Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Ασφάλεια… ανόδου»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη στη Δράμα ο προπονητής του Απόλλωνα, Αλέκος Βοσνιάδης.

Μετά το εκτός έδρας τρίποντο (1-0) απέναντι στη Δόξα ο Βοσνιάδης ανέφερε:

«Ένα σπουδαίο διπλό για μας σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια ομάδα που είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με αυτή του πρώτου γύρου, η οποία έχει επιδίωξη να ανέβει και αυτή στην παραπάνω κατηγορία. Ξέραμε πως για κάποιο διάστημα η Δράμα θα πιέσει μέσα στην έδρα της, να βγάλει πράγματα. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και να έχουμε και κάποιες φάσεις δικές μας. Κινδυνέψαμε κάποιες στιγμές και έτσι πήγαμε στο ημίχρονο με το 0-0. Κάπως έτσι πήγε το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με το ίδιο πνεύμα, να κάνουμε και εμείς τις δικές μας φάσεις, γνωρίζοντας πως θα πιέσει η Δράμα για να βάλει γκολ. Μετά τα ήρθε η φάση του πέναλτι για την οποία δεν έχω άποψη, αλλά θεωρώ τραβηγμένη την αποβολή του Τσεμπερίδη. Μείναμε με δέκα παίκτες σε ένα πολύ δύσκολο σημείο του παιχνιδιού. Από εκεί και μετά, το σημαντικό για την ομάδα μας είναι πως είχε την ηρεμία και την εμπειρία και δεν πανικοβλήθηκε. Παίξαμε την μπάλα, προσπαθήσαμε να βρούμε πάλι φάση μήπως και πετύχουμε τέρμα. Μας δόθηκε μετά από μια πολύ καλή ενέργεια του Τσιλιγκίρη, που κατάφερε και έβγαλε μια φάση μόνος του, προηγηθήκαμε, μετά θέλαμε να διασφαλίσουμε το τέρμα.

Ήμασταν τυχεροί, ακόμη και στην τελευταία φάση, σε αυτό το μεγάλο δοκάρι, αν και πιστεύω ότι η φάση ξεκινά λίγο στραβά, αλλά ας μην μείνουμε εκεί, μην ήμαστε συνέχεια μίζεροι με τους διαιτητές. Κάναμε ένα σπουδαίο διπλό, είχαμε μια πολύ καλή φιλοξενία, πολύ καλός ο κόσμος, συμπαραστεκόταν στην ομάδα της Δόξας αλλά δεν δημιουργούσε προβλήματα στον αντίπαλο. Εύχομαι στη Δόξα Δράμας και στο συνάδελφο τα καλύτερα».

Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι περιμένατε αυτή την κατάληξη;

«Κοιτάξτε… Από τη στιγμή που η Δόξα δεν κατάφερε να πετύχει γκολ ήταν φυσιολογικό πως θα της έβγαινε και άγχος. Ξέραμε πως είχαμε μια μέρα παραπάνω ξεκούρασης. Ξέραμε πως κάποια στιγμή θα ερχόταν και η κόπωση του αντιπάλου, ξέραμε σε ποιο γήπεδο είχε παίξει το προηγούμενο παιχνίδι. Το είχαμε στο μυαλό μας και λέγαμε πως κάποια στιγμή μετά το 60’ – 70’ όταν μπορεί να υπάρξει πρόβλημα θα μπορέσουμε να βρούμε καλύτερα τους χώρους για να κάνουμε πράγματα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το διπλό. Σας είπα έκανε φάσεις η Δράμα, ήμασταν τυχεροί. Είναι διπλό τι να λέμε. Είναι διπλό το οποίο οδηγεί με ασφάλεια στις επάνω θέσεις. Και είναι ένα διπλό που δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο».

Πιστεύετε πως έχασε η Δόξα ή κερδίσατε εσείς;

«Ποτέ δεν κερδίζει ο ένας ή χάνει ο άλλος… Παντού υπάρχουν δύσκολοι αντίπαλοι, μεταξύ τους μεγάλες διαφορές δεν έχουν. Κάποιες συνθήκες παιχνιδιού θα σου βγάλουν και τύχη. Να γίνει ένα λάθος, μια κατάσταση. Τα παιχνίδια έτσι χάνονται και κερδίζονται. Κερδίσαμε μια σπουδαία ομάδα, η οποία είναι τελείως διαφορετική από τον πρώτο γύρο. Δίκαια έχει κάνει το σερί της. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και κάναμε ένα διπλό εδώ… Όλα αυτά έκαναν το αποτέλεσμα.

Για το αν η τύχη χρωστούσε στον Απόλλωνα:

«Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό… Τα παιχνίδια έτσι κερδίζονται και έτσι χάνονται… Ξαναλέω είμαστε μια ομάδα, η οποία πέρασε την κοιλιά της. Έκανε τα άσχημα αποτελέσματά της, ξαναπάτησε στα πόδια της, γιατί εκείνο το κρίσιμο διάστημα με τα τρία τέσσερα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε, αν η ομάδα δεν είχε τη συσπείρωση και τη συγκέντρωση που υπήρχε μέσα στα αποδυτήρια θα ήταν πολύ εύκολο η ομάδα να διαλύσει και να παίζει τώρα για άλλες θέσεις. Αντέξαμε και είμαστε εδώ και δόξα τω Θεό είμαστε καλά…».

Για την ψυχολογία μετά τη νίκη:

«Μας δίνει πολύ κουράγιο. Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις αποτέλεσμα στη Β’ Εθνική εκτός έδρας και κυρίως από αντίπαλο, ο οποίος είναι στα ίδια με εσένα και διεκδικεί στα ίσα. Είναι διπλής σημασίας το σημερινό παιχνίδι, φυσικά και στην ψυχολογία. Είμαστε σταθερά, πέντε σχεδόν μήνες ψηλά, δεν έχουμε ξεφύγει να πάμε στην έκτη έβδομη θέση και να ξαναγυρίσουμε. Είμαστε μια ομάδα που έφτασε μέχρι την 5η θέση. Θεωρώ πως τα παιδιά πλέον έχουν αποκτήσει και τη νοοτροπία και τη ψυχολογία για να την κρατήσουμε μέχρι τέλους και να ανεβάσουμε την ομάδα στην παραπάνω κατηγορία».

Last modified onΤετάρτη, 13 Μάρτιος 2013 20:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep