«Θα το βρει αλλού»

Σοβαρότητα και συγκέντρωση, που έλειψαν από τον Απόλλωνα από το 45' έως το 65', δίνουν πρωταθλήματα σύμφωνα με τον Δημήτρη Σπανό.

Λάθη που έγιναν το διάστημα από το 45' έως το 65 κόντρα στον Παναθηναϊκό πρέπει να αποφύγει ο Απόλλων Σμύρνης όπως δήλωσε ο Δημήτρης Σπανός. Ο προπονητής των «κυανόλευκων» σημείωσε ότι η ομάδα του τα πλήρωσε και επανέλαβε πως για να κατακτηθεί το πρωτάθλημα απαιτείται σοβαρότητα και συγκέντρωση. Υπερασπίστηκε, πάντως, τους παίκτες του και δήλωσε ότι δεν πρέπει να τους κατακρίνουν, αν και ακόμα δεν έχουν καταλάβει πόσο καλή ομάδα είναι. Αναλυτικά είπε:

«Ήταν ένα παιχνίδι που το ποδόσφαιρο μας πλήρωσε ακριβά με τα λάθη που κάναμε. Ένα παιχνίδι όπου μπήκαμε δυνατά, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε γρήγορα, να χάσουμε αρκετές ευκαιρίες και στο τέλος να είμαστε δυσαρεστημένοι επειδή χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, όταν πέτυχες τρία γκολ απέναντί του, είχες ένα δοκάρι και άλλες πέντε, έξι χαμένες ευκαιρίες.

Δεν μας απέκλεισε ο Παναθηναϊκός, αποκλειστήκαμε μόνοι μας. Το λέω αυτό γιατί στο διάστημα από το 45' έως το 65' κάναμε τόσα ατομικά λάθη όσα δεν έχουμε κάνει το διάστημα πέντε μηνών που είμαστε μαζί. Αν δείτε το βίντεο, αυτό θα δείτε. Είμαστε μπροστά 2-0 και δεχόμαστε τέσσερις κόντρα επιθέσεις από δικά μας λάθη που σημειώθηκαν στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Θυμάμαι και τα ονόματα, αλλά δεν θέλω να πω τα ονόματα, γιατί τα λάθη είναι για τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους.

Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην πω συγχαρητήρια στα παιδιά. Έκαναν μία σημαντική προσπάθεια. Μία προσπάθεια, όμως που θα έπρεπε να ευοδωθεί και με πρόκριση. Τελειώνει αυτό το παιχνίδι, πάμε στο επόμενο και θεωρώ ότι η ομάδα αυτό που χάνει, το οποίο ίσως ήταν δικό της, θα το βρει αλλού. Μόνο που εδώ θα πρέπει να ξεκινήσουμε να το βρούμε από τη Δευτέρα κιόλας. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση. Θεωρώ ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου θα είναι οδηγός και στο πρωτάθλημα;

«Ο Απόλλων από την αρχή της προετοιμασίας δεν κρύφτηκε από τον στόχο. Έδειξε μία ομάδα που ξέρει να παίζει, θέλει να λειτουργεί, θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και να πρωταγωνιστήσει. Αν και δεν χρειαζόταν να κάνεις μία καλή εμφάνιση για να πεις ότι θα είναι οδηγός για το πρωτάθλημα, ναι, νομίζω ότι είναι και πρέπει να το πάρουμε σαν οδηγό αν απομονώσουμε τα τέσσερα λάθη από το 45' έως το 65'. Γιατί δείχνει, δυστυχώς, ομάδα η οποία δεν έχει συγκέντρωση και σοβαρότητα. Και τέτοιες ομάδες ξέρετε δύσκολα παίρνουν πρωτάθλημα. Το βασικό κομμάτι μιας ομάδας για να πάρει πρωτάθλημα είναι να έχει συγκέντρωση και σοβαρότητα. Σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού δεν το είχαμε. Ενώ σε όλα τα άλλα μέρη του αγώνα υπήρχε αρκετή».

Σε ερώτηση αν ο Απόλλων έδειξε πως δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος της επιτυχίας, ο Σπανός είπε:

«Ο Απόλλων είναι μία ομάδα Super League, δεν είναι Β' Εθνικής. Εγώ σαν άνθρωπος που ηγούμαι αυτής της προσπάθειας θεωρώ ότι η ομάδα μου είναι επιπέδου Super League. Ναι μεν θέλει προσπάθεια, ναι μεν θέλει κι άλλα πράγματα, αλλά αλοίμονο αν νικάς 2-0 στο ημίχρονο και νομίζεις ότι έχεις κάτι στα χέρια σου και φοβάσαι μήπως το χάσεις. Θα το χάσεις σίγουρα.

Δεν μπορώ να μπω στην ψυχολογία αυτή. Εγώ είδα κάτι άλλο. Είδα στο ημίχρονο πρόσωπα που ήθελαν πάρα πολύ. Ήθελαν να μπουν πολύ σοβαρά στο παιχνίδι, αλλά κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο μπορεί να έρχονται στραβά και να μην μπορείς να τα φέρεις στα ίσα. Αυτό το 20λεπτο έκανε πολύ κακό στην ομάδα. Όταν τακτικά κάτι δεν πάει καλά ίσως μπορείς να το διορθώσεις. Όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν πάει καλά ίσως μπορείς να τον αλλάξεις. Στη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο.

Ήταν συγκεκριμένα λάθη, όμως αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να τα κατακρίνουμε, γιατί θα μπορούσε το ματς να έρθει 0-2, γιατί παίζεις με τον Παναθηναϊκό και να λέγαμε είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με την προσπάθειά μας και χάσαμε τιμητικά. Δεν θέλω εγώ τέτοιο Απόλλωνα, γι' αυτό είπα νωρίτερα ότι θέλω μια ομάδα Super League. Έτσι θέλω την ομάδα μου, να παλέψει τα πάντα. Αν δεν τα κερδίσει, δεν πειράζει πάμε στο επόμενο. Αυτό ήταν σήμερα».

Αν παρόμοια εμφάνιση θέλει και κόντρα στον Αιγινιακό:

Προσπαθήσαμε να κάνουμε τρία πράγματα. Να δώσουμε στην ομάδα τη δυνατότητα να καταλάβει και να σκεφτεί ότι είναι εξαιρετική ομάδα. Να αφήσουμε κάποια παιδιά που ίσως ήταν κουρασμένα από διαδοχικά παιχνίδια και το τρίτο να πάρουμε την πρόκριση. Όλοι κατάλαβαν ότι αυτά περικλείονται στα λόγια μου. Εγώ τους το είπα στα αποδυτήρια. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει πόσο καλή ομάδα είναι, θα το καταλάβουν. Αν πάρουν οδηγό ένα παιχνίδι το οποίο χάσαμε, ας είναι και με τον Παναθηναϊκό, κάνουμε λάθος. Θα πάρουμε στοιχεία αυτού του παιχνιδιού και θα προσπαθήσουμε να τα διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε κάποια άλλα».

Τι πρέπει να δώσει παραπάνω ο Απόλλων για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία;

«Αυτό που πρέπει να δώσει η ομάδα παραπάνω είναι αυτό που είδατε. Το πάθος, η ένταση, η μέγιστη προσπάθεια και γενικώς να δείξει ότι θέλει κάτι πάρα πολύ. Το είπα και πριν από δύο εβδομάδες ότι μέχρι στιγμής ήμασταν λίγο... σοφτ. Δεν θέλω να είναι έτσι η ομάδα μου και δεν θέλω να είναι έτσι ο Απόλλωνας. Αν αυτό που δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο και σε πολύ μεγάλο κομμάτι του δευτέρου το διατηρήσουμε και το αυξήσουμε αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο».

Last modified onΠαρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 03:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep