Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Μεγαλείο παραπληροφόρησης»

Ο Παναιγιάλειος διέψευσε τα περί επεισοδίων και πτώσης φιλάθλου...

Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε, όπως αναμενόταν, ο Παναιγιάλειος την Τρίτη (23/12) και διέψευσε κατηγορηματικά όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με επεισόδια, αλλά και σε ό,τι αφορά στην πτώση φιλάθλου. Η διοίκηση κατηγόρησε ιστοσελίδα της Πάτρας μέσω της οποίας αναπαρήγαγαν τα παραπάνω όλα τα ΜΜΕ πανελλαδικά και, μάλιστα το θέμα «έπαιξε» ακόμα και σε δελτία ειδήσεων.

Η διοίκηση των «μελανόλευκων» σημείωσε ότι ούτε μολότοφ έπεσαν, ούτε δακρυγόνα, ούτε ζημιές έγιναν σε αυτοκίνητα ή οικίες. Και, μάλιστα, ενημέρωσαν ότι ουδέποτε φίλαθλος έπεσε στο κενό, αλλά ότι ένιωσε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο και επέστρεψε για να παρακολουθήσει τη συνέχεια του αγώνα...

Η τοποθέτηση της ΠΑΕ έχει ως εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ» ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΛΗΘΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΠΙΚΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε (μέσω διαδικτύου) ότι, μετά τη λήξη τού χθεσινού αγώνα τής ομάδας μας με αντίπαλο την Παναχαϊκή, προκλήθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια μέσα και έξω από το δημοτικό στάδιο Αιγίου, με… «θύματα οπαδούς τής πατρινής ομάδας». Διαβάσαμε για… μολότοφ, «βροχή από πέτρες», δακρυγόνα, συγκρούσεις με την Αστυνομία, ακόμα και για έναν φίλαθλο που μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Αιγίου, λόγω πτώσης του από την κερκίδα (!). Και όλα αυτά ξεκίνησαν από site της Πάτρας, για να αναπαράγουν στη συνέχεια την… είδηση ακόμη και «σοβαρά» Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πρωτεύουσας. Η παραπληροφόρηση και η οπαδική δημοσιογραφία από… καναπεδάτους δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους» (που φυσικά δεν ήταν καν στο γήπεδο) σε όλο της το «μεγαλείο»!

Το «κακό» πάντα πουλάει και, δυστυχώς, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο ο «κίτρινος Τύπος» συνεχίσει να ανθεί, κυρίως στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

Τώρα, τι ακριβώς έγινε μετά τη λήξη του ντέρμπι. Μεμονωμένα περιστατικά ανάμεσα σε κάποιους νεαρούς και από τις δύο πλευρές, τα οποία φυσικά και καταδικάζουμε, αλλά δυστυχώς –όπως φαίνεται– πάντα ή σχεδόν πάντα θα παρατηρούνται σε παιχνίδια που έχουν τον χαρακτήρα τού γειτονικού ντέρμπι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν αγώνα Παναιγιαλείου – Παναχαϊκής. Ούτε μολότοφ έπεσαν, ούτε δακρυγόνα, ούτε αυτοκίνητα αλλά και παρακείμενες με το γήπεδο οικίες καταστράφηκαν! Και επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, το μόνο που έγινε ήταν το γνωστό «κρυφοκυνηγητό» που (δυστυχώς) τις περισσότερες φορές γίνεται μεταξύ ελάχιστων οπαδών νεαρής ηλικίας και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ, και το οποίο δεν πρέπει να διήρκεσε πάνω από τρία λεπτά!

Για του λόγου το αληθές, σας παραπέμπουμε στον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Ταξίαρχο Ιωάννη Σεϊντή αλλά και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μιχάλη Οικονομόπουλο, που όχι μόνο ήταν στο γήπεδο, αλλά γνωρίζουν και πολύ καλά τι συνέβη τόσο εντός και εκτός αυτού, από τις εκθέσεις – αναφορές που συνέταξαν οι υφιστάμενοί τους. Δεν είναι, λοιπόν, δύσκολο για κάποιους «δημοσιογράφους» να σηκώσουν το τηλέφωνό τους και να επικοινωνήσουν με την τοπική ηγεσία τής ΕΛ.ΑΣ. για να μάθουν τι ακριβώς συνέβη.

Και συνεχίζουμε με τον «σοβαρό τραυματισμό» (;) φιλάθλου, που (σύμφωνα με μερίδα ηλεκτρονικού και όχι μόνο Τύπου) νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Αιγίου. Η αλήθεια (και μόνο η αλήθεια) είναι η εξής: Ο νεαρός φίλαθλος κατά την είσοδό του στο γήπεδο αισθάνθηκε μια ελαφρά αδιαθεσία και έχασε για δευτερόλεπτα τις αισθήσεις του. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές τού Ερυθρού Σταυρού που του παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για προληπτικούς (κυρίως) λόγους. Και θέλετε να μάθετε τη συνέχεια; Ο Αιγιώτης φίλαθλος λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση! Έλεος πια!!!

Γνωρίζουμε πολύ καλά, κύριοι, τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως, και η παραπληροφόρηση καλά κρατεί…

Τελειώνουμε με μία φιλική συμβουλή: Η διασταύρωση της είδησης ανέκαθεν αποτελούσε βασική αρχή τής δημοσιογραφίας και είναι το πρώτο που διδάσκεται στις σχολές όλου του κόσμου… Όπως φαίνεται όμως, ελάχιστοι πλέον το τηρούν στην ηλεκτρονική εποχή που ζούμε. Δυστυχώς…».

Last modified onΤρίτη, 23 Δεκέμβριος 2014 14:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep