«Χρονιά... αρχής»

Όαση στη Football League χαρακτήρισε τον Αγροτικό Αστέρα ο Νίκος Καραμπετάκης.

Για το φινάλε του Αγροτικού Αστέρα, τις βάσεις που έχουν μπει και το πρωτάθλημα της Football League μίλησε στο Metropolis 95,5 ο Νίκος Καραμπετάκης. Ο προπονητής των «σταχυοφόρων» αναφέρθηκε, επίσης, στο μέλλον του, στην πορεία του Άρη και στον Παύλο Μυροφορίδη. Αναλυτικά δήλωσε:

Για το πρωτάθλημα που τελείωσε:

«Ηταν ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Ήταν 6-7 ομάδες το πολύ που ήταν λειτουργικές και μπορούσαν να καλύπτουν τις ανάγκες υπαλλήλων, προπονητών, ποδοσφαιριστών και ό,τι άλλο χρειάζεται ένας αθλητής και ένας εργαζόμανος σ' αυτές τις ΠΑΕ για να δουλέψει. Οι υπόλοιπες ομάδες με πολλά προβλήματα. Ομάδες που στο τέλος δεν αγωνίστηκαν, παίκτες που δεν είχαν σπίτια να μείνουν...

Τραγελαφικά πράγματα με ομάδες να κατεβαίνουν με 9 και 10 παίκτες. Ήταν ένα κακό πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες που ανέβηκαν έδειξαν μια σταθερότητα, ένα αγωνιστικό πλάνο όχι που έπαιζε το εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά ήξεραν να παίρνουν τα αποτελέσματα. Αυτή η σταθερότητα οδήγησε στην άνοδό τους».

Για το γεγονός ότι δεν ανέβηκε στον Άρη:

«Το πρόβλημα στον Αρη ήταν ξεκαθαρά αγωνιστικό. Με το ρόστερ του θα έπρεπε να είναι πρωταθλητής από το καλοκαίρι, αλλά αγωνιστικά δεν παρουσίασε αυτό που έπρεπε. Έχασε βαθμούς σε εύκολα παιχνίδια. Στο τέλος έκανε μια προσπάθεια καλή με τον Νίκο Κωστένογλου για να φτάσει στον στόχο, αλλά νομίζω ήταν αργά».

Για τον Αγροτικό Αστέρα και τι χρειάζεται για να διεκδικήσει την άνοδο:

«Ο Αστέρας είναι μια όαση στη Football League. Είναι μια ομάδα που έχει επενδυτή που δίνει χρήμα και αρκετό χρόνο από τις δουλειές του για να πετύχει αυτό που θέλει. Έχουν μπει οι πολύ καλές βάσεις, δίνοντας τα εχέγγυα στους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές για να δουλέψουν απερίσπαστοι. Υπάρχει ένα καλό και λειτουργικό προπονητικό κέντρο. Υπάρχει οικονομική άνεση, πολύ καλή οργάνωση σε διοικητικό επίπεδο.

Κάθε προπονητής και παίκτης στη Football League είναι χαρά του να δουλεύει σε μια ομάδα σαν τον Αστέρα, σε αυτό το περιβάλλον. Αυτό που έλειπε ήταν ο βασικός κορμός, ο οποίος δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά αρχής για να δημιουργηθεί αυτός ο κορμός με πολύ καλούς παίκτες και παιδιά που έχουν κίνητρο και πάνω σε αυτόν θα στηριχθεί και η προσπάθεια της νέας χρονιάς».

Για τον Μυροφορίδη και την πιθανότητα να έρθει στον Άρη:

«Η οργάνωση είναι το βασικότερο πράγμα. Φυσικά διαφορετική οργάνωση χρειάζεται στη Football League και διαφορετική στη Σούπερ Λιγκ. Ακόμα και τα παιδιά του ρόστερ παίζουν ρόλο πώς θα αντιμετωπίσουν τις δύσκολες ομάδες. Πολλές φορές τα παιχνίδια δεν έχουν τόσο τεχνικά χαρακτηριστικά, όσο χαρακτηριστικά δύναμης, πάθος και μονομαχιών.

Σε αυτό το κομμάτι υστέρησε αρκετά ο Άρης φέτος, γι' αυτό έχασε τους εύκολους θεωρητικά βαθμούς. Ο Μυροφορίδης έχει αποδείξει με τη δουλειά του ότι ξέρει πολύ καλά τον χώρο, έχει συνεχόμενες επιτυχίες και είναι μια πολύ καλή λύση, αν όχι η πρώτη, για τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν».

Για το αν θα μείνει ο ίδιος την επόμενη χρονιά στον Αγροτικό Αστέρα:

«Υπάρχει μια συνεννόηση με τον πρόεδρο, έχουμε ετοιμάσει μια αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών μαζί με τους συνεργάτες μου και τι χρειάζεται για να γίνει καλύτερη η ομάδα του χρόνου. Θα γίνουν οι εισηγήσεις μας στον πρόεδρο και θα αποφασίσουμε για το κοινό μας μέλλον».

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 21:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep