«Να ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές η ΑΕΛ»

Η εκδήλωση της ΑΕΛ το βράδυ του Σαββάτου (27/2). Όσα είπαν Κούγιας, Νταμπίζας, Χαλκιά, Καλογιάννης...

Το Σάββατο (27/2) το βράδυ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η ΠΑΕ ΑΕΛ σε εκδήλωση που πραγματοποίησε, στην οποία παρέστησαν φορείς του τόπου, αλλά και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με τους «βυσσινί». Εκεί και τα τρόπαια του Κυπέλλου Ελλάδας του 1985, του πρωταθλήματος του 1988 και του Κυπέλλου Ελλάδας του 2007, τα οποία παρέλαβαν οι αρχηγοί εκείνων των ομάδων, οι Τάκης Παραφέστας, Γιάννης Γκαλίτσιος, Νίκος Νταμπίζας και Ζήσης Ζιάγκας, οι οποίοι με τη σειρά τους τα παρέδωσαν στον Αλέξη Κούγια, ο οποίος σκοπεύει να τα τοποθετήσει στο μουσείο που θέλει να φτιάξει στο «ΑΕL FC Arena».

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του κάμπου, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε: «Νιώθω βαθύτατα συγκινημένος και όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τον αθλητισμό αφήνοντας πίσω πολλές φορές το λειτούργημά μου, ένιωσα πολλές πικρίες και δέχθηκα πολύ λάσπη.Όταν για πρώτη φορά βρέθηκα στο γήπεδο της ΑΕΛ, ένιωσα τον παλμό του κόσμου, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό το μέγεθος. Πιστεύω πως ο θεός με αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο. Θέλω να σας υποσχεθώ πως θα προσπαθήσω όσο βρίσκομαι στην ομάδα, όχι σαν πρόεδρος, γιατί εδώ δεν μπορεί να είσαι πρόεδρος σε αυτό που είναι ιδέα.
Θα προσπαθήσω να σας κάνω υπερήφανους, όχι μόνος μου αλλά με αυτούς τους πολύτιμους συνεργάτες, όπως επίσης έχοντας δίπλα μου όλους τους τοπικούς φορείς και την ερασιτεχνική ΑΕΛ. Εγώ θα μένω στο προσκήνιο και μπροστά από μένα θα είστε όλοι εσείς που είστε η δύναμη της ΑΕΛ».

Ο Νίκος Νταμπίζας τόνισε: «Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι απόψε εδώ. Η βραδιά είναι ξεχωριστή γιατί ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν. Το πέρασμά μου από την ΑΕΛ με στιγμάτισε, χαίρομαι αφάνταστα που μου δόθηκε η ευκαιρία αυτά τα έξι χρόνια να είμαι αρχηγός της ΑΕΛ και να πάρουμε τον τίτλο. Θέλω να σας πω από καρδιάς πως όλο αυτά που έζησα με την ΑΕΛ έχει ειδικό βάρος και χρώμα, σίγουρα μπορεί να πήρα και με άλλες ομάδες, όμως αυτό που έζησα με την ΑΕΛ τα ξεπερνάει όλα».
Ερωτώμενος για το αν θα επιστέψει στην ΑΕΛ είπε: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει ανοδική πορεία και τα πάει περίφημα, όταν όμως μου ζητηθεί να επιστρέψω και εγώ από την πλευρά μου νιώθω έτοιμος θα το κάνω».

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε: «Η πόλη μας και ιδιαιτέρως ο Δήμος Λάρισας είναι στο πλευρό της ΑΕΛ γιατί βλέπει ότι εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, συνεισφέρει η διοίκησή της και στη κοινωνία μας. Είναι πολύ αξιόλογες οι ενέργειες που στηρίζει τους συνανθρώπους μας σε τέτοιες δύσκολες εποχές με τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια για την μεγάλη του ευαισθησία για το προσφυγικό, εύχομαι από καρδιάς άνοδο στην ΑΕΛ στην μεγάλη κατηγορία».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Οράσιο Μοράλες τιμήθηκε και είπε: «Ήρθα στην Ελλάδα πριν 40 χρόνια, η ΑΕΛ όμως με κέρδισε και έμεινα για πάντα εδώ. Όλα αυτά τα χρόνια πάνω απ’ όλα αγάπησα περισσότερο αυτή την ομάδα. Περιμένω πώς και πώς την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία και τις μεγάλες στιγμές που θα ξαναζήσουμε μαζί και την ομάδα να είναι εκεί που της αξίζει».

Η Λαρισαία Φανή Χαλκιά βραβεύτηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΑΕΛ και σχολίασε: «Είμαι πολύ συγκινημένη για την σημερινή βραδιά και την τιμή που μου κάνετε, το χώρο που γεννήθηκα δεν τον διάλεξα όμως το να επιστρέφω εγώ είναι γιατί τον αγαπώ πάρα πολύ. Η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα που κατάφερε να πάρει τίτλους και πάνω απ’ όλα έχει τον θαυμάσιο κόσμο που την στηρίζει. Όταν επιστρέφω στην πόλη μου ανοίγουν αγκαλιές που με σφίγγουν. Εύχομαι στην ΑΕΛ να φτάσει και πάλι ψηλά».

Πηγή: athleticlarissa.gr

Last modified onΚυριακή, 28 Φεβρουάριος 2016 00:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep