«Το καλύτερο deal»

Ο Λεωνίδας Σκαρτσίλας τόνισε ότι θα επιτύχει το δίδυμο Σπανού - Μυροφορίδη στον Άρη.

Για την πρόσληψη του Δημήτρη Σπανού στον Άρη και τη συνεργασία που είχαν αρκετά χρόνια μίλησε στο Metropolis 95,5 ο Λεωνίδας Σκαρτσίλας. Όπως είπε: «Με την προσθήκη του Μυροφορίδη, αλλά και του Σπανού ο Άρης έχει κάνει το καλύτερο deal και οι φίλαθλοι του Άρη θα χαμογελάνε στο τέλος». Αναλυτικά ανέφερε:

Η άποψή του για τον Δημήτρη Σπανό:

«Αν και νομίζω ότι οι περισσότεροι θα γνωρίζουν για το τι προπονητής είναι, γιατί έχει σημαντικό βιογραφικό ειδικά στη Β' Εθνική, εγώ αυτό που πιστεύω είναι ότι, χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου επειδή είναι από το Αίγιο και συντοπίτης μου, είναι μέσα στις τρεις καλύτερες επιλογές στο θέμα προπονητή στην Β' Εθνική. Γνωρίζει την κατηγορία απ’ έξω και το απέδειξε και στον Παναιγιάλειο, αλλά και στον Απόλλωνα Σμύρνης έχοντας μερίδιο στην επιτυχία. Κακά τα ψέματα, η ομάδα όταν έφυγε ήταν στις πρώτες θέσεις και όλοι οι παίκτες ήταν επιλογές δικές του».

Για την προπονητική του φιλοσοφία:

«Επειδή έχω συνεργαστεί τρεις διαφορετικές χρονιές με τον κύριο Σπανό θεωρώ ότι στο μυαλό του υπάρχει μια φιλοσοφία και ένα αγωνιστικό πλάνο. Αυτό βέβαια προσαρμόζεται ανάλογα και με τους παίκτες που διαθέτει. Από τότε που συνεργάστηκα πρώτη φορά μέχρι φέτος έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην προπόνησή του, στις γνώσεις του και έχει εξελιχθεί σε κάποια πράγματα σε σχέση με την πρώτη φορά.

Το σημαντικότερο ατού του θεωρώ ότι γνωρίζει πολύ καλά τον αντίπαλο. Είχαμε να το λέμε αυτό μέσα στα αποδυτήρια. Μας έλεγε πού θα χτυπήσουμε και πώς θα βάλουμε και το γκολ. Αυτό έγινε πάνω από τέσσερα, πέντε παιχνίδια. Γνωρίζει πολύ καλά τις αντίπαλες ομάδες και τα αδύνατά τους σημεία».

Για το αν πρόκειται για μια ισχυρή προσωπικότητα για να ανταπεξέλθει στον Άρη:

«Νομίζω ότι διαθέτει μια τέτοια προσωπικότητα αλλά αυτό θα φανεί και στην πράξη. Σίγουρα δεν είναι Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Απόλλων. Ο Άρης έχει τεράστια ιστορία και φανέλα. Επειδή του αρέσει πάρα πολύ η δουλειά, το αποτέλεσμα που φέρνει σε όλες τις ομάδες δεν έρχεται τυχαία, ούτε το φέρνουν οι παίκτες που παίρνει μόνοι τους και έρχεται μέσα από τη δουλειά, θεωρώ ότι γρήγορα θα κερδίσει και τον κόσμο και την ομάδα επειδή είναι άνθρωπος των αποτελεσμάτων, ο κόσμος αυτά χρειάζεται. Καμιά φορά έχει και μια πιο ισχυρή προσωπικότητα από όσο πρέπει. Θα ταιριάξει στον Άρη, αλλά όλα θα τα κρίνουν τα αποτελέσματα. Όσο ισχυρή και να είναι η προσωπικότητα, αν τα αποτελέσματα δεν έρχονται δεν γίνεται η δουλειά».

Για το αν η Β’ Εθνική δεν χρειάζεται ονόματα αλλά ποδοσφαιριστές που να ξέρουν την κατηγορία:

«Αυτό είναι πάρα πολύ σωστό. Είναι ωραίο να έχει ονόματα, γιατί είναι μεγάλη ομάδα και να έρχεται και ο κόσμος να την βλέπει αλλά θέλουμε να κοιτάμε και την ουσία. Έχει τεράστια διαφορά η Β’ Εθνική από τον τρόπο σκέψης της Super League. Χρειάζεσαι στην ομάδα κύτταρα από τον οργανισμό τον ίδιο της Β’ Εθνικής. Ο προπονητής θα πρέπει να γνωρίζει την κατηγορία πάρα πολύ καλά. Με την προσθήκη του Μυροφορίδη, αλλά και του Σπανού ο Άρης έχει κάνει το καλύτερο «ντιλ» και οι φίλαθλοι του Άρη θα χαμογελάνε στο τέλος».

Για το αν είναι σημαντική η εμπιστοσύνη του τεχνικού διευθυντή στον προπονητή:

«Σίγουρα είναι σημαντικό. Όταν ένα σύνολο είναι δεμένο και υπάρχει εμπιστοσύνη μπορείς να λειτουργήσεις καλύτερα. Αν υπάρχει το άγχος του κόσμου και της φανέλας και της μη εμπιστοσύνης τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Χρειάζεται εμπιστοσύνη και στήριξη. Πιστεύω ότι ο Άρης θα πάει καλά και πρέπει κάποια στιγμή να φτάσει εκεί που αξίζει και ανήκει. Δεν είναι ο Άρης γι αυτές τις κατηγορίες».

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 12 Ιούλιος 2017 19:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep