και να κοιτάμε τον στόχο. Δεν μπορούμε να λέμε και να χτίζουμε σε άμμο, αλλά σε στέρεες βάσεις, να ξέρουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε. Αυτό έρχεται όταν είσαι συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος στον στόχο σου. Δόξα τω Θεώ όλοι κοιτάμε στην ίδια πλευρά».

Αν θα γίνει άλλη κίνηση:

«Μπορεί ενός φορ. Το να κάνεις μία κίνηση απλά για να την κάνεις είναι αμαρτία από τον Θεό. Το να κάνεις μία κίνηση, βλέποντας ότι ευνοείται το σύνολο της ομάδας, θα την κάνεις. Βλέπουμε στα φιλικά και κρίνουμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε. Η ιστορία είναι μία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ταλαιπωρία που έχει φάει η ομάδα στην προπόνησή της, πόσο έχουν πιεστεί οι παίκτες, τι φτιάχνουν και πώς το δημιουργούν, είναι μια ομάδα από το μηδέν, να ξέρετε ότι είμαστε όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι. Δεν περιμένουμε να δούμε τέρατα».

Για τη συνεργασία με τον Καρυπίδη:

«Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι από την αρχή. Χημεία και φυσική θα βρεις για το καλό σου. Το θέμα είναι να διαχειριζόμαστε καταστάσεις. Και οι δύο ξέρουμε».

Αν υπάρχουν παραμβάσεις από τον ίδιο:

«Αυτός που πληρώνει έχει το δικαίωμα να κάνει μια επιλογή. Το θέμα είναι να σε βρει σύμφωνο. Αν όχι, τότε μοιραία θα έρθει η σύγκρουση. Και όταν έρθει, δεν λειτουργεί τίποτα σωστά. Οπότε το κοινό καλό δεν είναι η προσωπική άποψη του καθενός, αλλά ο στόχος του Άρη. Η ομάδα με μονάδες γίνεται καλή μόνο αν όλες οι μονάδες βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς. Όλες, ας είναι ο πρόεδρος, ο τεχνικός διευθυντής, ο προπονητής, οι παίκτες. Αλλιώς δεν κάνεις τίποτα».

Αν συμφώνησαν οι δυο τους για την πρόσληψη Σπανού:

«Αν τον έλεγαν Σπάνοβιτς θα ήταν καλύτερο το όνομα; Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν συμφωνήσουμε, δεν προχωράμε. Το να γίνει μια επιλογή και να κριτικάρεται από την πρώτη ημέρα είναι εις βάρος της ομάδας. Έτσι όπως έγινε η κατάσταση ήταν βασική επιλογή ο Δημήτρης Σπανός».

Αν ο Σπανός είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες στη Football League, όπως και ο Σωτήρης Αντωνίου και αν είχε επαφές και με τον δεύτερο:

«Μιλούσαμε, ναι. Καλοί προπονητές είναι πολλοί. Καλύτερος προπονητής κάποιος δεν μπορεί να θεωρηθεί έτσι. Τον καλύτερο τον κάνει η διάρκεια. Είναι άλλο καπέλο ότι μπορεί να εξελιχθεί και να φτάσει κάπου.

Ο κύριος Σπανός είναι μέσα στους πιο καταρτισμένους προπονητές στη Β' Εθνική. Είναι γνώστης της κατηγορίας, επαγγελματίας στη δουλειά του απόλυτα, ξέρει πώς θα δουλέψει την ομάδα του, πώς η ομάδα του θα είναι 100% έτοιμη την ώρα που θα έρθει, αντέχει, που είναι πολύ σημαντικό και όλα από εκεί και πέρα τα δείχνει το αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα όσο καλά και να δουλεύει ένας προπονητής, όλοι ζουν με το αποτέλεσμα. Κάποιοι τρώνε το κεφάλι τους με μία ισοπαλία».

Για την αποχώρηση Σπανού από τον Απόλλωνα:

«Δεν ήταν απόφαση δική μου, ήταν του προέδρου, αλλά και από εκεί έφυγε αήττητος, είναι απίστευτο. Στο ποδόσφαιρο τα βλέπεις όλα, κάθε μέρα μαθαίνεις. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ξεκάθαροι στον στόχο μας. Να μην παρεκκλίνουμε ποτέ. Να δώσουμε τα εχέγγυα στον προπονητή, να του δώσουμε και την ηρεμία να δουλέψει, να βρίσκουμε την ηρεμία μας κάθε μέρα και να προχωράμε».

Για τον κόσμο και αν θα τον φέρουν στο γήπεδο:

«Το στοίχημα είναι ένα. Ο Άρης να γίνει Άρης. Και αν θεωρήσει κάποιος ότι «είναι υποχρεώσή σας να βγείτε», εμείς το ξέρουμε καλύτερα. Το θέμα μας είναι ότι δεν μπορείς να είσαι απέναντι. Σίγουρα δεν μπορείς να είσαι μαζί μας, είσαι με την ομάδα σου. Θα έρθεις κοντά στην ομάδα και σε όλους εμάς που είμαστε εκεί και θα βλέπουν όλοι ότι δεν κοροϊδεύουμε, ούτε πάμε να το παίξουμε καουμπόιδες.

Τη δουλειά μας ήρθαμε να κάνουμε, να καταφέρουμε πράγματα και να κάνουμε ανθρώπους υπερήφανους για την ομάδα τους. Θεωρώ θα μας βοηθήσει ο θεούλης να το καταφέρουμε. Δεν μπορώ να δεχτώ και να αντιληφθώ ότι υπάρχει άνθρωπος που λέει ότι είναι Άρης και δεν θα έρθει στο γήπεδο σκεπτόμενος τα προηγούμενα χρόνια. Κάνει κακό στον εαυτό του και στην ομάδα του. Εμείς θέλουμε τον κόσμο. Δεν θα ζητήσω ποτέ να έρθει στο γήπεδο, γιατί ξέρω ότι θα έρθουν μόνοι τους».

Ποιες θα δώσουν μάχη για την άνοδο μαζί με τον Άρη;

«Υπάρχει μια τριάδα Άρης, Καλαμαριά και ΟΦΗ. Από πίσω θα είναι τα Τρίκαλα και δεν ξέρω ποια άλλη μπορεί η Σπάρτη να πεταχτεί ή κάποια άλλη».

Για την Καλαμαριά:

«Έχει μία σταθερή διοίκηση, καλούς ποδοσφαιριστές, έναν πάρα πολύ αξιόλογο προπονητή. Αν δεν την μετρήσεις, είσαι τυφλός και μπούφος ποδοσφαιρικός. Ποιον θα μετρήσω; Αυτόν που έχει χιλιάδες προβλήματα ή αυτόν που τα έχει όλα λυμένα; Η Καλαμαριά είναι μια ομάδα που θα ασχοληθεί μόνο με το ποδόσφαιρο. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να πάει κάτι λάθος. Πολύ καλή ομάδα θα είναι».

Απόδοση: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 22 Αύγουστος 2017 19:48

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep