«Ούτε ο... μάντης Κάλχας»

Ο Δημήτρης Σπανός μίλησε για τον προγραμματισμό που... δεν μπορεί να γίνει και για το ματς με ιδιαιτερότητες για τον ίδιο.

Την ομάδα της πατρίδας του, τον Παναιγιάλειο αντιμετώπισε την Παρασκευή (25/11) ο Δημήτρης Σπανός και παραδέχτηκε ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα για τον ίδιο. Παρόλα αυτά ο τεχνικός του Απόλλωνα τόνισε μετά τη νίκη με 2-0 υπογράμμισε ότι «Όλα κύλησαν πιο καλά από ό,τι περιμέναμε», ενώ παραδέχτηκε πως «πρέπει να είσαι ο... μάντης Κάλχας για να πεις ότι θα έχεις την ομάδα σου φορμαρισμένη κάθε αγωνιστική».

Εκτός αυτού ο Σπανός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Αιγίου και υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τον στόχο της παραμονής. Αναλυτικά είπε:

«Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητα για μένα. Γιατί όταν παίζεις με την πατρίδα σου, με την ομάδα της πόλης που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, ανδρώθηκες ποδοσφαιρικά, αλλά και κοινωνικά, είναι λίγο τα πράγματα δύσκολα. Παρόλα αυτά ξεπεράσαμε το συναισθηματικό και βάλαμε πρώτο το επαγγελματικό. Το ματς κύλησε πολύ καλά για μας χωρίς να κάνουμε τη μεγαλειώδη εμφάνιση. Ήμαστε καλύτεροι από όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Ήμασταν πιο ώριμοι.

Δημιουργήσαμε τέσσερις, πέντε φάσεις εκ των οποίων οι δύο έφεραν αποτέλεσμα, ήρθαν τα γκολ, είχαμε την κατοχή. Μετά το 65'-70' θεωρώ ότι αυτό έπρεπε να κάνουμε, να διαχειριστούμε το παιχνίδι που ήταν από νωρίς 2-0 και να σκεφτούμε το επόμενο που έχουμε με τον Ηρακλή στο Κύπελλο. Όλα κύλησαν πιο καλά από ό,τι περιμέναμε.

Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί μέρα με τη μέρα γίνονται καλύτεροι. Πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι για να μπορέσουμε να μιλήσουμε γι' αυτό που έχουμε σαν στόχο. Συγχαρητήρια και στον Παναιγιάλειο. Αξιόλογη ομάδα, νεανική, εξαιρετική, μπράβο και εύχομαι καλή πορεία και να πετύχει τον στόχο της. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο».

Για το αν προβληματίζεται που παρά το 3Χ3 δεν έχει δηλώσει απόλυτα ικανοποιημένος μετά από κανένα παιχνίδι:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συγκομιδή των βαθμών. Όμως, μία ομάδα για να μπορέσει να βαδίσει σε ένα πρωτάθλημα πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα. Στους ανθρώπους που την περιβάλλουν, στον πρόεδρο, στους ποδοσφαιριστές, στα μέσα, να βλέπουμε τα ρεαλιστικά δεδομένα. Ναι, είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Έχουμε κάνει 4 στα 4 συν τον ΟΦΗ, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε και την κατάσταση πώς εξελίσσεται.

Αυτά τα παιδιά τα έχω μαζί μου τέσσερις μήνες. Ξέρω πού μπορούν να φτάσουν, ξέρω ποια μπορεί να είναι η απόδοσή τους και νομίζω ότι είναι για παραπάνω πράγματα. Δεν είναι κακή εμφάνιση, απλά νομίζω ότι ο Απόλλων στερείται των εξαιρετικών εμφανίσεων που θα πρέπει να κάνει για να πάρει μπροστά».

Αν προβληματίστηκε από τη διακοπή:

«Κάναμε έναν προγραμματισμό, είχαμε ένα πλάνο προετοιμασίας όπου θεωρήσαμε ότι 25 του μήνα θα ήμασταν έτοιμοι. Στις 25 έγινε το φιλικό στο Αίγιο, το 0-0. Εμείς 10 μέρες πριν ήμασταν πανέτοιμοι και φορμαρισμένοι. Η εικόνα μας από εκείνο το παιχνίδι και μετά ήταν... κατιούσα. Οι παίκτες όσο επαγγελματίες και να είναι υπάρχει το ψυχολογικό, η κούραση... Ξεκινήσαμε 15 Ιουλίου. Όποιος πει ότι έχει κάνει σωστό προγραμματισμό και αυτό που βγαίνει είναι βάσει αξίας και δουλειάς, κοροϊδεύει τον εαυτό του.

Λάθη έχουν γίνει και ο πρώτος που έχει κάνει λάθος στον προγραμματισμό είμαι εγώ σ' αυτή την ομάδα. Το έχω αναφέρει και στον πρόεδρο, δεν ντράπηκα να το πω. Όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι. Πρέπει να είσαι ο... μάντης Κάλχας για να πεις ότι θα έχεις την ομάδα σου φορμαρισμένη κάθε μέρα και κάθε αγωνιστική. Μακάρι να είναι η τελευταία διακοπή, γιατί αν έχουμε κι άλλη φοβάμαι τα χειρότερα...».

Για το αν ο Παναιγιάλειος θα έχει πρόβλημα:

«Ούτε μία στο εκατομμύριο. Και δεν το λέω ως Δημήτρης Σπανός, το λέω με λογική και ως προπονητής. Δεν υπάρχει περίπτωση. Είναι μία σοβαρή ομάδα, νεανική, μετρημένη, έχει τακτική, έχει καλό προπονητή. Από ό,τι μαθαίνω τα πράγματα οργανωτικά κυλούν καλά, άρα γιατί να υπάρχει πρόβλημα; Είμαι σίγουρος ότι θα σωθεί εύκολα».

Last modified onΠαρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 20:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep