Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Να σοβαρευτούμε»

  • Written by 
  • Published in ΑΕΛ
  • 0 comments

Παρά τη νίκη (3-0) της ΑΕΛ ο Τίμος Καβακάς είχε παράπονα από τους παίκτες του.

Ο τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας έπειτα από το τρίποντο σε βάρος της Αναγέννησης Γιαννιτσών δήλωσε: «Κερδίσαμε δίκαια, ενώ θα μπορούσε το σκορ να ήταν μεγαλύτερο. Παρόλα αυτά σήμερα δεν έμεινα ευχαριστημένος από αυτό που εγώ θέλω να βλέπω και αυτό που δουλεύουμε. Θα πρέπει αγωνιστικά να είμαστε πιο ήρεμοι και ορισμένα παιδιά που ζητήθηκαν να αντεπεξέλθουν και να παίξουν σε ένα παιχνίδι και μου έδειξαν ότι είναι πίσω.

Θα πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί το πρωτάθλημα είναι μακρύ και υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και ελπίζω να μην έχουμε άλλα προβλήματα στη συνέχεια».

-Ο Πόνσε σε τι κατάσταση είναι;

«Θα εκτιμηθεί αύριο, αλλά μπορεί να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Χτύπησε στο ίδιο σημείο (σ.σ. δικέφαλος) και έπαθε υποτροπή».

- Ο Τσίγκας γιατί έμεινε εκτός 11αδας;

«Ο Τσίγκας για λόγους ροτέσιον τον αφήσαμε εκτός για να ξεκουραστεί διότι είχε παίξει πολλά παιχνίδια και θα πρέπει να τον προφυλάξουμε. Από την άλλη είχαμε τον Κρητικό που ήταν σε καλή κατάσταση και τον βάλαμε να παίξει. Θα πρέπει αυτή τη στιγμή να μπαίνεις σε και τέτοια διαδικασία διότι δεν μπορείς να βγάλεις τη χρονιά με 12 και 13 παίκτες»

- Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι έπεσε η απόδοση της ομάδας μετά το 1-0;

«Η απόδοση της ομάδας δεν έπεσε. Έπεσε η απόδοση 2-3 παικτών. Και αυτό είναι που με προβληματίζει διότι σε αυτούς τους παίκτες στηριζόμαστε στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όμως δείχνουν ότι οι δυνάμεις τους είναι μέχρι το 65΄. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα δικό μου και θα πρέπει να το λύσουμε. Κάτι πάει στραβά. Η απόδοση της ομάδας συνολικά ήταν καλή. Ατομικά, όμως ελάχιστα ήταν αυτοί που έπαιξαν όπως θέλω εγώ».

- Για τον ατομισμό ορισμένων ποδοσφαιριστών;

«Εκεί είναι θέμα σοβαρότητας. Δεν μπορείς να βγαίνεις μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα και να έχεις αυτή τη συμπεριφορά. Δεν έχει καμία σχέση που το ματς ήταν στο 3-0. Σήμερα δεν το πληρώσαμε αλλά μπορεί να το πληρώσουμε σε άλλα παιχνίδια».

-Ο Ζεκίνια είναι έτοιμος;

«Παίζαμε ένα παιχνίδι εντός έδρας με ένα θεωρητικά αδύναμο αντίπαλο. Και προτιμήσαμε να πάρουμε περισσότερους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Και για αυτό το λόγο συμπεριλήφθηκε και στην αποστολή ώστε να δούμε την αγωνιστική του ετοιμότητα. Μέσα σε μια εβδομάδα όμως δεν έγινε θαύμα ώστε να φτάσει τους υπόλοιπους».

- Με τα σημερινά αποτελέσματα η ΑΕΛ είναι 2η. Εν όψει των δύο επόμενων αγώνων με πόσους βαθμούς θα είστε ευχαριστημένος;

«Με έξι βαθμούς. Με λιγότερους δεν θα είμαι ικανοποιημένος».

-Είχατε στο μυαλό σας να αλλάξετε νωρίτερα τον Πόνσε επειδή ίσως φοβόσασταν τυχών υποτροπή;

«Όχι. Δεν έδειχνε κάτι τέτοιο. Ούτε κούραση διακρίναμε, ούτε τίποτα. Δεν είχα σκοπό να τον αλλάξω επειδή ήθελα να πάρει ένα 90λεπτο ώστε να είναι απολύτως έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι».

- Είδαμε σε μια φάση ότι ήσασταν έτοιμος να βάλετε μέσα τον Τάσο Κρητικό. Πιστεύετε γενικά στα νέα παιδιά της ομάδας Νέων;

«Την ομάδα Νέων την παρακολουθώ και θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μιλάω και με τον προπονητή και αυτή την εβδομάδα έχω προγραμματίσει να παρακολουθήσω και κάποιες προπονήσεις γιατί η Κ-20 θα πρέπει να παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο με την πρώτη ομάδα. Ώστε όταν έρχονται παίκτες στην πρώτη ομάδα να είναι πιο έτοιμοι να μπούνε. Σήμερα είχαμε δύο παίκτες στην αποστολή που εμείς τα πιστεύουμε αλλά σας είπα ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την χρησιμοποίηση τους. σήμερα δε θα δόθηκε η ευκαιρία διότι είχαμε τους τραυματισμούς.

Θέλω να πω και κάτι άλλο. Στην Ελλάδα 18 χρονών είσαι μικρός και 30 χρονών είσαι τελειωμένος. Εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης. Εμένα όποιος μου δείξει ότι μπορεί να παίξει και έχει το ποδοσφαιρικό θράσος θα παίξει. Είτε είναι 16, είτε 17, είτε 36. Στόχος μου είναι 1-2 παιδιά να παίξουν στη συνέχεια. με την Επανομή ο Κρητικός Έμεινε εκτός 18αδας λόγω αποστολής».

-Έκλεισε ένα κύκλος θεωρητικά εύκολων αγώνων και ανοίγει ένας με πιο δύσκολα ματς. Η ομάδα από αγωνιστικής και ψυχολογικής άποψης είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει;

«Δε συμφωνώ ότι ήταν εύκολα ματς. Παίξαμε με την Καβάλα, την Καλλιθέα, τον Πανσερραϊκό, Δόξα Δράμας και σε ένα δύσκολο τερέν στην Επανομή. Σήμερα πιστεύετε ότι αν δεν ήμασταν σοβαροί δε θα είχαμε πρόβλημα; Εγώ σας λέω ότι θα είχαμε. Βεβαίως και τα ματς που έρχονται είναι πιο δύσκολα. Θεωρητικά πάντα. Αν θέλουμε να λέμε ότι πρέπει να κερδίζουμε τα ματς. Εύκολα και δύσκολα. Έχουμε δώσει εφτά ματς από τότε που ήρθα στην ομάδα.

Όταν ήρθα είχε 19 πόντους. Και τώρα έχει 39. Και τότε η ομάδα είχε δώσει εύκολα και δύσκολα ματς. Μη ξεχνάτε ότι στο πρώτο γύρο είχαμε χάσει 2-0 στα Γιαννιτσά. Μέσα σε εφτά ματς πήραμε 20 πόντους και έχουμε την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται βελτίωση και ειδικά από τους μεσοεπιθετικούς. Μου δείχνουνε ότι δεν έχουνε αγωνιστικό ρυθμό. Βέβαια είναι αυτοί που τρέχουν περισσότερο έτσι όπως παίζουμε. Για αυτό και χρειάζεται να παίξουν και άλλοι παίκτες».

-Μπορείτε να μας πείτε πόσους βαθμούς χρειάζεται η ομάδα ώστε να ανέβει;

«Ειλικρινά αυτό που βλέπω εγώ είναι μόνο ποιο είναι το επόμενο ματς. Αν με ρωτήσετε ποιο είναι το τέταρτο ματς από τώρα δεν ξέρω. Εάν η ομάδα στα τέσσερα ματς με Επανομή, Γιαννιτσά, Βόλο και Παναιτωλικό είχε άσχημα αποτελέσματα θα έμεινε εκτός στόχου. Οπότε τι να κοιτάζω εγώ για 70 πόντους και 75. Να είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι ώστε να βγούμε κατηγορία και να παίζουμε καλή μπάλα. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Last modified onΚυριακή, 24 Φεβρουάριος 2013 21:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep