Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Μας αξίζει να είμαστε στα πλέι οφ»

Ο Άλμπι Άλλα υποστήριξε ότι ο Φωκικός μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου παίζουν την καλύτερη μπάλα.

Ο 21 ετών ποδοσφαιριστής τόνισε παράλληλα ότι η ομάδα του αξίζει να βρίσκεται στα πλέι οφ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

Albi, δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για σένα, πέρα από το ότι ήρθες στον Φωκικό δανεικός από τον Εργοτέλη. Μίλησέ μας λίγο για την πορεία σου μέχρι σήμερα.

«Ξεκίνησα να παίζω μπάλα στην αμάδα του χωριού μου στην Κρήτη, στο α’ τοπικό, σε ηλικία 12 ετών. Έπαιξα 3 χρόνια στην ομάδα του «Δωριέα» όπως λέγανε την ομάδα μου και εν συνεχεία στα 15 μου με πήρε ο Εργοτέλης στα τμήματα υποδομής. Αγωνίστηκα στην Κ18 και ύστερα από έναν χρόνο έπαιξα στην Κ20. Από τότε μέχρι και φέτος που έφυγα με την μορφή δανεισμού έπαιζα πάντα στον Εργοτέλη. Αν και ουσιαστικά συμμετείχα στις προπονήσεις της αντρικής ομάδας από τα 18 μου τελικά πέρυσι υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο στην πρώτη αμάδα».

Φαντάζομαι μέχρι την στιγμή που σου ανακοίνωσαν τον δανεισμό σου δεν είχες επισκεφτεί την Άμφισσα, πώς είδες τα πράγματα στην πόλη όταν ήρθες;

«Να σε διορθώσω και να σου πω ότι δεν μου ανακοίνωσαν τον δανεισμό μου για τον απλό λόγο ότι, μόνος μου ήθελα να έρθω σε ομάδα Β’ Εθνικής για να προσπαθήσω να έχω μια «γεμάτη» χρονιά σε παιχνίδια αφού στον Εργοτέλη δεν θα είχα πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο τότε προπονητής μου, κ. Γιάννης Πετράκης, μίλησε στον Γιώργο Κούτση για εμένα και έτσι ήρθα στην Άμφισσα, με είδε και στη συνέχεια υπέγραψα στον Φωκικό. Ήταν επιλογή μου να πάω σε μια μικρή πόλη, η οποία θα έχει οικογενειακό κλίμα και δεν θα έχει εξωτερικούς παράγοντες να με αποσπούν από τον στόχο μου, που είναι να βελτιώσω όσα περισσότερα μπορώ για να γυρίσω όσο πιο έτοιμος γίνεται στο Εργοτέλη. Δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή για αυτήν την επιλογή μου. Μου αρέσει η Άμφισσα και οι άνθρωποι είναι ζεστοί. Θα έλεγα μάλιστα πως έχουν πολλά κοινά με την Κρήτη».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον προπονητή, Γιώργο Κούτση;

«Μέχρι στιγμής η συνεργασία μου με τον κ. Κούτση είναι άψογη. Χαίρομαι που στην αρχή της καριέρας έχω έναν τέτοιο προπονητή, ο οποίος μπορεί να μου περάσει μια φιλοσοφία νικητή και με κάνει να βγάζω πολλά πράγματα τόσο ποδοσφαιρικά όσο και στον χαρακτήρα μου που δεν ήξερα ότι είχα. Είναι ένας προπονητής μικρός ηλικιακά που πρόσφατα «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια έτσι καταλαβαίνει πολλά θέματα που μας προβληματίζουν και έχει την ικανότητα να τα αποβάλει από πάνω μας και έχει τρόπο του να μας βοηθάει να ήμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο παιχνίδι που έρχεται κάθε φορά. Άλλωστε πιστεύω πως το κλίμα και η χημεία που έχουμε όλοι οι παίχτες τόσο μεταξύ μας όσο και με τον προπονητή μας, είναι ο βασικός παράγοντας που κάνουμε μια ικανοποιητική χρονιά».

Πώς εξηγείς το γεγονός ότι ο Φωκικός παίρνει φέτος πολύ καλά αποτελέσματα στην έδρα του, ενώ … «μπλοκάρει» έξω από αυτήν;

«Κοιτάξτε, έχουμε την ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας και στους δυο ομίλους, αυτόματα καταλαβαίνει κανείς πως αυτή η αμάδα μπορεί να έχει ταλέντο και ενθουσιασμό αλλά της λείπει η εμπειρία να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο πως μπαίνουμε πάντα πρώτοι στο σκορ αλλά μετά κυριαρχεί ένας πανικός και κάτι πάντα πάει στραβά, στα εκτός έδρας παιχνίδια μας. Στην έδρα μας από την άλλη ξεχειλίζει το πάθος και παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό ο κόσμος που μας στηρίζει με την παρουσία του στο γήπεδο. Είναι διαφορετικά να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο, η ψυχολογία είναι διαφορετική. Στο τελευταίο εντός έδρας ματς με τα Ψαχνά, ο κόσμος έχει μερίδιο στη νίκη γιατί μας παρακινούσε, μας χειροκροτούσε, μας επιβράβευε και παίζαμε και για αυτούς. Τον ευχαριστούμε που δίνει το παρών σε κάθε μας ματς στην Άμφισσα, αν και θα ήθελα να δω ακόμα περισσότερους στο γήπεδο να στηρίζουν την αμάδα της πόλης τους».

Πώς βλέπεις την υπόθεση των play offs για τον Φωκικό;

«Πιστεύω πως μας αξίζει να είμαστε μια από τις ομάδες που θα παίξουν στα μπαράζ και θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε. Παίζουμε. μαζί με τον Ολ. Βόλου, την καλύτερη μπάλα στην κατηγορία. Έχουμε αρκετά ποιοτική αμάδα και δεν βλέπω να μας λείπει κάτι για να τα καταφέρουμε. Πρέπει να σταθούμε από εδώ και πέρα στις λεπτομέρειες και να τις βελτιώσουμε, γιατί όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα θα κριθούν πολλά εκεί, στις λεπτομέρειες».

Ποιόν συμπαίχτη σου στον Φωκικό θαυμάζεις και γιατί;

«Δεν μπορώ να πω κάποιον συγκεκριμένο γιατί θα αδικήσω τους υπόλοιπους. Από όλους στην αμάδα έχω προσωπικά να πάρω και κάτι. Είμαστε μια αμάδα με πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες για αυτό έχουμε και καλή χημεία και είμαστε πραγματικά αγαπημένοι μεταξύ μας γιατί συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Επίσης πιστεύω ότι πολλά παιδιά από την φετινή έχουν δυνατότητες να κάνουν μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο».

Και κλείνοντας, ποια είναι η αγαπημένη σου ευρωπαϊκή ομάδα και ποιος παίχτης αποτελεί το πρότυπό σου;

«Αγαπημένη μου ευρωπαϊκή αμάδα είναι η Λίβερπουλ και αγαπημένος μου Steven Gerrard. Θεωρώ ότι είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής που σκοράρει με διαφορετικούς τρόπους και είναι η καρδιά της Λίβερπουλ, αλλά πάνω από όλα τον θαυμάζω γιατί όταν η Λίβερπουλ πριν λίγα χρόνια είχε οικονομικά προβλήματα και όλοι οι παίχτες της έφυγαν, αυτός παρέμεινε, την στήριξε και έδειξε πως υπάρχουν ακόμα ποδοσφαιριστές που παίζουν για την φανέλα και δεν κοιτάνε μόνο το οικονομικό κομμάτι».

Last modified onΠέμπτη, 23 Ιανουάριος 2014 09:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep