Πρόκριση με... αγγαρεία

Ο Άρης πήρε το εισιτήριο στους «16» ως δεύτερος του ομίλου του μετά το... σβηστό 0-0 με τη Βέροια.

Πρωταρχικός στόχος του Άρη είναι η άνοδος, αλλά δεν θα μπορούσε να πει «όχι» σε διάκριση στο Κύπελλο. Η πρόκριση στους «16» ουσιαστικά είχε εξασφαλιστεί μετά το 3-3 με τον Αστέρα Τρίπολης, οπότε την Τρίτη (13/12) το απόγευμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο τεχνικός, Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε να δώσει ευκαιρίες σε αρκετούς ποδοσφαιριστές του. Η αντίπαλός του, Βέροια είχε αποκλειστεί με δύο ήττες και το μεταξύ τους 0-0 ξεχάστηκε ήδη σε ένα κακό ματς.

Πέρα από κάποια ξεσπάσματα των δύο ομάδων, το παιχνίδι ήταν κακό. Βέβαια, η ομάδα της Ημαθίας στο τελευταίο 20λεπτο είχε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει το πρώτο τέρμα της στο θεσμό, με τους γηπεδούχους να παίρνουν εν τέλει τον πόντο και παράλληλα να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας στη Football League.

Πολύ μέτριο το πρώτο ημίχρονο με λίγες καλές φάσεις. Ο Άρης και η Βέροια, άλλωστε, παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές. Η γηπεδούχος απειλήθηκε στο 6' όταν ο Αναγνωστόπουλος έσωσε την εστία του σε διαδοχικά σουτ των Μεληκιώτη, Λινάρδου. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός, αλλά οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο. Στο 23' ο Καντιμοίρης παραχώρησε κόρνερ σε σουτ του Ντόγου, ενώ στο 43' ο Καράμπελας έκανε ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά, έστρωσε στον Καπνίδη, όμως ο δεύτερος ήταν άστοχος.

Ενδεικτικές του διαδικαστικού χαρακτήρα που είχε το ματς ήταν οι τέσσερις αλλαγές που έγιναν πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα, έχοντας γνώση του προβαδίσματος που είχε ο Αστέρας Τρίπολης στο Αιγίνιο. Ήταν πιο κινητικός, αλλά στο γκολ το οποίο θα του έδινε και την πρώτη θέση στον όμιλο, δεν έφτασε. Αντίθετα, η Βέροια είχε δύο ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στο 74' και το 77'. Έτσι, οι «κίτρινοι» θα είναι παρόντες στην κλήρωση της Τρίτης (20/12), αλλά όχι στο πρώτο γκρουπ.

H LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Τσουμάνης, Καράμπελας (46' Ιντζίδης), Ρόβας, Γκεράο, Ανάκογλου, Παυλίδης (46' Μιλούνοβιτς), Καπνίδης, Βουτσιάς, Ντόγος (62' Τζανακάκης).

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Καλί (61' λ.τρ. Δόρης), Μελίσσης (46' Ασίγκμπα), Βασιλαντωνόπουλος, Παπαστεριανός, Σισίνιο, Λινάρδος, Μεληκιώτης, Χαροντάκης, Κάλβο (46' Μαυριάς), Μίλιεβιτς.

Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)
Βοηθοί: Λάζαρης, Καμπερίδης (Καβάλας)

Last modified onΠαρασκευή, 06 Ιανουάριος 2017 02:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep