Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Το φιλικό ντέρμπι... βάφτηκε κίτρινο!

  • Written by 
  • Published in ΑΕΚ
  • 0 comments

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε 3-2 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια με 3-2 στον φιλικό αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου (22/11) στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών. Το φιλικό ντέρμπι δόθηκε προκειμένου οι δύο ομάδες να παραμείνουν σε ετοιμότητα ενόψει της επανέναρξης των Πρωταθλημάτων τους, ενώ φυσικά οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών τού προσέδωσαν... ειδικό βάρος.

Οι δύο προπονητές Τραϊανός Δέλλας και Γιάννης Αναστασίου είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν πολλούς παίκτες και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάστασή τους στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αν και οι πρώτες ενδιαφέρουσες φάσεις προήλθαν από τον Παναθηναϊκό (16' Πέτριτς, 22' Κλωναρίδης), η ΑΕΚ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με προβολή του Αραβίδη στο 29' έπειτα από σέντρα του Μπαρμπόσα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με σουτ του Ρισβάνη.

Η «Ένωση»... απάντησε με γκολ στο 36' με πλασέ του Πλατέλλα και απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ στο 39' ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να πετύχει το 3-0 αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος απομάκρυνε την μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 47', ο Παναθηναϊκός που είχε τελείως διαφορετική ενδεκάδα, μείωσε με σουτ του Δώνη έπειτα από ασίστ με κεφαλιά του Μπεργκ. Έξι λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» έφτασαν στην ισοφάριση με προβολή του Μπερίσα, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Σπυρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει εντυπωσιακό ρυθμό και στο 58' έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Μπεργκ, ο οποίος στο 60' είχε και σουτ στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ, ωστόσο, ήταν αυτή που ανέκτησε το προβάδισμα στο 67' με προβολή του Ντακόλ έπειτα από κεφαλιά πάσα του Ζόριτς, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Πάντως, στο 81' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Μπεργκ ηττήθηκε στη μονομαχία του με τον Μπεργκ.

* Οι επικεφαλής των δύο ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος, αντάλλαξαν θερμή χειραψία πριν από την έναρξη του ματς, το οποίο παρακολούθησαν από το ίδιο μπουθ. Ο πρώτος βρισκόταν από νωρίς στη σουίτα μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και λίγο ώρα αργότερα μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

* Ο Μάνταλος αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο στο 45' καθώς τραυματίστηκε έπειτα από κόντρα με τον Λαγό.

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης (77' Γροντής), Λαμπρόπουλος (68' Σαρρής), Κολοβέτσιος (86' Σβάρνας), Μπακάκης  (86' Τζανετόπουλος), Κορδέρο (77' Φαγέ), Ανάκογλου (68' Ρόβας), Μάνταλος (45' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (70' Μπρέσεβιτς), Πλατέλλας (59' Ντούνης), Αραβίδης (59' Zόριτς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπούι, Ντίνας, Κλωναρίδης, Πέτριτς. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι Στιλ, Νάνο, Κουτρουμπής, Μέντες, Σπυρόπουλος, Δώνης, Μπαϊράμι, Νίνης, Σταματάκης, Μπερίσα, Μπεργκ.

Last modified onΣάββατο, 22 Νοέμβριος 2014 17:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep