Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Το καλύτερο από τότε που ήρθα»

Στην εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Παναιτωλικό στάθηκε ο Τίμος Καβακάς.

Ο προπονητής της ΑΕΛ δήλωσε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με ποιοτικούς ποοσφαιριστές, η οποία βρίσκεται σε ανοδική πορεία με θετικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Στο πρώτο 45λεπτο κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι από τότε που είμαι στον πάγκο. Δεν κατορθώσαμε να κερδίσουμε και να «κλειδώσουμε» το ματς. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήμασταν επιθετικοί και αναγκάσαμε μία ομάδα που δεν είναι Β' Εθνικής, με τεράστια αξία και εμπειρία σε παθητικό ρόλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την άκαρπη υπεροχή χωρίς να κάνουμε ευκαιρίες. Ήταν καθοριστικές οι κακές επιλογές των παικτών. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Δεν έχω, βέβαια, παράπονο. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια ότι πρέπει να καταλάβουμε πως είμαστε δυνατοί και θα κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί. Να είμαστε σε όλα τα ματς ανταγωνιστικοί. Είμαστε υποχρεωμένοι την Τετάρτη να παίξουμε για ένα αποτέλεσμα σε ένα δύσκολο ματς και να πάμε πιο ψηλά στη βαθμολογία».

Σχετικά με τη συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη (07/03) ανέφερε: «Ένα και μπορεί να αλλάξει όλο το νόημα. Μου κάνατε μία ερώτηση, γιατί πιστεύω ότι η ΑΕΛ θα ανέβει. Και είπα ότι πιστεύω στους παίκτες μου, στη δυναμική της ΑΕΛ και στη δουλειά που κάνουμε. Όπως πιστεύουν όλες οι ομάδες. Δεν είπα ποτέ ότι δουλεύω καλύτερα από άλλους. Δεν θέλω να δημιουργούνται προβλήματα και να διαψεύδω δηλώσεις μου. Εάν δεν προλαβαίνετε να σημειώνετε, να τα ξαναλέω! Μην βγάζετε δικά σας νοήματα».

-Τι έγινε και η ομάδα αν και έπαιξε καταπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο να έχει ένα δεύτερο μέρος που δεν είχε καμία σχέση η απόδοση της ομάδας με αυτή του πρώτου;

«Όντως στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καταπληκτικά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο δύσκολο να κρατήσεις το ίδιο τέμπο αλλά πάλι είχαμε την υπεροχή αλλά δεν βρήκαμε τις λύσεις. Πράγμα το οποίο είναι δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα του επιπέδου του Παναιτωλικού να διασπάσεις την άμυνα. Εκτός από τις συνεργασίες θα πρέπει να βρεις και τα ατομικά στοιχεία. Κάτι που σε αυτό τον τομέα υστερήσαμε. Στο πρώτο μέρος χάσαμε τρεις ευκαιρίες που δεν χάνονται. Εάν κάναμε εκεί το 2-0 το παιχνίδι θα είχε τελειώσει. Αυτή η ΑΕΛ δεν μπορεί να φάει μετά δύο γκολ. Όταν παίζεις με τόσο ποιοτική ομάδα και κάνουμε μια ευκαιρία και αυτή από δικά μας λάθη, λέει πολλά. Και πόσο μάλλον όταν βάζεις σε μια ζυγαριά τους δικούς μας παίκτες με αυτούς του Παναιτωλικού έχουμε να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα και είναι άξιοι συγχαρητήριων για την εικόνα που είχαν».

-Ποιο είναι το πιο δύσκολο ματς. Με τον Παναιτωλικό ή με το Γάζωρο;

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, της Τετάρτης είναι πιο κρίσιμο. Γιατί ίσως να πιεστούμε περισσότερο ώστε να κερδίσουμε».

-Οι αλλαγές που κάνατε ήταν για λόγους τακτικής ή όχι;

«Εγώ είμαι ευχαριστημένος και από τα δύο παιδιά που βγήκανε. Με τον Λιαπάκη θέλαμε να δώσουμε περισσότερη ηρεμία στην ομάδα και καλύτερη πάσα. Και ο Δεινόπαπας γιατί έχει το ατομικό στοιχείο. Όντως έκανε προσπάθειες αλλά σε μια καθοριστική φάση θα μπορούσε να σουτάρει αντί να πασάρει».

-Πώς εξηγείτε τις πολλές ισοπαλίες στα τελευταία παιχνίδια;

«Οι ομάδες δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους. Ειδικά οι ομάδες που διεκδικούνε την άνοδο. Μπορεί να μην κερδίσαμε σήμερα αλλά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση».

-Από τότε που ήρθατε στην ΑΕΛ η ομάδα παίζει καλύτερα από ότι πριν όμως δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει καμία ομάδα από αυτές που έχουν τους ίδιους στόχους. Πως το εξηγείτε αυτό;

«Θα προβληματιζόμουνα εάν παίζαμε με ομάδες που ναι μεν είχαμε τον ίδιο στόχο όπως ο Παναιτωλικός που έχει το τετραπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας, αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη ήμασταν εμείς. Να ξέρετε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας αλλά παίζουνε και οι άλλες ομάδες. Εμένα προσωπικά θα με κακοφαινόταν αν είχαμε το ρόστερ του Παναιτωλικού και παίζαμε με τον τρόπο που έπαιξε σήμερα. Εμένα με γεμίζει αισιοδοξία η εμφάνιση και έδειξαν οι παίκτες ότι είναι δυνατοί. Όταν σε αυτές τις ομάδες παίζεις τέτοιο ποδόσφαιρο δεν είναι μικρό πράγμα. Αλλά σημασία έχουν οι τρεις πόντοι. Όμως δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα. Θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στη συνέχεια».

-Η εικόνα του Ζεκίνια σας άρεσε;

«Προσπάθησε. Στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε, γιατί του λείπουν παιχνίδια. Αλλά περιμένω περισσότερα πράγματα από αυτόν όπως και από τους άλλους παίκτες».

-Για ποιο λόγο κάνατε την αλλαγή στο 50΄ και όχι στο ημίχρονο;

«Ήθελα να δω τι θα κάνει το αντίπαλος ώστε να προσαρμόσω ανάλογα την τακτική μας».

 

Last modified onΚυριακή, 10 Μάρτιος 2013 21:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep