Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Υπολογίζω στον Χουάντερσον»

Ο Σίνισα Γκόγκιτς με δηλώσεις του τόνισε ότι υπολογίζει στον Χουάντερσον.

Ο Σερβοκύπριος τεχνικός μίλησε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα bluearena για την πορεία της προετοιμασίας του Ηρακλή, την εικόνα στα φιλικά, για τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να παίζει ο «γηραιός», τους νεαρούς παίκτες, αλλά και τον κόσμο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σίνισα Γκόγκιτς:

«Σας συγκέντρωσα εδώ για να σας μιλήσω για την προετοιμασία. Όλοι οι παίκτες, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαν στις εξετάσεις που έκαναν στην αρχή, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις. Πρέπει να ξέρετε –αν και νομίζω ότι το είδατε και εσείς στο διάστημα της παραμονής σας στο Μπάνσκο- ότι η προετοιμασία ήταν πολύ σκληρή και επίπονη και αυτό γιατί η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις, υπήρχε ένταση, δουλέψαμε διαφορετικά. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Οι παίκτες μου ανταποκρίνονταν κάθε μέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά την πίεση που τους ασκήθηκε στην προπόνηση. Μαθαίνουν πλέον να προπονούνται σε υψηλούς ρυθμούς, γιατί μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι εγώ ζητώ πρέσινγκ ψηλά, κατοχή της μπάλας, να ξέρουμε τι κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Και το καλύτερο; Να αποκτήσουν οι παίκτες αυτοπεποίθηση, να πιστέψουν στον εαυτό τους και να λειτουργήσουν ως ομάδα. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να ανταποκριθούν από την αρχή, γιατί ζητάω ένα υψηλό επίπεδο. Αλλά κάθε παίκτης που βρίσκεται στην ομάδα, θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό».

Για την εικόνα στα φιλικά: «Εγώ είμαι ευχαριστημένος. Τα παιδιά έδωσαν το 100%, αλλά η κούραση είναι μεγάλη, τα πόδια βαριά και όταν υπάρχει κούραση τότε και το μυαλό δυσκολεύεται να ακολουθήσει. Σ' αυτή τη φάση και σε κάθε φιλικό θέλω να βλέπω τακτικά στοιχεία που βγάζουμε στην προπόνηση, να διορθώνουμε τα λάθη, να αποκτούμε ταυτότητα, να είμαστε μαζί. Τα πρώτα φιλικά εξάλλου, είναι σαν προπονήσεις, είναι για να δώσουμε ευκαιρίες σε κάθε παίκτη Γι' αυτό τον λόγο και σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα, όπως και σ' αυτό με την Τεούτα χρησιμοποίησα δύο διαφορετικές ενδεκάδες, χρησιμοποιώντας όλα τα παιδιά».

Για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα: Πιστεύω ότι σιγα – σιγά σε 15 με 20 ημέρες θα έχουμε μια εικόνα. Η ομάδα πρέπει να φρεσκαριστεί για να έχουμε αυτό που θέλουμε, παρά το γεγονός ότι δεν ξέρουμε –και αυτό είναι κρίμα- πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είναι πραγματικά λυπηρό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να συμβαίνει κάτι τέτοιο και εμείς να λέμε ότι προσπαθούμε να διορθώσουμε το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι η κρίση είναι μεγάλη και την περνά όλος ο κόσμος. Αλλά αν θέλουμε επιτέλους να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να παίρνουμε πιο άμεσα τις αποφάσεις. Μόνο έτσι θα γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο».

Για τους συνεργάτες του: «Από την προετοιμασία θέλω να ευχαριστήσω βασικά το ιατρικό επιτελείο, τους φροντιστές και τον μάγειρα, γιατί τα έδωσαν όλα. Όλοι τους προσπάθησαν πραγματικά και δεν σταμάτησαν ποτέ να βοηθούν την ομάδα».

Για τις αρχικές εξετάσεις: «Δεν θέλω να ρίχνω ευθύνες σε κανέναν, αλλά από την πρώτη μέρα κατάλαβα τι γίνεται. Ότι κάτι δεν πάει καλά και εννοώ σε όλους τους παίκτες».

Για τον τρόπο παιχνιδιού που του αρέσει: «Είναι αυτό που μπορέσατε να δείτε και εσείς στο πρώτο μου παιχνίδι με αντίπαλο το Βόλο στα πλέι-οφ. Θέλω να πιέζουμε ψηλά, να ελέγχουμε τον ρυθμό, να ξεκινάμε την άμυνα από τον σέντερ φορ και την επίθεση από τον τερματοφύλακα. Θέλω να έχουμε υψηλό ρυθμό και υπομονή στο παιχνίδι μας. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι τώρα. Το γεγονός ότι οι παίκτες δεν είχαν υπομονή. Με την πρώτη πάσα, προσπαθούν να βγουν μπροστά με αποτέλεσμα να κάνουν λάθος. Είναι καλύτερη να πασάρεις στο διπλανό σου παρά να κάνεις κάτι που θα στοιχίσει. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού που μου αρέσει και ελπίζω αυτός ο τρόπος να αρέσει και στον κόσμο».

Για τους νεαρούς: «Είναι στα πλαίσια της δουλειάς μου να παίρνω κάθε φορά μαζί μου παιδιά από την ομάδα Νέων, για να μπορούν να βλέπουν τον επαγγελματισμό με τον οποίο εργαζόμαστε και να μπαίνουν στο κλίμα. Παράλληλα όμως πρέπει και να τα προστατέψω. Το θετικό είναι ότι τα παιδιά δείχνουν θέληση και αυτό είναι καλό για το μέλλον τους. Το επόμενο διάστημα θα φέρουμε κι άλλους».

Για τον Τσιλιανίδη: «Πραγματικά αυτό το παιδί, δουλεύει πολύ καλά, όπως καλά ανταποκρίθηκε και στη θέση του δεξιού μπακ, που τον χρησιμοποίησα. Με τον τρόπο αυτό του έδωσα μία ακόμη λύση. Αυτό κάνω συνήθως. Είμαι από τους προπονητές που ψάχνουν, που βλέπουν παίκτες και τους χρησιμοποιώ σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που έχουν παίξει. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, είμαι ευχαριστημένους από τους νεαρούς, για κάποιους εκ των οποίων είναι η πρώτη ή η δεύτερη προετοιμασία. Είναι σε καλό δρόμο και δείχνουν θέληση».

Για τους ομίλους στο πρωτάθλημα: «Τι μπορώ να πω εγώ γι' αυτό; Πιστεύω απλά ότι με έναν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Διότι πρωτάθλημα με δεκατρία παιχνίδια είναι λίγο. Σε κάθε περίπτωση όμως ότι και να γίνει εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το ποιες ομάδες υπολογίζει: «Κοιτάξτε είμαι προπονητής που βλέπω πρώτα την δική μου την ομάδα. Θεωρώ όμως ότι όσες ομάδες έχουν ιστορία και βαριά φανέλα θα είναι και τα φαβορί. Όλες όμως υπολογίζονται το ίδιο. Από την πρώτη, μέχρι την τελευταία. Θέλει πολύ ξύλο και δουλειά για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο πλέον, γιατί όλες οι ομάδες παίζουν κλειστά. Πρωταρχικός τους στόχος είναι το μηδέν. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή από εμάς όλο αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Ακόμα και όταν χάνουμε πρέπει να διατηρούμε την ψυχραιμία και την ψυχολογία μας, έτσι να βρίσκουμε πάντα τον τρόπο να φτάνουμε στην ανατροπή.

Για την πορεία του Εργοτέλη: «Έφυγε ένας άνθρωπος που ήταν το «Α» και το «Ω» για τον σύλλογο. Ήρθε ο γιος του, αλλά δεν είχε τις δυνατότητες με αποτέλεσμα να αναλάβει μια διοικούσα επιτροπή. Ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Εδώ ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Στον Εργοτέλη, οι περισσότεροι έλεγαν ότι αυτή η ομάδα θα πέσει. Εδώ όλα είναι διαφορετικά. Έχουμε καλύτερο και πιο έμπειρο ρόστερ».

Για την συνεργασία με τον Κώστα Τσαλίκη: «Είναι πολύ καλή. Και στις μεταγραφές έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, αλλά σίγουρα θέλει περισσότερο χρόνο. Πολλά πράγματα που δεν είχε στην προηγούμενη ομάδα του, τώρα τα έχει. Και αυτός προσπαθεί να οργανωθεί. Οι δυο μας πάντως έχουμε καλή συνεργασία με όλη την ομάδα, οι παίκτες ξέρουν και καταλαβαίνουν το στόχο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Για τον κόσμο: «Στην Ελλάδα συνήθως κρίνουμε εύκολα. Όχι μόνο μια ομάδα, αλλά και παίκτες. Κρίνετε από πολύ νωρίς αν ένας παίκτης είναι καλός ή κακός αν μια ομάδα είναι καλή ή κακή. Αλλά εγώ το έχω περάσει και πρόσφατα το μήνυμα. Μόνο μαζί και ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε χαρούμενους, όμως κανένας παίκτης ποτέ πριν ξεκινήσει σε μια ομάδα μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο ότι θα κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Αυτό ωστόσο, που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι η ομάδα θα έχει ταυτότητα, πολλά τρεξίματα και θα παλεύει για τη νίκη εντός και εκτός έδρας. Εγώ τους καταλαβαίνω καλά. Όταν υποστηρίζεις μια μεγάλη ομάδα, δεν είναι εύκολο να περιμένεις».

Για τον Χουάντερσον είπε: «Στη συγκεκριμένη υπόθεση ισχύει αυτό που έχω πει και στην αρχή. Στην ομάδα μου δεν ήθελα να έχω ξένο τερματοφύλακα και γι' αυτό ψάξαμε ομάδα για να παραχωρηθεί δανεικός. Είχε δύο προτάσεις, αλλά δεν ήθελε να φύγει. Τον υπολογίζω κανονικά. Δεν έπαιξε στο δεύτερο φιλικό και ήταν ενημερωμένος, αφού στα δύο τελευταία φιλικά ήθελα να δώσω από ένα ημίχρονο σε κάθε τερματοφύλακα. Είναι καλός τερματοφύλακας, έχει καλά στοιχεία και έχω πει στον Κηπουρό να υπάρχει κυκλική συμμετοχή στα φιλικά. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος με όλους τους παίκτες».

Για το ότι επέλεξε τον Ζαχόρα αντί του Κιρόφσκι: «Κοιτάξτε στο θέμα Κιρόφσκι δεν ήθελα να αναφερθώ. Επαναλαμβάνω όμως αυτό που είχα πει και τότε στον πρόεδρο. Ότι έβαλε 8 γκολ στο πρωτάθλημα και 4 στα πλέι - οφ, αλλά εγώ θέλω ένα διαφορετικό στυλ σέντερ φορ. Και από την στιγμή που μπορούσα να πάρω τον Ζάχορα, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Έχουν διαφορετική ποιότητα και ταιριάζει πιο πολύ στο στυλ που θέλω εγώ να περάσω στους παίκτες.

Και εσείς όμως καλό είναι να περιμένετε. Μην κρίνεται από τώρα τους παίκτες. Να τους κρίνεται από το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Τώρα γίνονται απλά δοκιμές. Και για να καταλήξω, εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν έχω κάνει λάθος στο θέμα αυτό. Το μόνο που με κράτησε στο θέμα Κιρόφσκι ήταν το γεγονός ότι πέτυχε 12 γκολ».

Last modified onΔευτέρα, 12 Αύγουστος 2013 10:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep