«Ελκυστικό επιθετικό ποδόσφαιρο»

Σύντομα θα έρθουν τα αποτελέσματα για τον ΑΟΧ και ο κόσμος στο γήπεδο, όπως τόνισε ο Σάκης Παπαβασιλείου

Το στίγμα για τη φιλοσοφία που θέλει να έχει ο ΑΟ Χανιά έδωσε ο Σάκης Παπαβασιλείου, στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Ο Κατερινιώτης τεχνικός μίλησε στη Νέα Τηλεόραση για το πώς συμφώνησε με τον Γιώργο Μελά, αλλά και το πλάνο του για να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες και ο κόσμος στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πώς έκλεισε η συμφωνία και οι πρώτες σκέψεις για τον ΑΟΧ: «Η συνάντηση με τον κ. Μελά έγινε πριν από έναν μήνα στο γήπεδο των Σερρών. Παρακολουθήσαμε μαζί το παιχνίδι και ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις για το τι θέλει η ομάδα για να γίνει ακόμα καλύτερη. Χθες συναντηθήκαμε στην Αθήνα και ολοκληρώθηκε η συμφωνία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μελά και τον κ. Μαυρονάσιο για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου. Ερχόμενος στην ομάδα των Χανίων, γνωρίζω που έρχομαι, τι ιστορία έχει η ομάδα και τι ζητάει ο κόσμος. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, να είστε σίγουροι, ότι και με την ενίσχυση και το υπάρχον υλικό, γιατί πρέπει να τους στηρίξουμε, και με στόχο να ανέβουμε στη βαθμολογία, θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Βλέποντας τρία-τέσσερα παιχνίδια και τηλεοπτικά από κοντά αυτά στο Χαριλάου και τις Σέρρες, είναι μια ομάδα που θεωρώ ότι θέλει πολύ δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι. Είμαι από τους προπονητές που θέλω να έχουμε το απόλυτο στην κατοχή μπάλας, τομέα στον οποίο πάσχει όχι μόνο η ομάδα των Χανίων, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να ομορφύνουμε το αντικείμενο που μας βοηθά να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Ομορφαίνοντας το ποδόσφαιρο, θα έχουμε περισσότερα τηλεοπτικά, περισσότερες χορηγίες, περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Στόχος μου είναι άμεσα να δημιουργήσω το ελκυστικό επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει μεν χρόνο, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος και σίγουρος, πιστεύοντας στη δυναμική των Χανίων, και με τις προσθήκες που θα γίνουν και με το υπάρχον υλικό, ότι θα κάνουμε τον κόσμο να ξαναγυρίσει στο γήπεδο και θα έχουμε επιτυχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό το υπόσχομαι στον φίλαθλο κόσμο των Χανίων.

Για τον κόσμο του ΑΟΧ: «Επειδή ερχόμενος εδώ, γνωρίζω πολύ καλά ότι οι βλέψεις των Χανίων και όσων αγαπάνε την ομάδα, ήθελαν έναν πιο έμπειρο προπονητή. Αυτή τη στιγμή στέλνω το μήνυμα, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κερδίσω τους πάντες. Μέσα από τη δουλειά θα κερδίσω τους ποδοσφαιριστές μου, αλλάζοντας την εικόνα της ομάδας, οι 100-200 φίλαθλοι που είναι αυτή τη στιγμή θα γίνουν 1.000-2.000, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια

Και να είναι σίγουροι πως θα δουν ποιος είναι ο Παπαβασιλείου μέσα στο γήπεδο, σιγά-σιγά, με το πώς θα αλλάξει η ομάδα αγωνιστικά. Τα αποτελέσματα έρχονται για μένα μέσα από τη διαδικασία του επιθετικού και μοντέρνου ποδοσφαίρου. Αρχή μου είναι, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, έχοντας κατοχή και δημιουργώντας πολλές επιθέσεις, θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Αν δε δημιουργείς επιθέσεις, δεν έχεις κατοχή μπάλας και δεν πολιορκείς τον αντίπαλο να τον βάζεις μέσα στα καρέ του, δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Σιγά-σιγά, έχουμε τον χρόνο για να τους αλλάξω αυτό το ερωτηματικό που έχουν για το ποιος είναι αυτός ο νέος άπειρος προπονητής. Και θα το δείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχω όλα τα φόντα, έχω τη δύναμη, τη θέληση, τη φιλοδοξία να πάμε ψηλά την ομάδα. Να είστε σίγουροι, πως αν αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια, θα έχουμε επιτυχίες και τις χρειαζόμαστε όλοι μαζί για να φύγουμε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Για το αν γνωρίζει τις ανάγκες της ομάδας: «Έχουμε μιλήσει με τον κ. Μελά και τον κ. Μαυρονάσιο. Γνωρίζω καλά την ομάδα, γιατί την έχω παρακολουθήσει και από κοντά. Θα αξιολογήσω τις επόμενες μέρες το υλικό, γιατί είναι άμεσα το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και μετά το ματς με την Σπάρτη. Δίνω την ευκαιρία σε όλους τους ποδοσφαιριστές να μου δείξουν ότι θέλουν να παραμείνουν στην ομάδα των Χανίων και αυτόματα μέσα από αυτούς να χτίσουμε με προσθήκες μια καλή ομάδα. Και ως ποδοσφαιριστής ήθελα πάντα να έρχονται στην ομάδα ισάξιοι ή καλύτεροι παίκτες από μένα, για να υπάρχει ανταγωνισμός. Και μέσα από τον ανταγωνισμό, γίνεται καλύτερη η ομάδα. Αν υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός, έρχονται οι επιτυχίες. Αν είναι επαναπαυμένοι οι ποδοσφαιριστές και ξέρουν ότι παίζουν συνέχεια, υπάρχει κορεσμός στην ομάδα και δεν αποδίδουν το 100%».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep